REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
10.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Chițac va sesiza ANFP, în legătură cu concursul pentru postul de secretar al municipiului Constanța

Chițac va sesiza ANFP, în legătură cu concursul pentru postul de secretar al municipiului Constanța

Mirela PASCAL 5 noiembrie 2022 | 00:00 4103

Concursul pentru preocuparea postului de secretar al municipiului Constanța a dat mari bătăi de cap administrației local, cât și candidaților. Anul trecut, de vreo patru ani a fost scos la concurs și tot de atâta ori a fost anulat, din varii motive.  În decembrie, doi candidați s-au înscris, Mirabela Călin și Aurel Marinescu, niciunul nu a fost admis. Luna aceasta, din nou a fost susținut concursul, cu aceiași candidați, cărora li s-a adăugat Georgiana Gospodari. Nici de data aceasta nu a fost promovat… Vergil Chițac va sesiza Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), în vederea reconfigurării examenului pentru că, spune el, cantitatea de informații care se cer la examenul acesta este foarte mare.

Prin proba scrisă la un concurs organizat de ANFP se testează cunoștințele teoretice și abilitățile practice necesare ocupării funcției publice pentru care se reglementează examenul. În cadrul probei scrise se testează, în mod obligatoriu, inclusiv cunoștințele generale ale candidatului în domeniul administrației publice, iar subiectele se stabilesc pe baza bibliografiei și a tematicii de concurs, astfel încât să reflecte capacitatea de analiză și sinteză a candidaților, în concordanță cu nivelul și specificul funcțiilor publice pentru care se organizează concursul.

Mai jos, lista cu bibliografia necesară în vederea susținerii concursului pentru postul de secretar


Eșecul candidaților la concursul pentru postul de secretar al municipiului Constanța, al cărei probe scrise s-a desfășurat pe 3 noiembrie, l-a făcut pe primarul Vergil Chițac să se gândească dacă problema este la participanții la concurs sau chiar la ANFP. Va sesiza agenția în acest sens, în vederea reconfigurării examenului și a diminuării bibliografiei.
În acești doi ani de când sunt la primărie am făcut de toate că așa a fost necesar de la micromanagement la macromanagement, am tot setul de informații de la Servicii Publice la Buget, încât cu greu pot fi contrazise. Prin urmare, părerea mea tehnică vizavi de acest examen este următoarea: cred că ar trebui să ne adresăm și mă voi adresa și ANFP-ului. Cantitatea de informații care se cer la examenul acesta este foarte mare. Practic, ar fi trebuit luni de zile numai să citești toate documentele care sunt la bibliografie, nu vorbesc de a le asimila„, a declarat, pentru Replica, Vergil Chițac.

