REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cică LUCRĂRILE de la CAZINO și de la SALA POLIVALENTĂ vor fi FINALIZATE la TERMEN

Cică LUCRĂRILE de la CAZINO și de la SALA POLIVALENTĂ vor fi FINALIZATE la TERMEN

Replica API 30 ianuarie 2021 | 15:53 3207

Cseke Attila, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a fost vineri, 29 ianuarie a.c., la Constanța, într-o vizită de lucru pentru a verifica stadiul lucrărilor ce se efectuează la Cazino dar și la Sala Polivalentă din zona Badea Cârțan. Ministrul a primit asigurări de la constructori că termenele vor fi respectate. Alături de acesta au fost primarul Vergil Chițac, prefectul, Silviu Coșa și parlamentarul Bogdan Huțucă.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a vizitat mai întâi şantierul de la Cazinoul Constanţa. Însoţit de primarul Vergil Chițac, prefectul Silviu Coşa dar și de deputatul Bogdan Huțucă, acesta a intrat în clădire şi a stat de vorbă cu inginerii care lucrează la restaurarea monumentului istoric. Legat de starea actuală a lucrărilor, primarul municipiului, Vergil Chițac, a declarat că monumentul nu este doar unul de interes local, ci de interes național. ”Am o părere foarte bună, față de vizita mea din vară, este clar că au evoluat foarte mult. E motiv de optimism pentru mine, eu fac parte din generația care a vizitat foarte des Cazinoul pe vremea când era operațional. Cei tineri, din păcate, nu știu lucrul ăsta. După atâta amar de vreme, când el a fost lăsat în paragină, e bine că se întâmplă lucrul acesta și iată că Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale a transformat proiectul acesta dintr-unul local în unul național. Din punct de vedere ingineresc, aceasta este o clădire nouă, pentru că s-au făcut intervenții masive la zona de rezistență, pentru că materialele folosite sunt altele și sunt speciale, pentru că zona aceasta este expusă mediului marin, iar toate instalațiile vor fi noi, moderne. Această clădire este un cazino nou, continuatorul cazinoului de la 1910, așa cum Bricul Mircea este continuatorul celui de la 1882. Bricul Mircea și Cazinoul Constanța sunt primele două branduri și simboluri ale Constanței”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Cseke Attila: „Sperăm să putem preda Cazinoul în toată splendoarea lui”

Ministrul Dezvoltării, a declarat că după finalizare, în Cazino va fi amenajat un muzeu, o sală de evenimente, una de spectacole și nu numai. „Este o investiție foarte importantă a Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții. Este nu numai un simbol al Constanței ci și al litoralului românesc dar și a întregii țări pentru că foarte puțini sunt cei care nu știu de acest simbol. Este o investiție care a început anul trecut în aprilie și urmează a se finaliza în a doua parte a anului 2022, când sperăm să putem preda tuturor românilor și nu numai, Cazinoul în toată splendoarea lui. Va avea un rom multifuncțional. Va avea un muzeu, o sală de evenimente, de spectacole și baluri și tot ceea ce este adiacent acestora. Mobilizarea constructorului este bună și chiar dacă în fiecare pas se mai descoperă chestiuni noi, ele vor înainta”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Reamintim faptul că proiectul, în valoare de 56,6 milioane de lei, vizează consolidarea și reabilitarea Cazinoului din Constanța, ale cărui lucrări sunt realizate, în prezent, în proporție de 33%.

„La un cutremur mai mare de 7 grade exista risc de prăbușire”

Ing. Petre Badea, directorul general Aedificia Carpaţi, a vorbit despre cât de afectată s-a dovedit a fi, pe parcursul desfăşurării lucrărilor, structura de rezistenţă a Cazinoului. "La un cutremur mai mare de 7 grade, exista risc de prăbuşire pe anumite zone, mai ales partea dinspre mare era foarte afectată", a declarat Petre Badea.

