REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

CET contraatacă: 'RADET dezinformează în mod grosolan folosind date false și trunchiate'

CET contraatacă: 'RADET dezinformează în mod grosolan folosind date false și trunchiate'

Replica API 29 septembrie 2018 | 00:04 558

Războiul dintre Electrocentrale Constanţa şi RADET continuă! Din păcate, cei care au de suferit în tot acest joc au de pierdut constănţenii care nu mai beneficiază de apă caldă în urma conflictelor dintre cele două societăţi. Una o acuză pe cealaltă, în timp ce cetăţenii contribuabili la RADET încălzesc apă la aragaz pentru a se splăla. Din nefericire, cel mai greu este pentru bătrâni, dar şi pentru mămicile care trebuie să aibă grija micuţilor încălzind cantităţi mari de apă pentru a le asigura confortul şi igiena necesară. Vorbim despre sutele de mămici care au bebeluşi ce necesită atenţie deosebită. Riscul de îmbolnăvire creşte considerabil din cauza lipsei de apă caldă la robinete. În acest context, Electricentrale Constanţa a făcut anunţul opririi apei calde contribuabililor RADET începând cu data de 27 septembrie, după cele 3 zile lipsite oricum de apă caldă ca urmare a reviziei tehnice. După anunţul de sistare a apei calde au venit în cascadă răspunsurile celorlalte instituţii, RADET şi Primăria Constanţa. RADET a transmis în aceeaşi zi un comunicat de presă prin care susţinea prin cifre exacte că nu este de vină pentru decizia CET, reprezentanţii RADET susţinând că nu are datorii neachitate. Astăzi, 28 septembrie, CET vine cu o nouă informare"RADET Constanța dezinformează în mod grosolan folosind date false și trunchiate":

"Informațiile furnizate opiniei publice de către conducerea RADET Constanța nu reflectă realitatea contractuală dintre părți și plătile efectuate de către regie, partenerului Electrocentrale Constanța SA, astfel încât nu putem decât să ne exprimăm îngrijorarea față de posibilitatea reală sau intenția acestora în depășirea situației.

Datele cuprinse în conținutul comunicatului de presă pe care conducerea RADET Constanța și-l asumă în fața constănțenilor nu sunt reale, având în vedere importanța destinatarului final al serviciului de producere a apei calde și a căldurii, și înțelegem să reluăm informațiile deja prezentate. Am făcut-o în documentul anterior, punctăm și acum: cifrele și datele contractuale prezentate sunt reale și atestă neplata de către regie a sumelor la care am făcut deja referire.

Totodată, punctăm un alt aspect extrem de important, în această conjuctură: RADET Constanța este cea care a menținut situația de nelivrare în care ne aflăm, iar obligațiile de plată restante NU se pot combate cu demagogie și informații false, în condițiile în care, în tot acest timp, constănțenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu au apă caldă.

În aceeași ordine de idei, în combaterea informațiilor prin care regia încearcă negarea unor sume certe și exigibile, menționăm dosarul 3563/118/2018 prin care Tribunalul Constanța a dispus obligarea RADET Constanța la plata facturii lunii martie 2018 în cuantum de 21.119.072,46 lei. Și din acest motiv, rugăm partenerul RADET Constanța să înțeleagă faptul că realitatea documentelor fiscale emise și înregistrate de către ambele părți nu pot fi combătute cu susțineri fără fundament. Această atitudine manifestată pe toată perioada derulării contractului, respectiv prin refuz parțial la plata sau neplata debitelor, a obligat Electrocentrale Constanța SA să se adreseze instanței de judecată. Acest demers a dus la amplificarea pagubelor cu taxe de timbru și expertize judiciare.

Mai mult, bilanțul RADET Constanța este public și ne arată că regia are datorii înregistrate la luna iunie 2018, în cuantum de 425.240.533 lei, astfel încât componenta datoriilor înregistrate este transparentă, conform documentului pe care vi-l punem la dispoziție pe care îl puteți studia, după cum se poate observa, chiar pe pagina de internet a RADET.

Susținem cele afirmate invitându-vă să verificați cifrele. (http://www.radet-constanta.ro/documente/Financiare/Bilant%20la%2030.06.2018.pdf)

Pe luni, de la începutul anului 2018, vă reamintim că situația facturilor de energie termică recunoscute și asumate de către RADET Constanța, se prezintă după cum urmează:

- Ianuarie 2018 – 20.690.179,44 lei

- Februarie 2018 – 23.389.177,25 lei

- Martie 2018 – 21.119.072,46 lei

- Aprilie 2018 – 22.224.533,75 lei

- Mai 2018 – 11.110.488,36 lei

- Iunie 2018 – 2.589.734,74 lei

- Iulie 2018 – 2.189.733,16 lei

- August 2018 – 2.147.049,76 lei

- Septembrie 2018 – 2.053.544,95 lei

Dintre acestea, RADET a achitat, conform dispozițiilor de plată, suma de 21.099.257,53 lei, rămânând pentru anul 2018 suma de 86.414.256,34 lei din totalul datoriei de 256.315.803,51 lei.

