REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
11.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Ce au STABILIT EXPERȚII în TRAGEDIA de la VALU: 'Pietonul a fost lovit, aruncat, după care..'

Ce au STABILIT EXPERȚII în TRAGEDIA de la VALU: 'Pietonul a fost lovit, aruncat, după care..'

Replica API 7 martie 2019 | 09:48 410

A murit președintele Sucursalei Colegiului Asistenților Sociali

A murit președintele Sucursalei Colegiului Asistenților Sociali

Adriana Mihalache

Femeia care a provocat un accident rutier mortal, pe trecerea de pietoni, în Valu lui Traian, a fost condamnată la 3 ani cu suspendare. Este vorba de tragedia din 2016, în care și-a pierdut viața Adriana Mihalache, președintele sucursalei Teritoriale CNASR Constanţa. Experții au stabilit că vina a aparținut exclusiv șoferiței și au arătat cum a fost posibil accidentul.

Amintim că totul s-a petrecut pe 19 iulie 2016, în jurul orei 14.48, când o femeie a condus un autoturism în Valu lui Traian, pe DN3, dinspre Constanţa către Murfatlar. Ajungând în dreptul marcajului pietonal de la intersecţia cu strada Haltei, a surprins şi accidentat o femeie de 49 de ani, care se angajase în traversarea carosabilului pe trecerea pentru pietoni. Ea a suferit un traumatism cranio-cerebral sever deschis. La scurt timp, aceasta a decedat. Șoferița a fost trimisă în judecată și și-a recunoscut fapta, așa cum a fost reținută în rechizitoriu.

Din concluziile raportului de expertiză judiciară tehnică auto, efectuată de către un expert tehnic, potrivir rolii.ro, a rezultat că: locul producerii impactului a fost pe banda de deplasare a autoturismului, între banda nr. 2, pe marcajul pietonal. Viteza de deplasare a autoturismului în premomentul impactului a fost de 42,30 – 43,10 km/h, dar aceasta nu a avut un rol determinant în producerea accidentului.

Starea de pericol a fost generată de conducătoarea auto care nu a adaptat corespunzător viteza de deplasare la marcajul pietonal. Cauza producerii accidentului a constituit-o condițiile de deplasare a autoturismului la apropierea de un marcaj pietonal fără a acorda prioritate de trecere pietonului.

Posibilitățile de evitare a producerii accidentului au aparținut conducătoarei auto care trebuia să acorde prioritate de trecere pietonului. Nu au fost respectate prevederile legislației rutiere privind acordarea priorității de trecere a unui pieton de către conducătoarea auto la apropierea de un marcaj pietonal.

De asemenea, s-a stabilit că mașina a lovit cu partea din lateral-dreapta față pietonul aflat în deplasare. Acesta este ridicat în sus și după o traiectorie aproximativ paralelă cu axa longitudinală a autoturismului, cade pe capota și pe geamul parbriz, pe care îl sparge, după care este proiectat spre direcția de deplasare a autoturismului (spre dreapta) și cade pe carosabil, pe banda opusă de deplasare în zona petelor de sânge, după un proces dinamic de alunecare și rostogolire pe carosabil.

În concluziile raportului medico-legal de necropsie din data de 25.07.2016 s-a reținut faptul că moartea pietonușui a fost violentă, că s-a produs din cauza dilacerării și hemoragiei meningo-cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerebral, în cadrul unui politraumatism cranio-cerebral, facial și membre prin accident rutier.

Prin urmare, s-a constatat că producerea accidentului ar fi putut fi evitată de către conducătorul auto în condițiile în care acorda prioritate de trecere pietonului angajat in traversare pe marcajul pietonal , acesta trebuind și putând să observe intenția pietonului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceia dintre voi care considera vina pietonului,va recomand cu caldura sa citeasca regulamentul rutier in vigoare. Atunci cand mergi cu 70 in localitate si poate maii mult de 70 ,se intampla asa ceva. Dar pedeapsa este infim de mica.
0
0
dumnezeu sa o ierte pe doamna mihalache. nu mai rascoliti morminte
0
0
te omoara pe trecer si primeste 3 ani , si aia cu suspendare? asta inseamna sa ai bani de spaga
0
0
Cum si la tigani trebuie dat prioritate la trecerile de pietoni?Ie-te poola.
1
3
raport de cacat manarit, vrea sa facem experimentul la 43 la ora sa vedem daca la viteza asta are loc proiectie in aer sau la ce viteza. Oricum luarea unei vieti ar trebui pedepsita asemenea, sange pt sange, viata pt viata
5
1
Justitie de tot kkt-ul . justitie in functie de interes
11
2
soferi plii mele: cand va apropiati de orice trecere BELITI OCHII ca pula - onanisti corditi ce sunteti. slbzi-m-as pe gura fatatoarelor voastre de debili ce sunteti! Tu esti responsabilul principal la volan. incetinesti cu 30 la ora si asa in cativa m masina ingheata!
5
2
sa i spuneti voi lu mutu ca aia cu masina avea 42 kmh. ca sa arunci un pieton in sus si cum ati descris voi acolo trebuie impact serios
13
2
Soferi neatenti si pietoni sinucigasi , asta-i rezultatul ...unul trage , altul moare !
5
2
Si soferita este vinovata dar si multi cretini de pietoni care considera ca in fuga sau graba calcand marcajul pietonal cred ca pot opri magnetic toate masinile.Ca sa nu mai vorbim de handicapatii cu casti in urechi sau vorbind la telefon ! Nu trece strada pana nu te asiguri !
11
4
O idioata care a stat cu muia in telefon in loc sa se uite la drum. Nimic deosebit prindea pokemon probabil
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272