REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Chițac, despre colaborarea cu USR: Toate inițiativele lor sunt de un populism grețos. Video

Chițac, despre colaborarea cu USR: Toate inițiativele lor sunt de un populism grețos. Video

Mirela PASCAL 11 aprilie 2023 | 16:40 3050

Vergil Chițac a vorbit, în cadrul interviului acordat ziarului Replica, despre problemele pe care le are cu USR, despre care consideră că e un partid de un ”populism grețos”.

Chitac, despre colaborarea cu USR: Toate initiativele lor sunt de un populism gretos. Video

Când te uiți la el (n. red. la partidul USR) pare că este partid, însă când te apropii observi că, deși un partid ar trebui să privilegieze dialogul și dezbaterea, ei se comportă că niște bolșevici. L-au dat afară pe Iulian Călin pentru că a ales o chestiune rațională, a votat că să facem proiectele. Cum e posibil să fii partid politic, să spui că trebuie să dialogăm, să privilegiem dezbaterea, chiar și contradictorie, și la primul vot pe care un om îl dă, rațional, să îl dai afară din partid. Vorbesc despre doctrină. Ar trebui, dacă e un partid, să vorbim despre o doctrină, o doctrină de dreapta. Uitați-vă la toate inițiativele lor. Sunt de un populism grețos. Toate sunt bazate pe subvenții, să dăm subvenții tuturor. Subvențiile nu se pot da. De unde să dăm? Dar ei se revendică, vezi Doamne, ca fiind un partid de dreapta. Cum să fii un partid de dreapta și toate inițiativele voastre punctuale să fie pe subvenții. Ultima trăsnaie cu care au venit este că vor să subvenționăm profesorii, ca să facă niște cursuri pentru învățarea limbajelor de programare sau utilizarea calculatoarelor. O să fie o inițiativă pe care am dat-o în lucru. Un partid ar trebui să promoveze meritocrația. Hai să ne uităm la USR-ul local. Sunt trei-patru inși, care din meritocrație au transformat în cleptocrație, au pus mâna pe partid și îl folosesc în propriul interes. Îi știți pe Stelică, pe Mitică, pe Florică. Ăștia au pus mâna pe partidul ăsta. Marea masă a lor sunt oameni de bună calitate. E o vorbă: "S-au suit pe casă și au tras scara după ei". Când te uiți de sus ai impresie că e un partid, când începi să vezi cum funcționează, îți dai seama că nu e așa. USR-ul în Constanța reprezintă teoria formelor fără fond”, a spus Chițac.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614