De asemenea, directorul general a precizat că gradul de afectare nu se putea şti cu certitudine la momentul întocmirii documentaţiei iniţiale. Nu în ultimul rând, acesta a precizat că se lucrează intens, pentru a se putea respecta termenul iniţial de predare a lucrării.

Investiții importante pentru întreg județul

Totodată, ministrul Cseke Attila a mai vorbit și despre o serie de investiții ce se vor realiza în județul Constanța, mai exact, în Mangalia, Cernavodă, Limanu, Techirghiol și Cumpăna. ”Constanţa este unul dintre primele judeţe în care am venit. Categoric, vom avea finanţare pentru toate cele opt investiţii majore pe care le vizăm momentan pentru Constanţa, Cazinoul şi Sala Polivalentă aflându-se printre acestea. Este o vorba despre o serie de investiții a căror valoare depășește 188 de milioane de lei, pe lângă reabilitarea Cazinoului Constanța, construirea Sălii Polivalente, avem o lucrare de construire de cămin studențesc lângă universitatea Ovidius, modernizarea și dotarea a Sanatoriului de la Techirghiol, fiind în curs de execuție. Totodată, mai avem în plan reabilitarea unei biserici în Techirghiol, un Centru Cultural pentru Tineret la Cumpăna, o sală de sport la Limanu, o bază sportivă de tip I la Mangalia și la Cernavodă o sală de sport”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Vizita de lucru a continuat cu Sala Polivalentă din zona Badea Cârțan

Termenul pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă este 27 iulie 2022. Reprezentanţii constructorilor au dat asigurări ministrului că acesta va fi respectat. Totodată, Cseke Attila a precizat că va mai efectua vizite la Sala Polivalentă, și neanunțate, pentru a se asigura de bunul mers al lucrărilor. „Sala Polivalentă este un proiect în valoare de 71,28 milioane de lei, care va respecta standardele federațiilor sportive de profil, privind dimensiunea suprafeței de joc și a numărului de locuri, și va putea găzdui competiții de handbal, baschet și volei de nivel național, european și mondial. Clădirea va avea aproximativ 4.000 de locuri pentru spectatori în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, circa 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare pentru activități non-sportive, locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități”, a declarat ministrul.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca se fac eforturi ca barbugii si cartoforii sa aiba un loc in care sa-si cheltuiasca banii obtinuti evident nu prin munca cinstita si utila societatii. O sa aiba si turistii un loc de fundal pentru poze,si asta e bine. Dupa cazinoul ala,ar fi bine sa se refaca si vechile bordeluri,ca doar la curve suntem si asa vestiti.
0
1
proiectul cu cele zece locuri de parcare !!! Bravooo !!!
1
0
Sau mai furat din locuri era 5000
3
1
La termen. 18 iulie 2078.
5
2
Panarame de reporteri ce sunteti. Ziar de c.a.c.a.t
5
6
Nu se intelege ce evenimente istorice sunt legate de aceasta constructie?Cine a jucat la ruleta ?
6
1
la litoral tv babuta obosita face emisiuni cu cine gaseste pe hol Urmeaza si soferul si baiatul de la sunet. Ce rusine! pe mana cui a ajuns Litoraltv!? Oare ii plateste cineva?
6
3
Muye lu asta de jos . Neam de zdrente si secaturi
10
3
Ce cauta bozgorul la Constanta? Pe astia ii intereseaza Harghita si Covasna. Tinutul secuiesc. Mars bozgire in Ungaria, nu la CT
5
16
In ce calitate a vizitat chitzac Cazinoul ? Te pomenesti ca la finalul mandatului il va trece printre realizarile personale.
14
4
Lasa ca ii punem sa stea cate 2 pe scaun , sa se tina in brate , in felul asta dublam locurile
14
1
Bai fratilor ....mai ajustati cu inca 1500-2000 de locuri la sala aia....acum cat vin banii de la centru....clujul are sala de 7mii si poate sa o mareasca la 10mii pentru competitii si spectacole mai mari....noi astia din cta ,chiar nu avem nici o mandrie locala...
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272