Altfel spus, ni se confirmă nerespectarea contractului care ne duce în imposibilitatea obiectivă de a putea produce și livra agent termic către populație.

În concret, se solicită Electrocentrale Constanța SA să producă și să livreze, iar RADET Constanța își rezervă dreptul să nu plătească și singura modalidate de rezolvare a plății debitelor restante identificată o reprezintă negarea realității prin oferirea de informații false și trunchiate opiniei publice.

Toate aceste informații sunt cunoscute de către conducerea Primăriei municipiului Constanța care, la acest moment, în loc să se sesizeze și să verifice ceea ce s-a întâmplat la RADET Constanța, să chestioneze conducerea cu privire la neexecutarea contractului dintre părți, încearcă să găsească alți vinovați. Surpinzător este și un alt aspect, respectiv faptul că atât RADET, cât și reprezentanții Municipalității critică activitatea Electrocentrale Constanța SA, însă nu găsesc de cuviință să identifice modalități concrete de plată a datoriilor, eficientizarea punctelor termice, modernizare, neexistând nicio strategie energetică, în conformitate cu Legea 121/2014 privind eficiența energetică. În cazul Constanței, în conformitate cu art. 9 alin. (13) din Legea nr. 121/2014, responsabilitatea revine autorității locale.

De altfel, tot spre știința constănțenilor aducem precizări cu privire la un alt aspect. În perioada 2017 – 2018, Electrocentrale Constanța SA a fost supusă unui control de fond al echipelor de specialitate din cadrul Curții de Conturi și ANAF. Suntem în măsură să informăm că toate cifrele reflectate în contabilitate sunt conforme cu documentele justificative.

Consiliului de Administrație al Electrocentrale Constanța SA își menține poziția fermă, apărând interesele cetățenilor și transmite că, în condițiile în care RADET Constanța va înțelege să își achite sumele solicitate prin preaviz și să prezinte un plan de eșalonare a debitelor, este pregătit să revină asupra deciziei privind siatarea furnizării agentului termic", au declarat reprezentanţii CET Palas.

Citeşte şi: CONSTĂNŢENII RĂMÂN FĂRĂ APĂ CALDĂ: RADET NU ŞI-A PLĂTIT DATORIA CĂTRE CET!

