REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Cîţu, despre majorarea pensiilor: Voi prezenta mai multe scenarii Guvernului

Cîţu, despre majorarea pensiilor: Voi prezenta mai multe scenarii Guvernului

Replica API 6 mai 2020 | 00:00 966

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va prezenta mai multe scenarii Guvernului cu privire la creşterea pensiilor de la 1 septembrie, cu riscurile aferente fiecărui scenariu, iar decizia va fi una politică, a declarat, marţi, ministrul de resort, Florin Cîţu.

"Lucrăm cu mai multe scenarii la Ministerul Finanţelor Publice. Voi prezenta aceste scenarii Guvernului, iar decizia va fi una politică, referitoare la creşterea pensiilor. Voi prezenta aceste scenarii Guvernului, în funcţie de evoluţia încasărilor la buget şi alţi indicatori macroeconomici", a menţionat Cîţu, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Ministrul Finanţelor a subliniat că, prin măsurile luate până în prezent de Guvern, s-a dorit evitarea reducerii ratingului de ţară.

"Tot ceea ce am făcut până acum a fost să evităm o reducere a ratingului de ţară. Toate măsurile pe care le-am luat au fost să arătăm că suntem un Guvern care administrează responsabil şi precaut finanţele României", a explicat el.

Totodată, acesta a subliniat că nu ia în calcul nicio creştere de taxe.

"Ar fi sinucidere să creştem taxe în acest moment, indiferent în ce sector am face-o în economie. O introducere de taxe în perioadă de criză înseamnă sinucidere. Până şi Suedia, care este un stat care crede în taxe mari, a redus taxele în criza din 2008, deci ar fi contraintuitiv a ceea ce am învăţat din criza din 2008", a adăugat şeful de la Finanţe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
guvernantii astia nu vad decat alegerile! Bai orbilor, sistemul privat de duce tara in spate, este in genunchi si voi vreti sa cresteti pensii? Taiati toate pomenile de la buget, taiati salariile parlamentarilor, asta trebuie sa faceti! si eliminati postul de avocat al poporului, ca sa transformat de ani buni in avocatul hotilor din psd !
0
0
Rezulta ca e sigur ca va fi sustinut de un numar urias de imbuibati bugetari de acolo si tupeul fabulos.la alegeri tot pe astia se bazeaza.ramane de vazut de unde bani peste cateva luni.
0
0
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212