REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ce a RĂMAS după VIITURILE din judeţul Constanţa!

Ce a RĂMAS după VIITURILE din judeţul Constanţa!

Replica API 17 iunie 2020 | 00:06 2143

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral se află din nou pe teren. Reprezentanţii instituţiei au intervenit în judeţul Constanţa, mai exact, între comunele Negureni şi Ion Corvin, pentru a curăţa cursul apei de gunoaiele ce măsoară trei metri adâncime.

Bogdan Bola: Cei de la primărie au rezolvat problema

După ce în după amiaza zilei de duminică, 14 iunie, satul Vârtop din comuna Albeşti a fost măturat de inundaţii, iată că situaţia s-a remediat după ce reprezentanţii primăriei au intervenit în teritoriu. „Nu mai este niciun fel de problemă în acest moment în localitatea Albeşti. Totul arată foarte bine. A fost o problemă majoră în satul Vârtop. Şoseaua este curată, uscată în acest moment. Primăria din Albeşti s-a mişcat repede şi a intervenit prompt”, a declarat directorul ABADL, Bogdan Bola.

Inundaţiii de proporţii în satul Vârtop

Weekend-ul acesta, judeţul Constanţa s-a aflat sub cod portocaliu de vreme severă. Ploile căzute în cantităţi de 50-80 de litri pe m² şi vântul care a bătut şi cu viteze de peste 70km/h, au dus la inundaţii de proporţii. Satul Vârtop din comuna constănțeană Albești a fost inundat în urma unei viituri. Chiar dacă vineri a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat reprezentanții tuturor instituțiilor importante la nivel județean, iată că natura a luat din nou autorităţile prin surprindere. "Viitură în sat Vârtop, comuna Albești, din județul Constanța. Filmarea este preluată din online, însă efectele ploilor - între 50-80 de litri pe m² - se văd cu ochiul liber. Viteza vântului este de asemenea mare - 70-80 km/oră.", scria directorul ABADL, Bogdan Bola, într-o postare pe Facebook.

Ploile au adus la suprafaţă alte gunoaie în judeţul Constanţa

Reprezentanţii ABADL s-au deplasat luni, 15 iunie, pentru a elibera cursul apei Valea Mare, dintre localităţile Negureni şi Ion Corvin, de gunoaie. „Noi acum suntem pe teren, între comunele Negureni şi Ion Corvin, unde se intervine pentru eliberarea cursului de apă. Vorbim iar despre acumulare de gunoaie”, a spus Bola.

20 de camioane vor fi pline cu gunoaie

Bogdan Bola a mai făcut referire şi la captura impresionantă, estimată din acţiunea avută luni după amiază.“În urma ploilor căzute în ultima săptămână, putem vedea mai bine gradul de civilizație al multora dintre noi. Astăzi, echipele #ABADL intervin să curețe, să decolmateze și să "elibereze" cursul de apă Valea Mare, situat între sat Negureni și comuna Ion Corvin. Imaginați-vă că aceste PET-uri și gunoaie se duc până la aproape 3 metri adâncime și probabil vor umple undeva la 20 de camioane de mizerie...”, a mai punctat directorul ABADL într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/video-sat-de-langa-albesti-la-un-pas-sa-fie-luat-de-viitura-434643/

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gunoaiele lasate de kirlandezi si aduse de apa in curtea mirlandezilor,asta a ramas!
3
0
CE sa Ramana? Jegu dupa zdrente. Fmmlor de lepre CE sunt peste tot in tarisoara asta saraca si plina de prosti
2
0
cine esti prost defrisezi tot si.ti faci casa in piriu,asa se ntimpla.La mai multe,la bozgori si suceava,sa va ia audiurile cumparate din brazi taiati!
7
0
Daca alegeti asa primari tembeli tot asa se va intampla.
6
1
Toti asistatii social bagati acolo!!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108