REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Céline Dion: „Fiul meu arată mai bine pe tocuri decât mine!”

Céline Dion: „Fiul meu arată mai bine pe tocuri decât mine!”

Replica API 28 noiembrie 2020 | 00:00 1520

Cântăreaţa de origine canadiană este o adevărată pionieră în parenting-ul neutru, acel stil de creştere a copiilor fără a-i eticheta „băiat” sau „fată”.

Pe vremea când întreaga lume se crucea când vedea ce păr lung aveau băieţii ei, Céline încerca să fie cât mai deschisă preferinţelor copiilor ei, care decideau singuri dacă voiau să se joace cu păpuşi sau maşini şi dacă se încălţau cu tenişi sau pantofi cu toc.

Dion nu pare să fi citit mormane de cărţi de parenting înainte de-a deveni mamă. Şi chiar dacă s-a informat cu privire la educaţia pe care şi-a dorit să le-o dea copiilor ei, încă de pe vremea când era gravidă, totul s-a clarificat pentru ea după ce şi-a strâns pentru prima dată în braţe odorurile.

Starul pop şi-a dorit să fie o mamă deschisă la minte şi chiar asta şi este. Nu s-a lăsat încorsetată de societate în ceea ce priveşte felul în care îşi educă băieţii şi n-a făcut niciodată vreun secret din parenting-ul neutru pe care l-a adoptat ca mamă, scrie clickpentrufemei.ro.

Libertatea copiilor de a-şi alege singuri sexul

Cei trei fii ai cântăreţei - Rene Charles, care are acum 20 de ani, şi gemenii Eddy şi Nelson (10 ani) - au apărut pe pagina de Instagram a faimoasei lor mame cu părul lung, când erau mai mici. Iar, când şi-au tuns pletele, presa a anunţat cu surle şi trâmbiţe acest lucru, evidenţiind faptul că băieţii ar trebui să aibă părul scurt, nu lung, ca fetele.

Totuşi şocul cel mare l-am avut cu toţii când Céline a fost invitată în emisiunea Today, în 2013, şi a spus nonşalant cum unul dintre băieţii ei poartă tocuri prin casă: „Unul dintre fiii mei, Nelson, care are doi ani şi jumătate, arată mai bine pe tocuri decât mine!”, a spus, mai în glumă, mai în serios, artista. „Nu ştiu cum de reuşeşte aşa ceva, dar e clar că nu sunt singura din familie care adoră pantofii de damă, sincer vă spun”, a adăugat aceasta. Reacţiile n-au întârziat să apară. Unora li se părea amuzant, alţii considerau gestul extrem de ciudat.

Din dragoste pentru copii

Şase ani mai târziu, colecţia neutră lansată de Dion pentru copii a primit aceleaşi reacţii din partea publicului şi-a presei. Printre piesele vestimentare concepute de ea nu se regăseau rochiţele roz pentru fetiţe şi tricourile cu maşinuţe pentru băieţi. Nuanţele folosite erau neutre, iar croiala nu aminteşte deloc de ţinutele de bal ale prinţeselor sau de costumele supereroilor. Washington Examiner a scris atunci un articol amplu despre ideea de-a promova neutralitatea de sex în rândul copiilor, susţinând că este de-a dreptul nemiloasă şi iresponsabilă. Un preot catolic chiar ca catalogat atunci colecţia vedetei ca fiind satanică, hainele având, în viziunea sa, însemnele diavolului.

Totuşi diva pop insistă că ea n-a creat asemenea colecţie vestimentară pentru a le face rău copiilor, ci, dimpotrivă, din dragoste pentru ei: „Credeam, la început, că băieţii mei vor alege supereroii”, a explicat ea pentru CNN. „Dar ei se uitau după prinţese şi voiau toţi să fie Minnie Mouse. Eu i-am întrebat ce s-a întâmplat cu Mickey, după care mi-am zis că e OK şi aşa, că trec şi ei printr-o perioadă în care caută să se definească şi că nu e nimic anormal în asta.” Iar ea a încercat să-i ajute să se definească. A înlăturat tot ce considera că era de-o masculinitate toxică din casa ei, i-a lăsat pe băieţi să-i încerce încălţările cu toc prin casă şi le-a permis să se extrime cum considerau ei de cuviinţă, nu cum le-ar impune societatea.

Ce alte vedete îşi cresc copiii neutri?

În timp ce Céline s-a dovedit a fi o pionieră în parenting-ul neutru, alte vedete au călcat pe urmele ei, precum Angelina Jolie, Megan Fox şi Gabrielle Union, care şi-au lăsat copiii să-şi aleagă singuri identitatea sexuală. „Ca părinte, încerc din răsputeri să resping genurile tradiţionale. Dacă fiul meu echivalează puterea tatălui lui cu Wonder Woman, mă bucur nespus!”, spunea actriţa Olivia Wilde.

Totuşi atunci când Prinţul Harry şi Meghan Markle au dat de înţeles că-şi vor creşte fiul fără a pune pe el presiunea sexului cu care s-a născut, Palatul Kensington a dat un comunicat de presă în care a negat tot.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
deci e clar...sunt bulangii toti 3. Viitori emili rengle ca il avem si noi pe "fundasu" nostru
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367