REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cătăniciu (ALDE): Președintele Iohannis a încălcat Constituția

Cătăniciu (ALDE): Președintele Iohannis a încălcat Constituția

Replica API 16 octombrie 2017 | 00:00 387

Vicepreședintele ALDE Steluța Cătăniciu susține că președintele Klaus Iohannis a încălcat Legea fundamentală prin declarațiile sale referitoare la prezumția de nevinovăție pentru politicieni, notează Agerpres.

"Am urmărit cu îngrijorare declarația dumneavoastră referitoare la prezumția de nevinovăție. (...) Această declarație a dumneavoastră scoate în evidență o gândire care se situează în afara democrației și a statului de drept și care ne aduce aminte de o altă declarație, la fel de periculoasă, făcută de un fost ministru tehnocrat al justiției, care considera drepturile românilor un lux. Este o declarație extremă, surprinzătoare chiar, care ar trebui să oblige Parlamentul României la o reacție", afirmă Cătăniciu într-o scrisoare deschisă către președintele Iohannis.

Ea susține că șeful statului a uitat de îndatorirea stabilită prin Constituție de a veghea la respectarea Legii fundamentale "din dorința de a distruge cu orice preț coaliția de guvernare PSD-ALDE".

"Conform acestui text, aveți obligația de a respecta principiul fundamental ridicat la rang constituțional, acela al prezumției de nevinovăție. În acest sens, articolul 23 prevede că până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de condamnare, persoana este considerată nevinovată. Dacă până acum nu ați înțeles, cred că ar trebui să știți că acesta este și motivul pentru care drepturile fundamentale și libertățile cetățenilor reprezintă esența statului de drept", spune Cătăniciu.

Vicepreședintele ALDE susține că declarația președintelui Iohannis referitoare la prezumția de nevinovăție echivalează cu "încălcarea gravă" a Constituției.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cataniciu care va beli cariciu!Hai ca-I tare,cine-I Cataniciu asta?
2
0
taci in pula mea din gura cu familia ta penala ! ea are dosar , el a scapat dar nu au de gand sa returneze banii din chiriile incasate ilegal .
1
3
Du-te fa proasto si impusca-te!
4
2
Care familie culta si civilizata, ma Tontule ? El Presedinte la Bucuresti si ea Profesoara la Sibiu . Unde vezi TU o familie la conducerea TARI ? Esti dus cu Pluta rau .....
0
4
Sinistra Cacaniciu si odiosul Cacariceanu ...
4
1
Nici Dragnea, nici Tariceanu, nu ii ajung nici la degetul mic lui JOHANNIS.Avem pentru prima data dupa seria de familii regale consacrate, Carol si Ferdinant, o familie la conducerea tarii culta si civilizata.Acesta este un exemplu de calitate pentru poporul ROMAN.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272