REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cazanciuc: Comisia juridică s-a preocupat ca proiectul privind situaţia de alertă să nu fie folosit pentru abuzuri

Cazanciuc: Comisia juridică s-a preocupat ca proiectul privind situaţia de alertă să nu fie folosit pentru abuzuri

Replica API 13 mai 2020 | 00:00 1048

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat marţi că proiectul de lege al Guvernului care cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă a fost modificat în Comisia juridică astfel încât să nu fie folosit pentru diverse forme de abuzuri.

Robert Cazanciuc

"Singurul lucru de care s-a preocupat Guvernul a fost de a-şi crea condiţiile pentru a continua ce a făcut în starea de urgenţă - achiziţii publice fără transparenţă, numirea oamenilor de partid în funcţii fără pregătire necesară şi mai ales fără concurs. Ceea ce este cel mai grav este că nici astăzi reprezentanţii Guvernului nu sunt în stare să ofere populaţiei şi Parlamentului date certe pe baza cărora au propus aceste măsuri. (...) Una dintre preocupările majore în Comisia juridică a Senatului a fost ca acest proiect de act normativ să nu fie folosit în continuare pentru diverse forme de abuzuri şi au fost discuţii referitoare la situaţia din sănătate, din administraţie, la diverse proceduri de angajare a unor persoane fără concurs, sub masca unor situaţii speciale, spre exemplu pentru neîndeplinirea gravă a atribuţiilor de serviciu puteau fi schimbaţi din funcţie. Până şi Consiliul Legislativ a arătat foarte clar că aşa ceva nu poate să rămână într-un text decât dacă lucrurile sunt foarte clar circumscrise situaţiei de urgenţă, situaţiei referitoare la COVID-19. Proiectul dădea puteri angajatorului să dispună unilateral eliberarea din funcţie a persoanelor, să dispună unilateral spre exemplu, fără niciun fel de acord, pentru desfăşurarea activităţii prin sistem de telemuncă, fără acordul angajatului", a spus Cazanciuc, într-o conferinţă de presă la Senat.

El a adăugat că printre modificări se mai numără şi aceea potrivit căreia starea de alertă poate fi propusă la nivelul întregii ţări şi se supune la vot Parlamentului în trei zile sau poate fi aplicată în plan local.

"Am făcut o diferenţiere între măsurile impuse la nivel local şi cele la nivel naţional. La nivel local măsurile pot fi luate prin ordin comun de ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii, iar la nivel naţional e nevoie de încuviinţarea Parlamentului", a menţionat acesta, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
voi vorbiti?, ciordache, soferul tigan, voi care v-ati cumparat la batranete diplome, niste inculti,m hoti, borfasi, escroci, voi v-ati asigurat?, nu va este rusine?
0
0
Vedeti ce serios e cazanciuc?! are si barba exact ca un om mare
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272