REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Clădire emblematică din centrul Constanței, risc de PRĂBUȘIRE. RADET, obligată să o consolideze

Clădire emblematică din centrul Constanței, risc de PRĂBUȘIRE. RADET, obligată să o consolideze

Replica API 8 martie 2019 | 00:00 240

În sfârșit, încep lucrările!

În sfârșit, încep lucrările!

Clădirile emblematice ale Constanţei zac ca nişte bătrânele ce-şi aşteaptă sfârşitul, riscând să se prăbușească oricând, iar locatarii trăiesc în permanenţă cu frica în sân. Acesta este și cazul constănțenilor care locuiesc pe strada General Manu nr.37. În urmă cu mulți ani, din cauza unei avarii RADET, subsolul s-a umplut cu apă, structura de rezistență fiind afectată. Mai mult decât atât, clădirea s-a ales şi cu bulină roşie, semn că la cel mai mic cutremur se va prăbuşi. Ei bine, problemele locatarilor se apropie de final. Și asta pentru că RADET Constanța urmează să consolideze clădirea în viitorul foarte apropiat.

Constănţeni care locuiesc în imobilul de pe strada General Manu nr 37 stau de ani de zile cu frica în sân că ar putea sfârşi în propria casă, printre dărâmăturile celui ce le-a fost cămin. Calvarul, însă, se apropie de final, pentru că RADET Constanța a obținut certificatul de urrbanism în vederea consolidării fundației imobilului. De ce RADET Constanța? În urmă cu foarte mulți ani s-a produs o avarie, fiind o problemă la conducta R.A.D.E.T.. Lucrătorii au rezolvat problema, însă fundaţia imobilului nu a mai fost sigură deloc.

În timp, podeaua din locuințe s-a curbat, iar fiecare mişcare face ca mobila din case să se mişte din toţi rărunchii. Așa că, locatarii au dat în judecată RADET , solicitând instanței să oblige Regia la consolidarea clădirii. În 2010, au câștigat definitiv și irevocabil însă, de aproximativ 10 ani locatarii așteaptă ca RADET să pună în aplicare sentința. Nu a fost posbil, spune șeful Regiei, Liviu Popa, din mai multe motive.

”Este o poveste foarte veche. Este un imobil unde locuiesc mai mulți proprietari și chiriași care, în urmă cu aproximativ 10 ani,a u câștigat în instanță ca RADET să le consolideze imobilul pe motiv că, din cauza unor avarii, s-ar fi depreciat solul în vecinătatea fundației și a afectat structura de rezistență a clădirii.

Ei, neavând intabulare, neavând rezolvate problemele care țin de autorizația de construire, ne-am tot lungit pin instanță. Am fost un cerc vicios. Ei ne-au dat în judecată că noi nu vrem să consolidăm, iar noi am arătat pe lege ce trebuie să fac ei”,a explicat directorul RADET, Liviu Popa. În viitorul apropiat, problema va fi rezolvată.

”Acum, cineva a venit cu ideea să ne împuternicească pe noi ca să obținem documentele. Nu putem scoate autorizație pentru proprietatea cuiva, decât cu acordul lor. Între timp, am făcut demersurile și acum au ieșit documentele. După ce iese și autorizația de construire, facem licitație pentru contractarea unei firme care să execute lucrările. Avem proiect stabilit, am avut bani bugetați în fiecare an”, a conchis Liviu Popa. Valoarea proiectului este de aproximativ 50.000 lei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca consolidati o cladire bugetul e de 50000 lei si ca sa cumperi un catarg pt un drapel e de 80000 euro?
0
0
in fiecare an a avut liviutzu bani de renovare da i-a mancat ! Multa muie cu cacat popa, muie dragnea maledivu, muie pesede !!!
2
0
Mobila se misca din toti rarunchii????? Ziaristi,cunoasteti limba romana?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272