REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Ce este grăsimea viscerală și de ce este periculoasă

Ce este grăsimea viscerală și de ce este periculoasă

Replica API 4 martie 2022 | 03:39 1503

Grăsimea viscerala, adică cea localizata în zona abdominala, este extrem de periculoasă, fiind asociată cu afecțiuni cardiovasculare, diabet de tip 2 și nu numai. Iată cum o poți elimina!

Dacă aveai senzația că nu contează zonele în care se acumulează grăsimea, te înșeli. În ultimii ani, oamenii de știință au reușit să descopere un lucru extrem de important: depozitele de grăsime din zona abdominală sunt cele mai dăunătoare pentru sănătate.

Țesuturile adipoase din cavitatea abdominala acoperă o parte din organele vitale – stomacul, ficatul și intestinele. Întrucât este amplasata atât de aproape de ficat, grăsimea viscerala se poate transforma în colesterol, iar astfel aceasta pătrunde în sânge și creste riscul de a se depune pe artere. Ateroscleroza este adesea asociata cu grăsimea viscerală, scrie doc.ro.

Grăsimea abdominala creste considerabil riscul de diabet de tip 2, mărind rezistenta la insulina. Rezistenta la insulina apare atunci când musculatura corpului și celulele ficatului nu răspund așa cum trebuie la nivelul normal de insulina și, în consecință, acesta creste.

Persoanele cu silueta de tip mar au probleme cu grăsimea viscerala. Modul în care se depune grăsimea depinde de o serie de factori, printre care și cei ereditari și hormonali.

Când e cazul să te îngrijoreze grăsimea viscerală

Grăsimea din jurul abdomenului ar trebui să te îngrijoreze dacă talia ta (circumferință taliei) a depășit următoarele dimensiuni:

102 cm la bărbați

88 cm la femei.

Într-o asemenea situație, ești expus riscurilor asociate cu grăsimea viscerală, începând de la diabet și până la bolile cardiovasculare.

Poți să previi aceste pericole eliminând grăsimea viscerală prin dietă și sport. Consultă-te cu medicul tău cu privire la abordarea pe care ar trebui să o ai pentru a combate grăsimea abdominală.

Cum combați grăsimea viscerală

Este adevărat că unele persoane au predispoziție genetica pentru a depozita grăsimea în cavitatea abdominala. Însă este la fel de adevărat că predispoziția poate fi combătută prin regim și sport. Alimentele bogate în grăsimi nesănătoase, dar și cele cu o densitate calorica mare favorizează acumularea grăsimilor, așa că trebuie evitate sau consumate în cantități reduse.

Recomandări alimentare pentru topirea grăsimii viscerale:

Renunță la carbohidrații rafinați precum pâinea, biscuiții sau prăjiturile, care sunt transformați în glucoza de organism și care se acumulează sub forma de grăsimi.

Limitează consumul de carne, produse lactate, uleiuri vegetale, precum cel de cocos sau palmier ori snacks-uri și gustări din comerț – acestea conțin grăsimi nedorite, care se acumulează la nivel abdominal.

Nu mai consuma atât de mult zahar – îl poți înlocui cu un îndulcitor natural, fară calorii, care nu mărește nivelul de zahar din sânge.

Renunță la sucuri, băuturi alcoolice și alte băuturi îndulcite.

Mănâncă alimente sănătoase, cu o densitate calorica mica.

Bea multa apa.

Ce rol are sportul în combaterea grăsimii viscerale

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru combaterea grăsimii din zona abdomenului. Specialiștii recomanda atât antrenamente de tip aerobic, cât și antrenamentele de forță, cum sunt cele cu greutăți. Ideal ar fi că în 5 zile din săptămână să facem antrenamente de tip aerobic de cel puțin 30 de minute, iar în 2 zile din săptămână să facem un antrenament de forță, care să lucreze toate grupele musculare importante.

Mergi la medic și cere-i sfatul cu privire la grăsimea viscerala și modul în care poți scapă de aceasta. Un nutriționist iți poate fi de ajutor cu un plan alimentar personalizat, care te vă ajuta să slăbești fără, însă, să te înfometezi ori să te expui riscului de carente alimentare.

Un antrenor de fitness iți poate fi, de asemenea, de mare ajutor, acesta personalizând un set de exerciții care să te ajute să elimini grăsimea din zonele nedorite – în cazul acesta, din zona abdominală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sportul cu medularul.......
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212