REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

CJC vrea să DOTEZE TREI SECȚII ale SPITALULUI JUDEȚEAN

CJC vrea să DOTEZE TREI SECȚII ale SPITALULUI JUDEȚEAN

Replica API 6 octombrie 2021 | 12:27 1797

Consiliul Județean Constanța a anunțat finalizarea proiectului “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”. În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele Petre Enciu, a declarat că programul de finanțare va putea fi accesat și pe viitor. Astfel, Consiliul Județean are în plan dotarea Secției de Neurochirurgie, a Secției de Oftalmologie, a Secției de Chirurgie Plastică dar și achiziționarea unui incinerator pentru deșeuri medicale, toate pentru Spitalul Județean Constanța.

Consiliul Județean Constanța a organizat, marți, 5 octombrie, o conferință de presă organizată cu ocazia finalizării proiectului “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”. Proiectul a fost implementat de Consiliul Judeţean Constanţa în calitate de Lider de parteneriat, împreună cu Asociaţia Bulgară pentru Transferul Tehnologiei şi Inovaţiei din Bulgaria şi Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova. Acesta a fost finanțat prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Prioritatea 2 – Promovarea coordonării protecţiei mediului şi reducerea în comun a deşeurilor marine în Bazinul Mării Negre, Obiectivul Specific 2.1 – Îmbunătăţirea monitorizării în comun a mediului, cu o valoare totală de 723.472,24 euro din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa a fost de 29.628,00 euro. Proiectul a fost implementat în perioada august 2018 – octombrie 2021, respectiv 38 de luni.

CJC, planuri de viitor pe acest proiect

Pentru viitor, Consiliul Județean ia în calcul domeniile de investiții ale acestui proiect, care sunt: sănătarea, patrimoniul istoric, mediu dar și intervenții de urgență. „Acest program de finanțare va fi și pe viitor și va și împărțit în patru domenii. Țin să precizez că acestea sunt niște idei ale Consiliului Județean, niște inițiatove. Astfel, în domeniu de sănătate vrem dotarea Secției de Neurochirurgie, dotarea Secției de Oftalmologie, Secției de Chirurgie Plastică și achiziționarea unui incinerator pentru deșeuri medicale, toate pentru Spitalul Județean Constanța.

Pe domeniul de intervenții de urgență ne gândim la strategii eficient în caz de dezastre și strategii pentru promovarea dezvoltării durabile. În ceea ce privește patrimoniul istoric ne dorim semnalizarea siturilor și a obiectivelor turistice din județul Constanța, marcarea traseelor rupestre, vrem să realizăm și muzee vituale. În ceea ce privește mediul, vrem să realizăm un registru al împăduririlor, unul al animalelor fără stăpân și campanii de conștientizare privind protecția și conservarea naturii”, a declarat Petre Enciu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Petre Enciu

Care este obiectivul acestui proiect?

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea bunăstării populației din regiunile din Bazinul Mării Negre prin creșterea durabilă și protecția în comun a mediului înconjurător și dezvoltarea unei legături transfrontaliere pe termen lung între parteneri. Proiectul are în vedere desfăşurarea unor activităţi integrate de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă cauzate de pericole de mediu, precum cutremurele, inundațiile, alunecările de teren sau incendiile. Rezultatele proiectului sunt: implementarea unui sistem integrat de monitorizare a mediului în cele trei ţări partenere; creşterea capacităţii instituţiilor publice de a interveni şi gestiona eficient situaţiile de urgenţă; creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice din Bazinul Mării Negre privind problemele de mediu; dezvoltarea unor soluţii IT inovatoare (platforme online şi aplicaţii pentru telefonul mobil) uşor accesibile populaţiei şi organismelor interesate în ceea ce priveşte riscurile de mediu şi situaţiile de urgenţă.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate va apucati sa construiti spitalul regional..dupa 12 ani de nimic poate macar incepeti
1
0
Cred ca incineratorul pentru deseuri medicale va fi construit intr-o zona adecvata in afara localitatii.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272