REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cătălin Predoiu cere Parlamentului să blocheze pensionarea anticipată a magistraților

Cătălin Predoiu cere Parlamentului să blocheze pensionarea anticipată a magistraților

Replica API 29 noiembrie 2019 | 02:08 434

Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu a anunțat că Ministerul Justiției cere Parlamentului prorogarea, până în 2021, prevederile privind pensionarea anticipată a magistraților, subliniind că este esențial ca propunerea să fie publicată în Monitorul Oficial până la finele anului, conform Mediafax.

„Ministerul Justiţiei cere Parlamentului României să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraţilor, trecerea de la completele de 2 la 3 judecători, trecerea la o şcolarizare de la 2 la 4 ani la INM. Cerem Parlamentului să adopte această prorogare până la încheierea acestei sesiuni", a anunțat Cătălin Predoiu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a mai precizat că speră ca propunerile să fie publicate în Monitorul Oficial până la finele anului.

"Este esenţial ca Parlamentul să coopereze loial în această acţiune care ţine de buna funcţionare a sistemului judiciar şi să avem până la 31 decembrie în Monitorul Oficial cele trei modificări cerute şi de CSM, atenţie! Mai departe, intenţia ministerului e să-şi exercite atribuţiile, respectiv să facă propuneri legislative în domeniul judiciar", a explicat ministrul.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care parlament domn ministru! Care? Asta de-acum format din coalitia hotilor penali PSD si Ale? Urgent alegeri anticipate altfel prin parlamentul actual, numai daca vrea PSD!!! Nu-i corect cand PSD tocmai ce si-a luat un sut in kur!
2
0
Mai bine sa-i pensioneze pe toti cei care au implinit 60 de ani si sa-i avanseze care au acum 40-45 de ani. Important ar fi ca cei pensionati sa ramana obligatoriu 2 ani acasa , ca cei din urma sa poata construi ceva.Coruptia trebuie scoasa si din magistratura.
3
0
Comentariile la dommul Brailoiu si alti lideri P.S.D.sunt blocate de mai mult timp,acum este trecuta la "fara comentarii"si o fata bisericeasca,nu il cunosc pe om poate ma ajuta alti cititori.
3
1
Oare de ce la articolul despre Brailoiu sectiunea de comentarii nu este activa?
2
0
Sa fie pensionati TOTI ! Aduceti magistrati din UE ,cea mai sigura solutie ...Sa se termine cu fabricile obscure de asa zisi juristi .
5
0
In sfarsit o minte luminata. Reduceti numarul de bugetari. Anulati pensiile speciale. Reduceti salariile si pensiile nesimtite. Eliminati pensionarii din sistemul bugetar. Reduceti salariile celor din justitie pentru injustitia manifestata fata de cetateni.
4
2
Pensionarea derbedeilor interzisa
6
1
Nu conteaza ce a fost,ce spune acum este foarte corect mai ales ca au fost magistrati care s-au pensionat inainte de ziua in care trebuia sa se dea decizia finala si dupa ani de zile se relua un proces de la zero,sa nu credeti ca procesele erau cu un hot de buzunare sau hot de gaini.
10
0
S-a reancarnat PDL -istul lu Basinescu si a urcat pe cai mari. Un ordinar spurcat
6
2
Iar ai aparut mah taranule .pdl.ist nenorocit.
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272