REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CATEDRALA NOTRE-DAME DIN PARIS, ÎN FLĂCĂRI! VIDEO

CATEDRALA NOTRE-DAME DIN PARIS, ÎN FLĂCĂRI! VIDEO

Replica API 16 aprilie 2019 | 01:57 587

Un incendiu de proporţii a cuprins luni, 15 aprilie, puţin după ora 19.00, catedrala Notre-Dame din Paris, un monument arhitectural cunoscut în întreaga lume! Populaţia a fost evacuată din zonă, iar la incendiu au fost mobilizaţi zeci de pompieri.

foto: AFP

"Un groaznic incendiu a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris", a scris pe Twitter primarul Anne Hidalgo.

"Un incendiu important în curs de desfășurare la Notre Dame, trebuie să rămânem departe și să evacuăm zona și să lăsăm ajutorul să intervină", ​​a postat pe Twitter şi viceprimarul Parisului, Emmanuel Grégoire.

Pompierii parizieni au declanşat o operaţiune de anvergură pentru salvarea monumentului istoric.

Catedrala Notre-Dame se află în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei au fost demontate încă de săptămâna trecută pentru a fi restaurate, relatează presa franceză

Momentan, nu se cunosc cauzele acestui incendiu violent, notează Le Monde. Poliţia consideră, momentan, acest incendiu un accident. Flăcările ar fi pornit din zona acoperişului.

UPDATE:

O turlă s-a prăbuşit deja. Monumentul este în pericol să fie mistuit complet de flăcări!

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a anulat discursul pe care urma să îl susţină luni seara. El se va deplasa în zona în care se află catedrala.

UPDATE2:

Răvășit de flăcări, turnul catedralei s-a prăbușit cu puțin timp înainte de ora 20:00.

"Totul arde. (...) nu va mai rămâne nimic ", a declarat pentru Agence France-Presse Andre Finot, purtătorul de cuvânt al Notre Dame.

Catedrala, construită între secolele al XII-lea și al XIV-lea, a fost supusă, în ultimele luni, unei ample acţiuni de reabilitare, inclusiv curățarea clădirii, înnegrită de poluare.

UPDATE3:

Un reprezentant al pompierilor din Paris a declarat, luni seară, pentru AFP, că structura de rezistenţă a catedralei Notre Dame a fost “salvată şi prezervată” în urma incendiului devastator.

“Putem considera că cele două turnuri ale clopotniţei nordice de la Notre Dame au fost salvate. Structura a fost salvată în totalitate. Pompierii vor continua să lucreze toată noaptea pentru salvarea operelor de artă”, a declarat Jean-Claude Gallet, comandantul Brigăzii de pompieri din Paris pentru BFMTV.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
VOM RIDICA O MOSCHEIA FRUMOASA LA LOC.
5
1
E mana PSD-ului.
3
1
Ce-si face omu' cu mana lui......
3
1
Era un arab in depresie, sarmanu ...
4
2
Probabil asta se intampla
3
2
Nicio problema. In franta se afla acum majestatile lor, limbricii regali,margareta si fatalaul duda,care transmit in nestire comunicate despre cum se tavalesc ei de suparare ca asista la asa intamplare exact in timpul plimbarii prin franta pe banii prostovanilor de romani care inca nu i-au uschit din tara precum carol ll pe tarani la 1907. Margareta si duda dau comunicate ...
8
6
oricum transformarea catedralelor franceze in moschei este in plin avant. asa ca, este doar o chestiune de timp pana cand deasupra Notre-Dame-ului parizian si a restului de Notre-Dame-uri franceze, din care, cea din Reims e chiar mai frumoasa decat sora ei pariziana, va aparea semiluna. nimic nu mai poate impiedica inlocuirea populatiilor europene.
9
6
Poate Dragnea ia dat foc.
8
11
un angajat arab la a cincea generatie cetatean francez sadea a scapat o tigara intr-o cutie cu vopsea amplasta fix langa niste bidoane cu diluant
13
5
"Marea inocuire " se produce de ceva vreme. Crestinismul si europenii par a fi orbi . La Istanbul fosta catedrala bizantina se va numi moschee din nou la Paris arde ce n-a ars de secole si in vest se construiesc moschei in draci. Oare de ce nu sta fiecare religie in banca ei?? Putin probabil sa fie o intamplare incendiul. Serviciile secrete franceze sunt penetrate si inutile.
16
3
;a acest articol nu se comenteaza nimic... doar daca este vreo stire despre cogealac sau tariverde se comenteaza
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614