REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.4° Constanța Lun., 4 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6567
2.4° Constanța Luni, 4 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6567

Cercetătorii americani dezvăluie: De ce riscul de infarct creşte când eşti răcit sau ai gripă

Cercetătorii americani dezvăluie: De ce riscul de infarct creşte când eşti răcit sau ai gripă

A.F. 3 iunie 2023 | 00:00 243

Este foarte greu să eviți să te îmbolnăvești când peste tot în jurul tău oamenii sunt răciți, tușesc și strănută într-una, dar tocmai de aceea trebuie să fii și mai prevăzător.

Cercetatorii americani dezvaluie: De ce riscul de infarct creste cand esti racit sau ai gripa

Dr. Elizabeth Hamilton, medic primar la Greater Baltimore Medical Center din Maryland este de părere că e acum, după ce s-a descoperit că gripa poate provoca un atac de cord, este și mai important să-ți iei toate precauțiile necesare pentru a nu răci, scrie feminis.ro.

Ea face apropo la un studiu recent publicat în New England Journal of Medicine, conform căruia: „Riscul de a face un infarct este mai ridicat la adulții care au gripă sau alte infecții respiratorii.”

Cercetătorii americani dezvăluie: De ce riscul de infarct creşte când eşti răcit sau ai gripă

Studiul cu pricina a fost efectuat de către Institute for Clinical Evaluative Sciences (ICES) în colaborare cu Public Health Ontario (PHO) și a ținut sub observație 20000 de adulți din Ontario, între anii 2009-2014.

Dintre aceștia, 332 au fost internați în spital din cauza unui atac de cord la numai un an de la diagnosticul de gripă, deoarece atunci când ești bolnav corpul este supus la foarte mult stres, iar dacă înainte mai sufereai și de alte boli cardiovasculare, probleme respiratorii, astm sau emfizem, riscul crește, întrucât sistemul imunitar era deja slăbit.

Dr. Jeff Kwong, cercetător șef în cazul unui alt studiu asemănător a declarat: „Cei cu risc crescut de atac de cord ar trebui să-și ia precauții suplimentare pentru a preveni infecțiile respiratorii precum și gripa sau simpla răceală, printre acestea numărându-se efectuarea vaccinurilor antigripale, dar și spălarea frecventă pe mâni, fără a pune apoi mâna la ochi, nas sau gură.

În plus, trebuie avută o grijă sporită dacă persoana este fumătoare, supraponderală, are tensiunea mare sau colesterolul crescut”, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu este nici o decoperire noua; se stia de multe decenii; este doar un nou articol si un nou studiu pe aceeasi tema; noutatea este ptr cei neinformati
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302