REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

China nu se alătură sancțiunilor SUA și UE împotriva Rusiei

China nu se alătură sancțiunilor SUA și UE împotriva Rusiei

Replica API 3 martie 2022 | 23:06 1141

China nu se va alătura guvernelor SUA și UE la impunerea sancțiunilor financiare împotriva Rusiei, a anunțat autoritatea de reglementare bancară a statului, conform The Guardian.

China este un important consumator al gazului și petrolului rusesc și singurul guvern important care s-a abținut de la a critica atacul Moscovei asupra Ucrainei, arată Associated Press. Beijing se opune sancțiunilor, spune Guo Shuqing, președintele Comisiei de Reglementare Bancare și Asigurătoare Chineze.

Guo a spus, în cadrul conferinței de presă: „Nu ne vom alătura unor asemenea sancțiuni și ne vom păstra schimburile economice, financiare normale cu toate părțile relevante. Dezaprobăm sancțiunile financiare, în mod special cele lansate unilateral, deoarece nu au o bază legală solidă și nu vor avea efecte benefice”.

Economia rusă primește „lovituri serioase” în urma sancțiunilor impuse de Occident, a recunoscut miercuri Kremlinul. Izolarea din ce în ce mai mare a țării pune presiuni suplimentare asupra sistemului financiar rusesc deja fragil, relatează CNN.

Apple, ExxonMobil, Ford, Boeing și Airbus s-au alăturat listei de mari companii care își închid sau își suspendă operațiunile în Rusia, ca răspuns la invazia din Ucraina. Sucursala europeană a celei mai mari bănci rusești s-a prăbușit în urma unei crize a depozitelor. Cotația rublei scade și mai mult în fiecare zi.

„Economia Rusiei se confruntă cu lovituri serioase”, a recunoscut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o videoconferință cu jurnaliştii străini.

„Dar există o anumită marjă de siguranță, există potențial, există niște planuri, lucrările sunt în desfășurare”, a adăugat el.

Peskov a răspuns astfel la solicitarea de a comenta declarația președintelui american Joe Biden din discursul său privind starea Uniunii, potrivit căreia economia rusă a fost „zguduită” de sancțiunile occidentale.

Sberbank, cel mai mare creditor al Rusiei, a anunțat miercuri că părăsește piața din Europa, cu excepția Elveției. Banca Centrală Europeană a avertizat la începutul acestei săptămâni că Sberbank Europe riscă să cadă după ce deponenții s-au grăbit să-și retragă banii, după impunerea sancțiunilor occidentale.

Sancțiunile bancare fac parte dintr-un pachet mai larg de măsuri luate de Occident, de o amploare fără precedent, împotriva economiei Rusiei, cu scopul de a întrerupe finanțarea războiului declanșat de președintele rus Vladimir Putin. Franța estimează că active rusești în valoare de 1 trilion de dolari au fost înghețate, inclusiv jumătate din rezervele de război ale guvernului rus, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa e cu tarile care nu stiu ce e aia democratie.Rusine...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272