REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cel mai bun spital din Constanţa este cel de la Penitenciarul Poarta Albă! VIDEO

Cel mai bun spital din Constanţa este cel de la Penitenciarul Poarta Albă! VIDEO

Replica API 5 septembrie 2019 | 00:27 845

Vasile Cepoi, președintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) s-a aflat miercuri, 4 septembrie a.c., la Constanţa, cu ocazia deschiderii Oficiului Teritorial Sud-Est. Acesta a susținut o conferință de presă împreună cu reprezentanții ANMCS. În cadrul întâlnirii cu presa, secretarul de stat, Vasile Cepoi a declarat că doar Spitalul Penitenciar Poarta Alba îndeplineşte cel mai înalt standard de calitate din judeţ, din cele 13 unităţi sanitare evaluate până în acest moment.

Conform datelor prezentate, în judeţul Constanţa există 39 de unităţi sanitare cu paturi, 13 publice şi 26 private, dintre care în ciclul doi de evaluare şi acreditare au intrat 13 unităţi iar în categoriile 1 şi 2 (spital acreditat şi spital acreditat cu recomandări) nu se încadrează niciuna.

'Până în prezent cea mai înaltă clasificare a primit-o Spitalul Penitenciar Poarta Albă, care a fost încadrat în categoria a 3-a (acreditat cu rezerve), urmând Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, la categoria a 4-a, încredere redusă. Restul celor 10 unităţi supuse procedurii au fost clasificate, deocamdată, la categoria a 5-a, primind decizie de prelungire a procesului de acreditare', a spus Cepoi.

Potrivit acestuia, oficiile teritoriale sunt structuri descentralizate ale ANMCS, care au rolul de autoritate publică centrală şi organ de specialitate în managementul calităţii în sănătate. 'Noi elaborăm standarde, metodologii şi proceduri pentru asigurarea calităţii serviciilor medicale şi a siguranţei pacientului iar finalizarea acestei activităţi se concretizează prin acreditarea unităţilor sanitare în cadrul căreia sunt stabilite nivele de calitate pentru fiecare unitate, în funcţie de procentul îndeplinire a cerinţelor din standardele de calitate. Cel mai important rol al ANMCS este cel de îndrumare şi asta o realizăm prin intermediul oficiilor teritoriale', a subliniat secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii. Vasile Cepoi a mai precizat faptul că pentru a fi acreditate spitalele trebuie să îndeplinească, cumulativ, 51% din criteriile de evaluare. 'Dacă un spital nu a fost acreditat, după evaluare, înseamnă că spitalul nu a îndeplinit minumum 51% din punctajul maxim posibil. Dacă un spital nu este acreditat noi avem obligaţia să informăm pacientul iar Casa de Asigurări de Sănătate, conform legii, nu are voie să încheie contracte cu unitatea. Dacă Ministerul Sănătăţii decide că unitatea respectivă asigură servicii indispensabile pacienţilor din zona respectivă, aceasta poate funcţiona urmând un grafic de conformare aplicabil unui interval de timp în care trebuie să îndeplinească minimum de cerinţe. Spre exemplu, Spitalul Orăşenesc Hârşova, căruia Ministerul Sănătăţii i-a dat aprobarea de funcţionare şi în prezent urmează un grafic de conformare', a spus Cepoi. La rândul său, directorul Oficiului Teritorial Sud-Est al ANMCS, Cristina Racoceanu, a afirmat că în prezent şi SCJU Constanţa urmează un plan de conformare, deşi a fost clasificat la categoria a 4-a (acreditat cu încredere redusă). 'Şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, deşi a fost clasificat la categoria a 4-a, urmează un plan de conformare, în prezent. În urma finalizării evaluării, SCJU ar fi fost încadrată în categoria a 2-a, dar avea plan de conformare pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare, ce depăşea un termen de şase luni şi în această situaţie unitatea sanitară a fost trecută direct în categoria a 4-a. La SCJU Constanţa problema constă în finalizarea investiţiilor ce se află în curs de realizare, în diferite stadii. Prin introducerea planurilor de conformare se urmăreşte, de fapt, implicarea autorităţilor tutelare în realizarea cerinţelor de autorizare, având în vedere că aceste autorităţi trebuie să asigure finanţarea investiţiilor indispensabile în îndeplinirea criteriilor pentru obţinerea autorizaţiei sanitare', a subliniat Cristina Racoceanu.

