REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Clădire din Zona Peninsulară, demnă de filmele de groază! Video

Clădire din Zona Peninsulară, demnă de filmele de groază! Video

Valentina CAMARA 13 noiembrie 2022 | 00:00 1540

Turiștii care vin anual în Constanța și vizitează Centrul Vechi sunt întâmpinați de același peisaj dezolant și de aceleași clădiri lăsate  în paragină. De constănțeni, nu mai vorbim... De altfel, nu mai este o noutate că  Zona Peninsulară este plină de clădiri afectate de trecerea timpului, însă mai grav este că multe dintre ele reprezintă un real pericol. Cum este și clădirea situată pe strada Revoluţiei din 22 Decembrie 1989.

Pe strada Revoluţiei din Decembrie 1989, la numărul 37, este situată o clădire desprinsă, parcă, din filmele de groază.


Imobilul este într-o stare avansată de degradare, oferind un aspect neîngrijit, care pune în pericol viața cetăţenilor oraşului, cât şi pe cea a turiştiilor care ne vizitează.

Geamurile sunt sparte, interiorul este întunecat, pereţii exteriori scorojiţi de trecerea timpului...  În spatele clădirii este plin de vegetație, aceasta acoperind tot terenul. A crescut atât de mult încât a ajuns și pe clădire.  În alte zone, vegetația depășește acoperișul, iar pânzele rupte întruchipează o imagine demnă de filme de groază.


 Toate acestea îi fac pe trecători să se gândească de două ori înainte de a trece prin apropierea imobilului. “Poate doar oamenii străzii mai dorm în ea. Clădirea este dezafectată, de ani de zile și nu s-a făcut nimic până acum. Oamenii păstrează distanța, față de clădire pe cât posibil. Degeaba sunt proprietarii somaţi, de autorităţi dacă scapă doar cu montarea unei pânze, care nu a rezistat mai mult de un an de zile.”, a spus un constănțean.

Amintim că cei care deţin astfel de construcţii trebuie să respecte prevederile HCLM 184/2013, respectiv asigurarea lucrărilor de reparații și întreținere a părților exterioare ale clădirii. Potrivit HCLM 184/2013, instituţiile publice, asociaţiile de proprietari şi persoanele fizice sau juridice au obligaţia de a efectua lucrări de întreţinere şi curăţenie a imobilelor aflate în proprietate sau în folosinţă.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care-i mirarea ? Dar carosabilul ce arata groaznic dupa numai 8 ani dela cheltuirea a milioane de euro pentru modernizarea lui ,este de laudat ?
5
0
Mirels Paskal SOC si GROAZA si UN STROP DE GAOAZA REPLYKAKA MAKA MAKA
2
1
Doamne, cine te-a invatat sa scrii, mama? Femeia de serviciu cat mestega ciunga?
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212