REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce averi au directorii judecaţi în dosarul de corupţie de la ANR

Ce averi au directorii judecaţi în dosarul de corupţie de la ANR

Replica API 17 iulie 2017 | 00:00 514

Conexiuni politice în trei judeţe

Conexiuni politice în trei judeţe

Liviu Aurelian Cazan

Cei trei foşti şi actuali directori trimişi în judecată pentru corupţie în două dosare care vizează prejudicierea unor companii de stat din Constanţa şi Giurgiu au puternice conexiuni politice care se întind în trei judeţe. Şi nu e nici o surpriză să aflăm că avem de-a face cu oameni foarte avuţi, după cum şade bine oricărui angajat la stat prin ordin de partid.

Aşa se face că Liviu Aurelian Cazan, trimis în judecată în două dosare de corupţie (în luna mai şi săptămâna trecută), a fost paraşutat de PSD la şefia Autorităţii Navale Române (ANR) din Constanţa, de unde a fost relocat ca viceprimar social-democrat în Urziceni, după ce devenise evidentă soarta sa penală. Pentru că altfel e greu de înţeles de ce ar renunţa cineva la conducerea unei prestigioase instituţii de stat în detrimentul unui amărât de post de viceprimar într-un oraş precum Urziceni. Potrivit unei declaraţii de avere din iulie 2016, pesedistul Liviu Cazan deţine peste 100.000 de metri pătraţi de pădure şi terenuri intravilane în Ialomiţa, cumpărate în perioada 2009- 2012, la care se adaugă două case şi un apartament. Fostul director de la ANR are o Dacia şi o Toyota şi, influenţat probabil de strategia sa de patron de amanet, preferă banii lichizi şi în mână, întrucât nu are nici un cont şi nici vreun împrumut bancar. Cazan raporta în iulie 2016 venituri de doar 28.152 lei de la ANR, 8.109 lei de la Link SRL şi 2.859 lei de la Consiliul Local Urziceni, în timp ce soţia sa mai câştiga încă 10.690 lei de la aceeaşi Link SRL şi 3.750 lei din arendă.

Răzvan Gabriel Trandafir, directorul general al ANR are trei terenuri intravilane de peste 1.200 metri pătraţi în Constanţa, două apartamente şi o casă în Constanţa, precum şi o casă de vacanţă în Eforie Nord, fără datorii sau depozite bancare. Trandafir a raportat venituri de 117.339 lei de la ANR, la care se adaugă salariul de 90.047 lei al soţiei sale, Raluca Andreea, de la Universitatea Ovidius.

Sărac lipit, susţinut de un greu

Matei Cristian, directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA (APDF) Giurgiu, trimis şi el în judecată alături de Cazan şi Trandafir, pare cel mai amărât. Giurgiuveanul are doar două Dacii şi o Skoda, în rest nimic; nici terenuri, nici case, fără a mai vorbi de bani în bănci. În schimb, postul de director la stat i-a adus un salariu de 201.046 lei. Matei Cristian a fost pus la conducerea companiei fluviale de Nicolae Bădălău, unul din liderii marcanţi ai PSD.

Mişmaşuri cu clădiri în detrimentul a două companii de stat

Reamintim că Matei Cristian, Răzvan Gabriel Trandafir şi Liviu Aurelian Cazan au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, complicitate şi instigare la această infracţiune. Primii doi sunt suspectaţi că ar fi trecut o clădire din patrimoniul APDF Giurgiu în inventarul ANR, fără plată, producând un prejudiciu de peste 255.000 de euro, astfel încât cercetarea penală a lui Cazan într-un alt dosar să fie îngreunată. "Aceste demersuri ale inculpaţilor au condus la producerea unui prejudiciu C.N. A.P.D.F. Giurgiu în sumă de 255.372,726 euro fără TVA (reprezentând contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română. Acţionând în această manieră, inculpaţii Matei Cristian şi Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos, îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian", precizează DNA. În luna mai, Cazan a fost trimis în judecata într-un alt dosar de abuz în serviciu, pentru că, "pentru a ajuta la ieşirea din insolvenţă a CN A.P.D.F., a achiziţionat din patrimoniul acestei societăţi două corpuri de clădire (unul dintre acestea fiind în stare avansata de degradare), la un preţ supraevaluat, de 1.380.381 euro, având la bază motive tehnice false, artificial introduse", potrivit DNA. Ambele dosare sunt judecate la Tribunalul Constanţa.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da! si se fac in continuare glume pe seama prostovanului.
1
0
Cretinoidul de Pilat mai arde gazul prin ANR? Doamne cate glume se faceau pe seama prostanului........
13
0
Si pe Cazan cum l-au relocat? Ca pe ursuletii care vin la tomberoane si sunt apoi relocati in alte paduri?!dar ce,la urziceni s-a infiintat vreo rezervatie de relocati?
7
0
In aceasta situatie nu e nimeni vinovat! Cred ca Fiscu e vinovat ca a bagat toti bani in buzunar!!!
7
1
Capul sus Razvan ! Cei de il injurati, macar il cunoasteti ? Daca mai exista ceva bun pe lumea asta, Razvan este parte compozita
21
7
Cel mai hotz e Trandafir. Hotz,bandit,te fa ce si din virbe si din hartii. Sapati mai adanc baieti si va minunati...
11
19
Razvan curat? Ce curaj ai Soro! Numai justitia va hotari nu tu! Ai rabdare. PNL ul lui socru l a pus ...iar el a respectat planul acestora. Mai asteapta. De ce e sedinta secreta???
9
20
VECINUL MEU DE LA CNDADR CU VILELE DIN COSTINESTI ESTE SARAC ,CA SA NU-I ZDRUNCINE VILELE SI-A PUS OPRITOARE DE VITEZA PE DRUMUL PUBLIC DOAR PENTRU EL
9
2
Razvan e un baiat deosebit sunt convins ca va iesi suta la suta curat
21
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218