REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cele mai populare și bine vândute teme de Lego din ultimii ani

Cele mai populare și bine vândute teme de Lego din ultimii ani

Replica API 21 aprilie 2021 | 00:00 831

În fiecare an, Lego prezintă mai multe rapoarte anuale ce cuprind mai multe aspecte ale companiei. Acest raport conține mereu 1-2 paragrafe despre care au fost temele cele mai populare și care au înregistrat cele mai mari vânzări în acel an. Deși raportul nu oferă date exacte despre vânzările înregistrate per fiecare temă, oferă totuși o idee despre interesul publicului și ce cumpără aceștia cel mai des.

În funcție de câte dăți au apărut în raportul anual în ultimii 10 ani, cele mai populare teme de Lego sunt: Lego City, Lego Friends, Lego Star Wars, Lego Ninjago și Lego Technic.

Lego City

Lego City este o temă inspirată din viața orașului, cu modele ce pot reprezenta diverse clădiri, servicii de urgență, precum poliție sau pompieri, aeroport, tren și multe altele. Originea temei Lego City este, de fapt, Lego Town, care face parte dintr-o serie de 3 minifigurine produse în 1978. Pe lângă lego Town, se numărau Lego Castle și Lego Space. Toate seturile au fost lansate la început sub brandul Legoland, până când producția a fost întreruptă și înlocuită cu brandul Lego System, în 1991. Pe 22 iunie 2019 a fost lansată animația Lego City Adventures pe Nickelodeon. În iunie 2020, după incidentul din America ce a rezultat în moartea lui George Floyd, Lego a oprit temporar orice promovare a seturilor legate de poliție. Lego City are nenumărate subteme precum: Airport, Deep Sea Explorers, Fire, Great Vehicles, Police, Space, Town sau Trains.

Lego Friends

Seturile Lego Friends se bazează pe 5 personaje: Andrea, Olivia, Stephanie, Mia și Emma care locuiesc în Heartlake City. Fiecare personaj în parte este diferit, având interese specifice. Seturile reprezintă casele, hobby-urile, mașinile sau locurile lor preferate. Înainte de lansarea Lego Friends, compania vizaz atât băieții cât și fetele. În 1974, au fost lansate primele minifigurine masculine, urmând ca la 2 luni după să fie lansate cele feminine. După 1979, Lego a început să vizeze fete în mod special, cu reclame și produse special concepute pentru ele. Lego Friends a fost lansat după 4 ani de studii și cercetare, după ce compania a realizat că 90% din produsele lor erau destinate băieților. Lego Friends a fost lansat în 2011-2012, cu 14 seturi diferite, urmând ca în următorii ani să fie lansate valuri de seturi. În 2020, Lego a făcut un parteneriat cu National Geogrpahic pentru a realiza câteva seturi ce se concentrau pe problemele de mediu. Lego Friends a avut seturi bazate pe protecția animalelor, precum Baby Elephant Jungle Rescue, Jungle Rescue Base și Panda Jungle Tree House.

Lego – oferte emag

Lego Star Wars

Lego Star Wars este o temă inspirată din saga și franciza Star Wars. Compania a avut licență pentru seturi din 1999 și până în 2011. Ulterior, a extins licența cu Lucasfilm până în 2016, iar ulterior până în 2022. Pe lângă seturile clasice, la scara minifigurinelor, Lego a lansat câteva seturi UCS (Ultimate Collector Series). Aceste seturi sunt considerabil mai mari, mai detaliate și sunt menite pentru a fi expuse. Cea mai mare dintre acestea este o versiune a navei Millennium Falcon, cu 7541 de piese. Compania a lansat și 5 jocuri video pe această temă, urmând să mai anunțe unul curând.

Lego Ninjago

Lego Ninjago a fost lansat în 2011, fiind un produs de bază al Lego. Este bazat pe ninja, bineînțeles, și este o continuare a temei Lego Ninja ce a fost întreruptă în 2000. Deși are ceva elemente din vechea temă, Lego Ninjago are o narațiune mult mai detaliată, plasată într-o lume fantastică. Lego Ninjago urmărește un grup de 6 adolescenți ninja, conduși de legendarul Green Ninja, Lloyd Garmadon. Fiecare ninja are puteri speciale bazate pe cele 5 elemente naturale și sunt antrenați în arta marțială a ”Spinjitzu”. Tema are și o serie animată intitulată Ninjago (ulterior cunoscută ca Ninjago: Masters of Spinjitzu).

Lego Technic

Lego Technic este o temă Lego bazată pe realizarea unor modele mult mai complexe, cu funcții tehnice mult mai complexe față de alte seturi. Conceptul a fost introdus prima oară sub numele de Expert Builder și Techical Sets, în mod original, în 1977, și a fost redenumit Technic în 1982. Aceste seturi sunt îndrăgite în special de către adulți, dar și de către copii, datorită complexității lor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920