Astfel în judeţul Constanţa, la categoria a 4-a (decizie de prelungire a procesului de acreditare) sunt luate în evidenţă 10 unităţi medicale cu paturi - Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Euromaterna, Ovidius Clinical Hospital, Asclepios SRL, Spitalul Clinic Căi Ferate, Gastromond SRL, Ovica Med, Aqua-Med Consulting SRL, iar la categoria a 6-a (neacreditat) - Spitalul Orăşenesc Hârşova, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia (baza de recuperare), Medstar 2000 SRL, ISIS Medical Center, Asociaţia bunicul şi bunica - Centrul de îngrijiri paliative, Spitalul Militar de Urgenţă dr. Grigore Gafencu (UM 02175), Medical Analysis SRL, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord şi Spitalul Clinic de Pneumoftioziologie Constanţa.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta ca sa va dati seama ce efficient e anmcs. niste boi care cheltuie banii statului sa ne spuna ca sp penitenciar e de varf. asa e cand furi current.
4
0
culmea sanatatii constantene . bravo sorina pintea ..........
5
0
puscariasii sunt viitorul tarii !
6
1
Asta-i buna. Puscariasii beneficiaza de servicii medicale mai bune decat noi ceilalti care muncim pentru ei.
10
0
Spitalul Cernavoda unde se incadreaz ? oare minte Sponoche ca este acreditat spitalul?
0
1
dupa alegeri cred ca se va termina cu salariile uriase si nejustificate ale medicilor, asa nu se mai poate
6
6
sa aveti grija mancavasi de fratii mei sa iasa sanatosi si voiosi din facultate vor fi cadre de nadejde!
3
0
Cei mai prosti doctori sunt la spitalul de la penitenciar. Fara nici o specializare , angajati pe pile , nu stiu sa puna un diagnostic, cheama salvarea si pentru o banala raceala, spagagii, salarii nesimtite, program de gravide. Toti doctorii retarzi care nu s au remarcat in civilie hop la poarta alba.
6
2
Oare comunistu asta obosit a fost in vreun spital din alta tara?
5
1
De asta transporta la judetean constanta atatea cazuri? Acreditarea inseamna sa indeplineasca anumite cerinte legate de circuite, dotare, hartii. N-are legatura cu resursa umana. Poate indeplineste toate criteriile, dar de tratat tot la judetean isi trateaza cazurile care necesita mai mult de o injectie si doua pastile. Pe afara e vopsit gardul, inauntru... Articol de 2 lei. Fara sens. De parca s,ar putea trata la acel spital macar satenii din Poarta Alba. Dar a fost scris ca sa justifice niste cheltuieli, probabil.
14
1
Va cred puicusorilor.Interlopii patriei s-au asigurat viitorul...ca doar nu va beneficia toata pleava de instalatiile alea,ce ati innebunit!!??
9
2
nu ar trebui sa aiba spital, numai camere de tortura , batuti silnic de mascati pana isi rup oasele.
11
1
Colcaie plosnitele nemernicilor acolo!
9
0
MATI SA AI PARTE DE SPITALUL DE CACAT AL PULI MELE NUMIT PARNAIA POARTA ALBA.NU ESTE NICIO DIFERENTA DERBEDEILOR INTRE PENITENCIARELE DIN ROMANIA SI CELE DIN GUYANA FRANCEZA.SA VA FUT IN GURA VU PUSCARILE VOASTRE DE ELE SA AVETI PARTE
11
0
nu bre la cufuresti, la poarta alba nu vazusi? e mai aproape,papica jmekera,daca vrei si carnitza te servim e pe alese.Guleai
1
3
Cel mai bun spital din Constanta e trenul de Bucuresti!
34
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272