REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CAZINOUL, aproape DISTRUS! Vitraliile dispar, iar candelabrele sunt cuiburi pentru păsări!

CAZINOUL, aproape DISTRUS! Vitraliile dispar, iar candelabrele sunt cuiburi pentru păsări!

Replica API 14 mai 2018 | 00:00 789

Sursă foto: Photo Phantasy

Cazinoul din Constanţa a fost, săptămâna trecută, scenă pentru un minunat concert simfonic, ce a purtat semnătura celor de la SOS Conac. Clădirea emblematică de pe faleza constănţeană a fost însufleţită de lumina caldă a lumânărilor şi de acordurile ariilor lui Bach, Mozart sau George Enescu. Evenimentul a fost organizat cu intenţia de a atrage atenţia, încă o dată, asupra Cazinoului, clădire cu valoare patrimonială deosebită, dar aflată într-o stare avansată de degradare.

Constănţeni, oficialităţi, oameni de cultură au răspuns invitaţiei organizatorilor, astfel că sala mare a Cazinoului a fost neîncăpătoare. Însă, cei prezenţi nu au putut aprecia concertul la adevărata lui valoare...

Cazinoul se degradează din ce în ce mai mult pe zi ce trece. Fiecare ocazie în care autorităţile îi deschid uşile către public este prilej pentru a constata stricăciunile, care se înmulţesc de la o zi la alta. Vitraliile, piese centrale şi apreciate de toţi cei care au avut ocazia să treacă pragul clădirii-emblemă, se distrug. Candalabrele au ajuns cuiburi pentru porumbei şi alte păsări, iar mirosul de igrasie a devenit de nesuportat.

Autorităţile responsabile nu au definitivat încă procesul de desemnare al firmei care trebuie să realizeze reabilitarea Cazinoului. Nici nu s-a stabilit cine trebuie să se preocupe de conservarea clădirii până încep reparaţiile. În schimb, devine din ce în ce mai cert faptul că până va începe reabilitarea, nu vor mai avea ce repara...

F.B.

Sursă: http://www.tomistyle.ro/tomis-me-evenimente-constanta/evenimente-constanta/din-nou-la-cazinou

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/nimeni-nu-se-ocupa-de-conservarea-cazinoului-la-aceasta-ora-acoperisul-sta-sa-cada-si-nu-mai-este-racordat-la-enel-342527/

https://www.replicaonline.ro/propunere-cazinoul-ar-putea-sa-gazduiasca-evenimente-culturale-pana-la-restaurare-342658/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au inhalat mucegairuile de pe pereti, ignoranta este o binecuvantare.
2
0
de ce ne-au luat-o inainte bulgarii in turism.Da lasa turismul,dezastrul care ne inconjoara,mizeria,tiganii,machedonii,interlopii astea sunt multiple probleme care distrug Constanta si ne aduc la nivel de republica central-africana.Va puteti imagina,cata mafie exista infiltrata,daca Primaria submineaza zilnic tot ce insemneaza progresul orasului.???
4
0
Aseara am vazut in reportaj , la Pro Tv , despre Oradea . Renasterea acelui oras . Oradea arata precum , o mica Viena....Tot ce era istoric , a fost renovat , absolut tot !!!! Iar Oradea , are sute de case , cu arhitectura deosebita , fata de Constanta care sunt cateva zeci . Si atunci , cum la Oradea , Timisoara sau Cluj se poate ? Iar Constanta este un mic Pakistan ? Sa aducem si noi , un primar din Ardeal la Constanta ?!? O rezista aici ?
5
0
Inca nu este distrus suficient pentru a se incadra in stas .
4
0
Replica primeste bani de la particulari, cum e cu Clinica Majestic, si tot ea e lupul moralist. Va faceti imagine cu ala bolnav de TBC, transmiteti ideile militiei si jandarmeriei - da, aia cu tripleti in burta - si mai trantiti una cu senatorul Brailoiu, cu Sabroso, iar acum cu Majestic. In a carui ograda salasluieste prostia? Nu mai intreb de hotie.
3
1
daca era un primar sas sau de undeva din cluj sau sibiu, constanta ar fi fost un oras european iar cazinoul era inca o bijuterie....nu o darapanatura unde vin toti parvenitii in costume de gala sa asculte pe unu cantand la vioara....ca de asta suntem buni!!! dar se aleg primari din vechea gasca a lu mazare si....se continua sistematic distrugerea orasului cu buna stiinta. incep sa cred ca toate cladirile de patrimoniu din cta sunt lasate n paragina ptr ca sunt f f f f multe interese ascunse,,,gen,,,,se darama...se vinde terenul pe zeci de mii de euro...si tot asa!
8
1
Boilor, Cazinoul nu e in administratia Primariei Constanta, se lupta de nush cand sa il treaca in grija lor tocmai pentru a il reabilita mai repede, dar degeaba.
4
6
Cazinoul a fost facut in scopul specific, chiar cum i se spune,nu ca dar pentru populatia majoritara. Sunt sigur ca sunt multi doritori din domeniu sa investeasca in cladirea asta,dar ce sa vezi,,trebuie sa dea multa spaga unor babuini .Oricum,populimea majoritara nu ar avea acces usor sau liber in cladirea respective. De ar fi renovata,macar lasati acei de la inceputuri pana acum ,oamenii sa-si faca poze in dreptul unei chestii care adice bani din taxe primariei ! Marii investitori in asa ceva ar fi interesati,insa ei sunt blocati de nivelul sapgilor cerute de mafia ocrotita de regimuri.
4
1
Ati ales un primar aroman. Sa va traga la toti o teapa machedoneasca din partea jidanului Mazare.
9
1
Asa oras cu primarie si oameni de cacat ca si Constanta n-am mai vazut! Ori sunt interesele prea mari ori sunt prea prosti toti in frunte cu primarul de nu se face nimic in privinta Cazinoului!
14
1
Primar 0....
15
2
Vai mama lor de incompetenti... Primarul zero
18
1
Alo! Directia de cultura si patrimoniu, a amendat pe cei care au in administrare cladirea?? Daca nu, sa se autosesizeze organele statutului pentru neglijenta in serviciu.
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218