REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Câți bani cheltuie primăriile din județul Constanța pe iluminatul festiv?!

Câți bani cheltuie primăriile din județul Constanța pe iluminatul festiv?!

Andreea VREJOIU 21 noiembrie 2022 | 00:00 1555

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar reprezentații primăriilor din județul Constanța pun la cap ultimele detalii legate de iluminatul festiv care ar urma să îmbrace localitățile. Dacă în municipiul Constanța deja au fost aprinse o parte din lumini, iată că mai sunt și întârziați care abia acum vor începe abia să le monteze. De curând, localități precum Vulturu, Peștera, Topraisar, Mangalia sau Cernavodă au semnat contracte pentru iluminatul de sărbători. În rândurile de mai jos puteți vedea care sunt sumele puse la bătaie de autoritățile locale.


În comuna Vulturu, spre exemplu, Primăria a pus la bătaie suma de 20.724 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea ghirlandelor luminoase. Contractul a fost atribuit societății Kmy&Cos Trading SRL, din Mihail Kogălniceanu. De menționat este și faptul că aceeași firmă menționată anterior se va ocupa și de montarea și demontarea echipamentelor luminoase, pentru suma de 22.993 lei.

Primăria comunei Peștera a atribuit, în acest an, un contract societății Elbi Energy Projects SRL, din București, în valoare de 11.883 lei, pentru iluminatul festiv.


Comuna Topraisar a investit anul acesta suma de 55.125 de lei pentru iluminatul festiv. Societatea câștigătoare a contractului este o firmă din Corbu, fiind vorba despre Smart Green Energy SRL.

Și în Mangalia, pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în linie dreaptă. De curând a fost semnat contractul pentru iluminatul festiv cu o firmă din municipiul Buzău, RC Energo Install SRL, care se ocupă și de iluminatul din municipiul Constanța. Costul contractului este de 239.985 de lei. Primăria Mangalia va cheltui și suma de 101.493 pentru a oferi pachete cu cadouri locuitorilor.


Kmy&Cos Trading SRL, din Mihail Kogălniceanu, se va ocupa și de iluminatul festiv din comuna Pantelimon, cât și de montarea li demontarea ornamentelor. Pentru serviciile de montare și demontare, primăria scoate din buzunar suma de 29.400 de lei, iar pentru ghirlande și luminițe, va scoate 25.058 de lei. Aceeași societate se va ocupa de iluminatul festiv și în comuna Mihail Kogălniceanu, condusă de Ancuța Belu. Valoarea contractului este de 199.194 de lei.

În Eforie, societatea Inter Elchim SRL se va ocupa de montarea echipamentului de iluminat festiv. Vaoarea contractului este de 63.487 lei, fără TVA.

Primăria Cernavodă este în căutarea unei societăți de la care să închirieze ornamente pentru iluminatul festiv, valoarea estimată fiind de 1.200.000 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mult prea multi pentru GIGI si RELU
0
0
Datul din buric și fund a devenit forma de "educatie" in Rromanicca! PANE ET CIRCENSIS!
7
0
Iluminatul public este oprit in multe zone noaptea! i bulevarde nelucrate si multe alte lucrari incepute si lasate, de "n" luni de zile, iluminat precar, raspunsuri arogante.... Intr-un astfel de oras traim. Cu toate astea, decat sa comentam aici, mai bine facem demersuri legale in instanta pentru fiecare problema.
6
1
Chitcanul isi bate inca o data joc de noi si de banii nostri. Iluminat festiv de la jumatatea lui noiembrie!!?? Daca nici asta nu e foame de para-ndarat... Nu mai pune luminite din stalp in stalp, le pune mai devreme. Nu baga banii in spitalul de infectioase sau in cel de pediatrie, ii arde pe curent. In plus, de sarbatori vom fi satui de ele, nu vor avea nici un farmec. Oare cat costa? Ca tot il critica pe fagabou. Plutonierul chitcan e cel mai bou si mai senil primar din istoria constantei. Ca sa nu mai spunem ca gunoiul il strange noaptea pt a nu incurca circulatia,dar trezind oamenii, insa luminitele le-a pus ziua, la ore de varf, blocand cate o banda pe bulevardele principale , pline de transee.
11
3
De ce nu redactati o știre referitoare la cartierele neiluminate, în care de ceva timp lumea umblă cu lanterne ca să poată circula? Aici e vorba de aspecte de siguranță, voi nu vedeți ce se întâmplă sau nu vreți? Sunt oameni care lucrează la diverse ore....
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212