REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

CEO-ul E.ON Româna bate cu pumnul în masă: Nu putem spune la ce preț vom vinde energie anul viitor

CEO-ul E.ON Româna bate cu pumnul în masă: Nu putem spune la ce preț vom vinde energie anul viitor

Cristina BĂRBUCEANU 3 noiembrie 2022 | 14:17 733

Furnizorii nu găsesc în piaţă energie cu livrare anul viitor şi astfel nu le pot transmite clienţilor lor cât va costa energia, a declarat, joi, Volker Raffel, directorul general al E.ON România. "Nu găsim energie în piaţă pentru anul viitor şi nu putem să le spunem clienţilor noştri ce preţ vor avea la energie electrică anul următor. Mai ales la firme şi la cei industriali. Acest lucru trebuie deblocat, deoarece cum îşi poate face planurile o firmă care foloseşte energie electrică la producţie? Planuri de investiţii, de finanţare, de angajare, dacă nu-şi cunosc preţul la energie electrică? Sper să avem o soluţie curând", a susţinut Raffel, în cadrul conferinţei Focus Energetic.

Situaţia a fost semnalată şi de Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România, care a precizat că acest lucru are drept cauză preţul prea mic stabilit de Guvern, 1.300 lei pe MWh.

De asemenea, reprezentantul E.ON a insistat pe ideea problemei legate de cash-flow pe care companiile o au ca urmare a schemei de decontare stabilită de statul român. Raffel a arătat că, în timp ce în România există întârzieri foarte mari la plata deconturilor, în Germania discuţia este cum să plătească statul dinainte companiilor, pentru a evita problemele de cash.

"Ca să vă dau nişte cifre, noi am avut o linie de credit de 100 de milioane de euro acum un an, iar acum suntem la mai mult de 600 de milioane de euro şi creşte în fiecare zi. În fiecare zi avem cu 9 milioane de lei mai puţin în cont seara decât dimineaţa şi aşa nu mai putem să continuăm", a spus reprezentantul E.ON.

Raffel a mai arătat că, în ceea ce priveşte depozitarea de gaze, compania a avut un efort financiar dublu faţă de anul trecut, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
1300 de lei pe Mwh e un pret prea mic?!!
1
0
Energia electrica si resursele energetice adiacente, gaze, petrol, nu trebuiau vandute niciodata. Trebuiau sa ramana element vital al securitatii nationale. Acum, in criza si manipulari a pietei energiei electrice de catre companii care fac intelegeri ascunse impotriva oricarui simt omenesc existent, acum se vede cat de idioti au fost acei ce au vandut pe nimic energia electrica italienilor si petrolul tarii austriecilor de la omv. Adica tara noastra nu avea resurse sa gestioneze in continuare aceste doua ramuri vitale ? Aici trebuie facut un revers si sectorul energetic sa fie nationalizat ca altfel nu se poate. Chiar daca sunt impotriva nationalizarilor, dar in acest caz este un rau necesar. Asta e.
4
0
Politica energetica a unui stat o face statul nu o firma sau alta indiferent de nume,in cazul asta daca nu itit convine pleci,daca ai investit bani si pleci in pierdere asta se vede dupa bani cu care ai cumparat firma cati bani ai investit si cat ati castigat decand sunteti in Romania domnilor de la E.O.N.
4
0
am ajuns cersetori si sclavi in tara noastra. Multinationalele prin servitorii lor din parlament au ajuns sa ne conduca si sa urineze pe noi din orice pozitie
3
0
stapanul sa bata cu pumnul in masa slugilor mai ailea daca le-a si mituit !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272