REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ciolacu: La următoarea şedinţă a Parlamentelor României şi R Moldova ne aşezăm la lucru în comisii, în echipe

Ciolacu: La următoarea şedinţă a Parlamentelor României şi R Moldova ne aşezăm la lucru în comisii, în echipe

Replica API 20 iunie 2022 | 00:00 751

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că Parlamentele Republicii Moldova şi României vor avea o altă şedinţă comună, la noi în ţară, în cadrul căreia se va lucra în comisii şi în echipe.

Marcel Ciolacu

"Este un pas clar făcut împreună, România şi Republica Moldova, pentru ca săptămâna viitoare, vineri, primul pas al Republicii Moldova să fie îndeplinit. (...) Sunt ferm convins că la următoarea şedinţă pe care o vom face în România, şi vă mulţumesc că aţi dat deja răspunsul la această invitaţie, să ne aşezăm la lucru în comisii, în echipe de lucru, fiindcă termenul va fi foarte scurt şi vor fi foarte multe de îndeplinit de către Republica Moldova. Societatea pe care aţi ştiut-o până acum şi care v-a ales se va transforma profund în toate domeniile de activitate. Este o provocare care merită, în primul rând pentru copiii noştri, şi noi nu putem decât să fim onoraţi că împreună am avut această provocare şi acest destin", a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, şi cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu, scrie Agerpres.

La rândul său, Igor Grosu a afirmat că şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României, care a avut loc sâmbătă la Chişinău, este "un eveniment istoric" la care au fost transmise "mesaje importante pentru cetăţenii ambelor maluri ale Prutului".

"Contextul e mai mult decât important. Suntem în plin proces, pe de o parte de aderare, de aspiraţii, din partea Republicii Moldova în a obţine statutul de candidat de membru la UE, suntem într-un context regional foarte complicat care necesită din partea tuturor statelor solidaritate, mobilizare", a punctat Grosu.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a menţionat că Declaraţia comună semnată la Chişinău este "mai mult decât o platformă".

"Astăzi spunem cu toţii că Republica Moldova trebuie să fie parte din UE, să fie membru. Săptămâna viitoare, Republica Moldova trebuie să primească statutul de stat candidat membru la UE, fără niciun fel de condiţii. Greul abia începe, dar trebuie să ştiţi că România va fi alături de Republica Moldova", a subliniat Florin Cîţu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum ati pus de-o hora moldoveneasca.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272