Chițac: Mirabela Călin nu e de nota 2

Aceasta a ținut să precizeze faptul că îi cunoaște Mirabelei Călin aptitudinile și spune că nu este de nota 2. ”Eu am lucrat cu Mirabela mai bine de un an și vă spun că este un secretar general de nota 8, deci este un secretar general bun spre foarte bun. Ce vreau să spun însă este că din perspectiva mea examenul, așa cum este el conceput de către ANFP, nu este relevant din perspectiva îndeplinirii funcției. Adică, nota asta nicidecum nu relevă calitatea muncii pe care a făcut-o Mirabela la Primăria Constanța. Prin urmare, există o problemă în examinare, în faptul că se cer foarte multe lucruri, este enorm de multă legislație de parcurs, de asimilat și, în contextul în care subiectele sunt aleatorii, poți foarte bine să iei o notă mică. Asta nu înseamnă că omul care performează funcția respectivă  nu este în stare să o ducă. Ar trebui reconfigurat examenul pentru că în momentul de față nu este relevant din perspectiva a ceea ce ai de făcut în calitatea de secretar general. O să fac o adresă către ANFP cât de curând”, a conchis Chițac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe masă 2,sub masă 8...
3
0
doar ca madam viorela a primit subiecte fix din ce lucreaza! si nici asa nu a fost capabila. halal competenta!
2
1
Cum plm a ajuns asta amiral? Iti trebuie retard avansat???
3
0
Tu esti drogat..a.Cum poti afirma asemenea cretinarii.Ori clar nu locuiesti in Constanta.Constanta arata mai rau ca si in Ucraina si tu ii aduci osanele lui Chitac.Chitac este cel mai incompetent primar.Multa m...e Chitac.
3
0
Daca nu a iesit cine trebuie , mos teaca face sesizari. Ce hahalere nene, nu te lasa astia sa pui pe cine vrei tu !!!
5
0
Mă uit in jur si mă bucur cand văd cum orasul respiră ,cum straluceste datorita dlui Primar cu inalte calitati ,din iubire de oameni si de de tară cum incet incet orasul parcă s-a transformat printr-o buna organizare intr-o oază de liniste la standarde inalte .Totul s-a făcut cu răbdare ca rezultatele sa reziste .Nimeni după 1989 nu a reusit din suflet ,in spirit civic sa faca atatea lucruri importante pentru acest oras ,pentru oameni de acum si nu numai .Cu munca multă Dl Chitat cat si dl Rafila tot ceea ce face din suflet si lucrurile care le face capată valoare netărmuită. Cine nu vede si vorbeste urât sunt acei oameni lacomi care isi vad doar peopriul interes cei care au vile peste vile pentru 100 de vieti ,conduce in familia lor si strabunica masina iar cand il raportăm la moralitate ,niciodata nu -si vad greselile fiindule mai usor sa arunce cuvinte goale in oameni carora trebuie sa-ti scoti pălăria si să multumesti .
1
10
Domnul Primar Chitac are dreptate. Mirabela Calin este unul din cei mai competenti functionari publici. Vastitatea legislatiei creata de legiuitorii nostri face imposibila memorarea acesteia. In speta, nu folosesti decat zece la suta din toata babilonia legislativa. Individul fost Primar Fagadau a inteles acest lucru si cand vroia sa scape de anumiti functionari din posturile pe care le detineau ordona o testare legislativa a acestora.
1
11
Da Chitace, e greu tata, cand trebuie sa inveti si sa fii competent, e greu. Ca tu asa ai ajuns amiral si profesor si primar. Numai pe combinatii, nu pe munca cinstita. Ia sa vina unu doxa si sa ia examenul si sa va stea ca sula in coaste si sa va dea cu legile in cap si tie ai lui madam Felicia. Hahalerelor, incompetentilor. Macar aia e avocat, dar tu esti o mare nulitate
12
3
Fac tot ce este necesar ca sa castige cine trebuie postul.adica madame Calin. E oke. Am inteles subtilitatile.sanki,prea mult de invatat.nu Chitacule, hai sa lasam toate panaramele sa conduca orasul asta.dar defapt la tine numai am asteptari.am avut te am votat am gresit a doua oara nu ma mai prindeti in capcana. Esti pe dinafara si mai ai cativa la fel. Rusu secretaru Cali Ovanesian samd. O sleahta incompetenta. Asa ca 2024 tic tac tic tac.
13
2
Un primar incompetent cu partid corigent caută note mari el se crede savant ca Leana lu nea Nicu
12
1
Ziarista, are 4 clase absolvite? Ai omorat limba romana...
6
1
Domunle Primar, asta este nivelul angajatilor din primaria cta , precum si al dvtra, asa ca .... mai usor cu parerile. plus ca nu stiu ce anume va califica, in afara de partid, sa spuneti ca nu merita nota 2 !
15
1
Pe data de 28 noiembrie va avea loc concursul pentru ocuparea postului de secretar general al primăriei Murfatlar. Ia sa vedeți ce note mari se vor lua aici!
6
2
Cum am spus si eu, la o asa bibliografie nu ai cum sa iei nota peste 9, cum se lua pana acum! Nu am vazut sa se ia note mici. Reduceti din bibliografie si pentru celelalte posturi la angajare, nu numai pentru acest post! Pana acum, de ce nu ati facut sesizare la ANFP?
4
5
Chitac dupa parerea constantenilor tu esti un primar de nota 1, prin comparatie Calin a luat nota meritata.
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212