REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
10.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cine este bugetarul de lux de la Primăria Constanța care dă sute de mii de euro împrumut?!

Cine este bugetarul de lux de la Primăria Constanța care dă sute de mii de euro împrumut?!

Andreea POPA 13 octombrie 2022 | 00:00 20988

Noii directori din Portul Constanța nu sunt din cale afară de bogați, dacă e să ne luăm după declarațiile lor de avere, dar sunt oameni de ispravă, care din puținul lor se îngrijesc și de bunăstarea altora. Asta ar explica cum doi dintre ei, simpli funcționari publici, oferă împrumuturi de sute de mii de lei din salariile lor de bugetari.


Portul Constanța are de puțin timp un nou post de director, de Strategie- Dezvoltare, pe care a fost numit Eugen Căruntu, fost funcționar din Primăria Constanța și Direcția Regională de Drumuri și Poduri. Potrivit ultimei sale declarații de avere, din mai 2022, Eugen Căruntu are cinci terenuri agricole totalizând 20 de hectare în Peștera, Sinoe și Vulturu și unul intravilan de 13.500 mp în Sibioara. Căruntu nu are casă, dar deține un spațiu comercial de peste 800 mp în Sibioara.

Bani cu împrumut pentru un dezvoltator imobiliar

Proaspătul director din port nu are mașină, bijuterii sau vreun ban pus deoparte, dar are de recuperat un împrumut de 310.369,5 lei acordat firmei MRT Construcții SRL. Este vorba despre o societate de dezvoltare imobiliară din Năvodari, controlată de Claudiu Laurențiu Mariuțac, care în 2019 obținuse autorizație pentru construirea unui bloc cu patru etaje în Palazu Mare. Pe de altă parte, Eugen Căruntu are și el de returnat câteva împrumuturi: 191.088,28 lei către RAEDPP Constanța, 90.000 lei către ING Bank și 45.000 lei către persoana fizică Elena Ștefan. Căruntu are de înapoiat toate aceste datorii și a putut să ofere, la rândul lui, un împrumut de peste 310.000 lei, doar din salariile de bugetari: al lui, de 89.458 lei pe an, din partea Primăriei Constanța, la care se adaugă și cel al soției Alina Mihaela, de 78.508 lei, din partea Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța. În plus, Căruntu mai încasează o chirie de 2.964 lei și o subvenție agricultură de 24.309 lei.

Și Teodorescu dă bani cu împrumut, din salariul de bugetar

Bugetar este și noul director executiv al Portului Constanța, Mihai Teodorescu. Potrivit ultimei sale declarații de avere, din iulie 2022, Teodorescu nu are case sau terenuri, dar deține un Audi și a încasat 22.500 lei din vânzarea altei mașini către o oarecare Elena Aurelia. Tânărul adus șef în port din postura de administrator la metrou are 124.062 lei puși deoparte la BRD și, după modelul constănțeanului Căruntu, a oferit și el un împrumut de 15.500 euro, fără a spune însă cui. Teodorescu are de returnat și el un împrumut de 68.424 lei la Porsche Bank, iar singura sa sursă devenit este salariul de director în Primăria Generală a Capitalei, de 132.209 lei pentru ultimul an.


Și ocupantul celui de-al treilea post de director inventat în port, Costel Bucur, se trage din tagma bugetarilor. Noul director de Operațiuni Portuare a fost până în 2017 polițist de frontieră, ieșind la pensie din postura de director în structura centrală a Poliției de Frontieră. La acea dată, Bucur avea un teren, două apartamente și o casă în Constanța, precum și două mașini - un Renault și un Volkswagen. Costel Bucur declara în 2017 un salariu anual de 99.718 lei, în timp ce soția sa, Silvia, câștiga la ANAF un salariu de 52.016 lei.

În pragul unei crize cumplite, portul aproape și-a dublat numărul de directori

Portul Constanța a reușit ”performanța” probabil unică în economia României de a-și dubla aproape numărul de directori, în așteptarea a ceea ce majoritatea specialiștilor întrevăd a fi una dintre cele mai cumplite crize din istoria recentă. Astfel, portul este condus acum de 10 directori, după cum urmează: Florin Vizan-director general, Mihai Teodorescu-director executiv, Daniela Șerban-director Financiar, Florin Goidea-director general adjunct, Eugen Căruntu-director Strategie-Dezvoltare, Tănase Iulian Pepi-director Juridic, George Gabriel Vișan-director Comercial, Florin Laurențiu Chirilă-director Tehnic, Costel Bucur-director Operațiuni Portuare și Emil Sorin Banias-director Sucursale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand dau rusii nucleara,sa se duca dracu tot.Nu se mai poate cu astia doar un cataclism ne mai curata de ei.
3
1
Dacă era societate privată tot atitea directori avea, culmea nesimțirii. România nui coruptă
6
0
Cum sa nuj te umple scarba cand vezi in fotografia de grup de astazi de la ANR in primul rand langa actualul DG un fost DG DEMIS PENTRU INCOMPETENTA ? Mai in spate ranjind un alt fost DG considerat cel mai slab si unealta Oligarhului.
12
0
Oligarhul este prins acum cu permise euroi.
4
1
Sa i f*t in gura pe toti directorii Portului Constanta , enumerati mai sus , huoooo, rusineeeeeee
6
1
daca aduni salariile sefilor din port depasesc netoul celor ce muncesc efectiv!
8
0
Pai, cum sa nu aiba, cine se ducea la firme sa aranjeze contractele c7 firmele abonate la serviciile din primărie?? Vezi curățenie, transport...! 10%
6
1
Daca e si Emil Banias e clar. Numai competenti la conducere. Ca asa - i in politica......
13
0
Oare Ciolacu si ministrul transporturilor cunosc aceste numiri? au fost de acord?
10
0
Din acel grup select nu face parte si Oligarhul de la Giurgiu ? Acela sef peste permisele de barca.
19
0
Domnul Bucur este un castig pt portul Constanta. Omul este de meserie marinar si are o vasta experienta internationala in meseria lui. Felicitari celor care l-au numit in acel post!
2
19
in curand se va scoate la ...castig si trei posturi de sefi ...cu timpul liber! si... portul ...functionarilor va merge din ce in ce mai sus ca ...macaralele si numarul danelor , toate libere de ...sarcini !
16
2
Teodorescu din Clanul Catana ?
25
1
E curvasareala mare acolo
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212