REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ce a făcut un șofer după ce a fost prins băut la volan?!

Ce a făcut un șofer după ce a fost prins băut la volan?!

Virgil STOIAN 23 noiembrie 2022 | 00:00 1561

Nicolae Bodeanu a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată, 2 acte materiale. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța pe 14 noiembrie și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi, o sumă neprecizată de bani, pentru a nu-l sancționa contravențional întrucât condusese sub influența băuturilor alcoolice, iar apoi a oferit unui alt polițist 3000 de lei pentru ca acesta să îi restituie permisul de conducere.

Foto cu caracter ilustrativ

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a fost oprit în trafic, în zona Poarta 6 din Constanța. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițistul i-a solicitat să meargă la sediul Poliției Rutiere și să se supună testării cu alcooltestul, unde în urma verificărilor a reieșit faptul că avea valoarea de 0,19 la mie, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițistul l-a informat că i se va aplica o amendă contravențională a amenzii și se va dispune complementar și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe drum, Nicolae Bodeanu i-a oferit o sumă neprecizată de bani pentru a nu i se suspenda permisul de conducere. Apoi, 4 zile mai târziu inculpatul s-a prezentat la sediul poliției unde-și desfășura activitatea polițistul pentru a-i da suma de 3.000 lei cu titlul de mită polițistului astfel încât acesta din urmă să-i restituie permisul de conducere. Cu această ocazie s-a procedat la prinderea în flagrant lui Nicolae Bodeanu, exact după ce acesta a lăsat în autoturism polițistului suma de 3.000 lei; atât polițistul cât și inculpatul se aflau în habitaclul autoturismului când au intervenit organele de urmărire penală. Este important de menționat că în niciun moment polițistul nu a pretins și nici măcar nu a acceptat vreo sumă de bani cu titlu de mită din partea inculpatului.

Minuta judecătorească

Sub aspect obiectiv, faptele inculpatului, care, la data de 27.05.2022, i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi, o sumă neprecizată de bani, pentru a nu-l sancționa contravențional întrucât condusese sub influența băuturilor alcoolice, și ulterior, la data de 31.05.2022, i-a oferit aceluiași polițist suma de 3.000 de lei pentru a-i restitui permisul de conducere, bani pe care i-a pus efectiv la dispoziție polițistului, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de dare de mită. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la doi ani de închisoare, cu suspendare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe ala cu mercedes rosu CTSND baut la volan l-ati prins?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272