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@ 6:09 ....ai dreptate omule , Constanta este mult sub Vaslui . Daca era sub Timisoara sau Arad....era cat de cat mai bine .
0
0
Ca sa stii si u, si altii ca in instanta s-a incercat. radetul are conturile blocate de mult timp, dar de atunci ei primesc banii prin caserii ca sa nu le intre in conturi. A fost vb sa intre a n a f peste radet, si s-a dat ordin de sus ca sa nu intre sa ii verifice. Oare de ce? Si Cet-ul cu ce sa isi achite facturile catre raja si gaze daca radet nu le plateste? Cu ce sa achite salariile angajatilor care din surse sigure stiu ca sunt restante? Unde sunt banii pe care radet ii primeste de la noi ?
2
0
Sunt inconstienti, daca se desfiinteaza CET-ul ,se desfiinteaza ,automat si RADET-ul si invers.Sunt niste sinucigasi.
4
0
Mai rau decat cine? Prietene sunt sub vaslui. Nu mai face comparatie cu aradul sau Timisoara. Constanta este mult sub orasele f mici din tara. Niste neispraviti. Toti banii unde sunt ba psdisti nenorociti? Unde banii Constantei.
2
1
Frate Constanta , daca ar avea primar si conducatori 100% pentru Constanta , singur judetu ar supravietui : este Mamaia statiune cat un oras care produce bani , portu , statiuniile , Canalu Dunare -Marea Neagra , taxele pe tirurile care tranziteaza Dobrogea spre port .....si Constanta o duce mai rau decat Timisoara sau Arad.....
6
1
Aloo mosnegii nu au nevoie de apa calda nici caldura ca ei oricum opreau caloriferele dar ce ne facem cu tineretul avem servici copii nu putem sa ne ducem imputiti la munca
11
1
O sa devenim un oras de rapanosi si imputiti...
3
1
Ma doare in pula de voi Eu imi iau dreptul de la RADET si voi o sugeti ca asa sunteti obisnuiti. Daca e sa pic, Radu ma asteapta ....fraierilor
4
6
Ce dracu a facut RADET cu banii incasati de la populatie. Datoria este uriasa. Miroase a infractiune
10
1
A inceput sa se sparga bula lui Mazare , asta este inceputul , vom vedea ce mai urmeaza !
11
1
Cretin esti tu dobitocule ! Daca tu vinzi o marfa si nu iti iei banii pe ea cine iti plateste furnizorii cretinule ? Ma ta ?
11
2
Nu e vorba de apa rece a lui Stroe ci de RADET
7
1
Rusine, domnule Stroe! Va place situatia? Cum se descurca o familie cu copii fara apa calda, mai ales ca este cu factura la zi? Ce masuri veti lua?
9
4
I-ati votat pe psd-isti ca dobitocii cu ambele maini. Acum stati capra sa v-o traga, prostilor!
13
0
pentru ca nu iesim in strada. Ia sa fim maine 10.000 in fata casei lui fagabou, altfel ar sta lucrurile. Asa, stiu ca vitele tac si indura.
17
1
La mare ca e gratis spalativa
7
2
In Madagascar nu am nevoie de apa calda !!
13
2
Va certati politic pe spinarea noastra. Nu i nimic. Totul se va plati credeti ma. V ati cacat pe voi toti. Cet sau radet fagadau sau psd. De la anul pierdeti multi clienti. Nu mai Lasam sa va bateti joc de noi. Apoi.. domnilor sefi de la cet sau enel, am 2 posturi de vanzatori la mine la magazin. Abia va astept. Prostilor.
10
3
de cretini: ei chiar nu realizeaza ca clientul lor este, dpdv legal si factual RAJA? Daca isi omoara unicul client, cum ajung ei la consumatorul final, recte cetateanul? Cum duc ei caldura din usa in usa? Cu galeata? Nu am vazut atata imbecilitate decat la stat!
17
5
ar trebui sa fie o lectie pentru cei care nu si-au tras inca centrale si care inca doresc sa-l voteze pe Fagadau
20
2
Litigiile voastre se rezolva in instante, nu pe viata noastra si pe civilizatia urbana.Sa se autosesizeze institutiile statului!!!
18
0
Rezolvati-va problemele in Instanta de JUDECATA. ESTE INADMISIBIL ca un oras EUROPEAN sa fie la mana deciziei unei conduceri de companie S.A. care are obligatia sa functioneze. Primarul si administratia locala impreuna cu conducerea RADET ar trebui sa nu doarma noaptea pana nu se ajunge la un consens.
27
0
am venit in vacanta de la cluj.... am vazut pe strazi ce imputiti sunteti,aruncati gunoiul,pampersul pe jos,tigari,seminte,va pisati pe jos si va cacati pe la colturi,plin de caini ,sobolani,purici si tigani. sa va mai taie din buget ca nu meritati oferiti sanse si pentru barlad ,alexandria ..vaslui.
25
9
Ala nu e vinovat, ala nu e vinovat, nu va uniti sa rezolvati preoblema vinovat e poporul ca si-a platit datoriile si nu va da foc acum ca nu va mai saturati voi de ciolan .Asa veti crapa numarand banii furati
13
1
Vrem apa calda!!
9
7
O sa vina iar statul, o sa plateasca datoriile fictive si uite asa mai dispar 100 mil euro. Acelasi circ mediatic din fiecare an. Asteapta sa vina sezonul rece ca sa-si rezolve problemele. Pana acum au frecat-o cand era cald si lumea era prin concedii. Problema e ca intre timp mai rasar 1000 de centrale de apartament si uite asa CET-ul, deja muribund in faza terminala, isi va da ultima suflare
22
1
Halal parteneriat,toata vara ce ati facut? Chiar asa ,noi, constantenii suntem saracii Romaniei? De ce nu faceti,incheiati un protocol prin care sa esalonati datoriile? Cine castiga din acest conflict?
8
3
2018. CONSTANTA judetul care poate sa supravietuiasca independent de ROMANIA este cel mai afectat de tot ce se intampla la BUCURESTI. Trist este ca suntem condusi de altii in loc sa ne sustinem pe noi Constantenii. Toti senatorii si deputatii samd sunt veniti tot de la bucuresti. Poate a venit vremea sa ne cerem si noi independenta. Pasapoartele la cernavoda si harsova. Nu taxa de pod.
18
3
De ce trebuie sa sufere populatia care isi plateste facturile pentru scandalurile politice in care sunteti implicati?O sa ramaneti in curand fara abonati,ca se vor face debransari pe capete,sa vedem atunci cu ce o sa traiti.Rusine sa va fie!
23
1
Nu ca ne ar interesa pe noi consumatorii, dar se pare ca e adevarat ce se scrie aici, un fost angajat Radet ne a confirmat ca institutia la care a lucrat avea datorii imense fata de CET..... Si ce e interesant e ca primarul tine partea Radetului....
18
0
Sa va ia DNA pe toti mafiotii PSD-Decebal Fagadau
18
2
RADET-ul este psd-isat total si de aici toate problemele.Cata vreme Dorel de constanta si clica lui vor fi la conducerea acestei regii ,vaca de muls pentru acest partid,situatia se va agrava continuu.
20
1
Asta este! Sa dea faliment. Exista si boilere, se spala omul si la lighean, pana isi rezolva situatia cu o centrala. Si noi am crescut cu conditii modeste. Poate se va iesi chiar mai ieftin cu alte metode. Sa se spele pe cap cu scandalurile lor. Contribuabilii vor contribui in alte locuri ca sa isi asigure comfortul necesar
10
9
Apa ce o incalzeste constateniii e cumva de la raja?
13
3
VA CERTATI NETREBNICILOR,IAR OAMENII SUFERA.O SA PLATITI PENTRU ASTA !
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272