REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Cine a câștigat contractul pentru reabilitarea a 27 de străzi din Peninsulă! Video

Cine a câștigat contractul pentru reabilitarea a 27 de străzi din Peninsulă! Video

Cristina BĂRBUCEANU 22 octombrie 2022 | 00:00 1780

Firma SC Building Construction Mea S.R.L, controlată de Emilia Magdalena Alexandra, asociata Paulei Cușă, nașa de cununie a lui Gabi Bădălău și a Claudiei Pătrășcanu, împreună cu  Sc G&M Road Building Engineering S.R.L,  au câștigat licitația pentru reabilitarea zonei pietonale a Zonei Peninsulare. Asocierea a fost contestată de alte firme părticipante, însă Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația. Așa că, primăria a  atribuit contractul firmelor câștigătoare, pe data de 10 octombrie. Valoarea totală a achiziției ajunge la o sumă de aproximativ 27 de milioane de lei...fără TVA, deci proiectul este unul amplu.

Străzi importante din zona Pieței Ovidiu vor fi reamenajate și refăcute

Pe data de 10 octombrie, a fost atribuit contractul. Concret, este vorba despre: „Achiziția execuției de lucrări aferente obiectivului de investiții: Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța-etapa II”, iar firma câștigătoare este Building Construction MEA. Prin prisma acestui proiect, vor fi fonduri pentru reabilitarea unui număr de 27 de străzi și alei, care au o lungime totală de 2679 m. Zona pe care se vor face lucrările este delimitată de străzile Regina Elisabeta, Remus Opreanu, Reiner Francisc și Cristea Georgescu, a pavimentului de pe platforma statuii Anghel Saligny, a scării de acces din strada Termele Romane și a scării de acces înspre B-dul Regina Elisabeta. Obiectivul de investiții vizează: Intrare Dragoş Vodă, Strada Plevnei, Strada Mihail Kogalniceanu,Strada Virtuţii, Strada Dragoş Vodă, Strada Ecaterina Varga, Strada Negru Vodă, Strada Vasile Turcanu, Strada Poştei, Strada Calatis, Strada Doinei, Strada C.A. Rosetti, Strada Zambaccian, Strada Sulmona, Strada Orientului, Strada Crangului, Strada 9 Mai, Strada Maior Gheorghe Şonţu, Strada Prof. Ion Cantacuzino, Strada Teodorescu Valahu (fosta Luntrei), Strada Cristea Georgescu, Strada Grigore Tocilescu, Strada Horia, Strada Constantin Brâncoveanu, Strada Reiner Francisc, Strada Basarabi, Strada Traian (Judecătoria Constanţa), precum şi la aleile din zona delimitată de străzile Regina Elisabeta, Remus Opreanu, Reiner Francisc şi Cristea Georgescu, pavimentul de pe platforma statuii Anghel Saligny, scara de acces din strada Termele Romane si scara de acces înspre B-dul Regina Elisabeta.

Video:

Achiziție mare, lucrări pe măsură

Pentru acest proiect amplu, a fost pusă la bătaie suma de 26.793.481.66 RON, sumă care nu include TVA, iar lucrările vor scoate din beznă – la propriu –, și vor face să strălucească zona destul de veche a orașului.

Așadar, lucrările au în vedere: realizarea unui sistem rutier adaptat la circulația pietonală; realizarea unui profil transversal cu elemente geometrice care să se încadreze în prevederile legale și în peisajul de epocă al zonei; vor fi introduse corpuri de iluminat, atât cu iluminat pietonal, cât și cu iluminat arhitectural, fiind implementat și un sistem de avertizare pentru pietoni; va fi făcut un sistem de canalizare pluvială pentru a conduce apa în exces direct în canalizare; se va amenaja platforma din zona statuii Anghel Saligny; vor fi reabilitate scările de acces dinspre strada Termele Romane și cea înspre B-dul Regina Elisabeta; zona va avea și mobilier urban în stil Art Nouveau, dar și bănci, coșuri de gunoi și scrumiere.

În plus, se va reamenaja spațiul verde afectat de lucrări, vor fi amplasate 2 stații bikesharing inteligent, fiind incluse și 10 biciclete, avându-se în vedere și scăderea gazelor cu efect de seră.

Licitație contestată

Reamintim că, pe 1 august, societatea Europlus Construct SRL, lider al asocierii Europlus Construct Srl - Daf Trans 2000 Srl, controlată de Florin Beiu, Ascenta It Services Srl, deținută de Alin Hustiu, a contestat, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor procedura de licitație deschisă, online, organizată în vederea atribuirii contractului. În final, contestația a fost respinsă, iar asocierea de firme care a câștigat este SC Building Construction Mea S.R.L, controlată de Emilia Magdalena Alexandru, în asociere cu Sc G&M Road Building Engineering S.R.L. G.M. Road Building Engineering.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai rău decât ABC Val ( vezi pavajul montat ) nu cred ca poate nimeni…sau? Vom vedea
1
0
o sa inalte trama trotuar etc si apa o sa traga spre case...Atentie mare..
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212