REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.1° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Cea mai bună prietenă a Laurei Codruța Kovesi PLEACĂ de la DNA: a fost acuzată că a scurs date CONFIDENȚIALE și a fost refuzată de Toader la șefia Direcției

Cea mai bună prietenă a Laurei Codruța Kovesi PLEACĂ de la DNA: a fost acuzată că a scurs date CONFIDENȚIALE și a fost refuzată de Toader la șefia Direcției

Replica API 23 noiembrie 2018 | 01:38 337

Procurorul Florentina Mirică, cunoscută drept o apropiată a fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, cere încetarea activității la Direcția Națională Anticorupție și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

"Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea doamnei Mirică Florentina de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti", este un punct de pe ordinea de zi a ședinței Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 26 noiembrie 2018.

Ședința este programată pentru ora 09.30.

Florentina Mirică este cunoscută ca fiind o apropiată a fostei şefe a Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi. De altfel, Kovesi a mers de mai multe ori la sediul CSM, pentru a o susţine pe Mirică în acţiunea disciplinară. Ea a instrumentat dosare controversate. Printre acestea se numără şi cel al lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne. De altfel, în dosarul în care este investigat Gabriel Oprea, dar şi fostul ministru de Interne, Petre Tobă, şi fostul şef al Direcţiei de Informaţie şi Protecţie a MAI, Florentina Mirică a fost şi cercetată disciplinar, fiind acuzată că a divulgat date confidenţiale din dosar. Pe 27 iunie, Secţia pentru Procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis respingerea acestei acţiuni disciplinare.

Florentina Mirică a fost, de altfel, și primul candidat care s-a înscris pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după revocarea Laurei Codruța Kovesi, însă a fost respinsă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, alătri de Marius Iacob, Elena Grecu şi Cristian Lazăr.

În 2014, ea a fost numită de Laura Codruţa Kovesi la conducerea Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din DNA, serviciu care a fost desființat în octombrie în urma înființării Secției de anchetă a magistraților din cadrul Parchetului General.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
legea raspunderii magistratilor vrem
0
0
Borfasii astia de-acum, dracnea si tariceanu, ca ei sunt actorii principali, ciordache este doar unealta lor,sa-si aduca aminte ca nici macar Dinu Patriciu sau S.O.Vantu cu toate televiziunile si trusturile lor de presa n-au reusit sa scape! Nici ei si nici alti HOTI ca ei nu vor scapa! Asta e LEGE.
1
0
tontonel toader, a pornit tavalugul sa-i netezeasca drumul lui DRACnea si hotilor din coalitia penala aflata acum la putere.
3
2
Sa sugi pula pesedeului.Fira ti ai drscului pesedeul va marit salariile Zdreantelor
5
10
Psd a distrus romania si ce este bun in ea psd fostu fsn a diatrus dna sa poata ei sa fure
8
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272