REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ciolacu: O să vin cu o propunere legislativă - când încalci Constituţia cu bună ştiinţă se numeşte abuz în serviciu

Ciolacu: O să vin cu o propunere legislativă - când încalci Constituţia cu bună ştiinţă se numeşte abuz în serviciu

Replica API 29 iunie 2021 | 00:00 688

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va iniţia un proiect de lege potrivit căruia încălcarea Constituţiei cu bună ştiinţă se numeşte abuz în serviciu şi este sancţionată de Codul penal.

"Guvernul Cîţu s-a erodat în 6 luni cât alte guverne în 7 ani şi jumătate, dar nu e vina noastră, a PSD, e vina lor că sunt haotici şi nu ştiu nimic să facă. Cum să vii să schimbi Avocatul Poporului? (...) Vorbim de încălcarea Constituţiei şi o să vin cu o propunere legislativă foarte clară. Când încalci Constituţia aşa, cu bună ştiinţă, se numeşte abuz în serviciu şi să fie sancţionată de Codul penal", a spus Ciolacu la TVR, citează Agerpres.

El a adăugat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale în ce priveşte revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber, apoi va depune la Parlament acest proiect de lege.

"Din discuţiile avute cu comisarii europeni, Renate Weber este o femeie foarte respectată, şi cu înalţii funcţionari de pe lângă comisie, toată lumea o cunoaşte pe doamna Renate Weber . (...) Avocatul Poporului veghează la eventualele abuzuri ale guvernului, este garantul libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti prevăzute în Constituţie. Ca să o demiţi pe doamna Weber trebuie să aduci documente care să ateste faptul că a atacat Constituţia. (...) Atribuţia Avocatului Poporului este de a fi în contradicţie şi să spună guvernului când încalcă Constituţia. Tu te superi pe Renate Weber şi o schimbi pentru că veghează respectarea Constituţiei? Asta e în fişa postului a femeii, ce să facă?", a menţionat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constitutia este singura lege care ,pentru nerespectare, nu are prevazute sanctiuni.Ar trebui puscarie prin efectul legii .
4
0
ba mai rau ne respectarea legilor tari si automat suspendarea
3
0
Asa e, aici avocatul poporului, ca cel care apara poporul, ar fi trebuit sa conteste aceste pensii speciale. Dar si ei au miere pe degete
5
0
Sunt de acord. In Constitutie, la art.16 zice ca toti suntem egali in fata legii. De ce exista pensii speciale? Ce fac parlamentarii este un abuz
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272