REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Clădirea care revoltă comunitatea musulmană din Constanţa este de vânzare

Clădirea care revoltă comunitatea musulmană din Constanţa este de vânzare

Replica API 29 octombrie 2013 | 00:00 225

Ce preţ vrea Mocianu de la Cin Cin

Ce preţ vrea Mocianu de la Cin Cin

Clădirea de lângă Geamia Hunkiar din Constanţa, care a inflamat comunitatea musulmană şi a intrat şi în atenţia oficialilor din Turcia, este de vânzare. Cel care controlează afacerea de lângă geamie, Sorin Mocianu (SC Cin Cin SRL) spune că: "Dacă vine cineva cu un preţ bun, vând. Totul este de vânzare şi de cumpărare, doar facem afaceri. M-aş muta cu totul din Constanţa - mă refer la afaceri", susţine Mocianu. El a adăugat că a câştigat în instanţă, definitiv şi irevocabil, procesul prin care Muftiatul Cultului Musulman contesta legalitatea construcţiei de lângă geamie. De cealaltă parte, şeful Cultului musulman din România, Muftiul Iusuf Muurat, susţine că litigiul cu Cin Cin SRL nu este încheiat, prin urmare: "Sunt curios cine ar cumpăra o construcţie a cărei autorizaţii se află încă în instanţă". Muftiul a subliniat că se referă la prima autorizaţie de construcţie, în baza căreia a fost ridicată peste 90% din clădirea învecinată geamiei. Însă, după ce Muftiatul a contestat autorizaţia, facem precizarea că societatea controlată de Mocianu a obţinut o alta.

Chestionat cu privire la nemulţumirea comunităţii musulmane, pe tema construcţiei care "mărgineşte" geamia din Zona Peninsulară, Sorin Mocianu a declarat că acest aspect nu are de ce să îl mai afecteze. "Am câştigat în instanţă, definitiv şi irevocabil. Nimeni nu poate demola nimic, este o proprietate care poate fi vândută, poate să o cumpere cine oferă un preţ convenabil. Apoi, dacă viitorul proprietar nu mai vrea clădirea, o poate demola, poate pune gazon în loc, e treaba lui ce face", afirmă Mocianu. Tot el a ţinut să sublinieze că nu a cumpărat terenul de la Muftiu, aşa cum se mai vehiculează: "Muftiul a semnat doar un proces verbal de delimitare a proprietăţilor, atunci când eu am solicitat de la primărie autorizaţie, iar ulterior Muftiul a contestat procesul verbal, a susţinut că nu este semnătura lui. Am primit NUP la această plângere legată de procesul verbal", spune Mocianu, care este şi consilier judeţean din partea PNL. Tot liberalul a mai adăugat că are de gând să recupereze cei patru ani "de chin": "M-am adresat instanţei, cer daune pentru cei 4 ani de chin, am dat în judecată Prefectura Constanţa, care susţinea încetarea lucrărilor, respectiv demolarea construcţiei, iar prefectul de la acea vreme, Claudiu Palaz, este chemat în garanţie". Mocianu a dat de înţeles că îl consideră pe Palaz vinovat de toată situaţia în care s-a aflat. Întrebat dacă sunt adevărate informaţiile potrivit cărora a avut deja anumite negocieri privind vânzarea construcţiei, Mocianu a afirmat: "Am avut o ofertă, într-adevăr, acum 2-3 luni, dar nu a fost corespunzătoare. Vă daţi seama cât urmează să valoreze metrul pătrat în zona Peninsulară, având în vedere ce investiţii se fac aici...". Dacă se va ivi o alta, liberalul vinde clădirea fără nici un regret.

Muftiul: Nu recunosc semnătura de pe procesul verbal de delimitare a proprietăţilor

Revenind la precizările Muftiului Iusuuf Muurat, acesta spune că în continuare nu recunoaşte semnătura de pe procesul verbal de delimitare a proprietăţilor: "A fost dat NUP, dar contest. Nu este semnătura mea. La prima autorizaţie de construire, Cin Cin a pierdut în instanţă. Această primă autorizaţie, în baza căreia s-a construit 90%, poate chiar 95% din clădire, a fost considerată de Tribunalul Constanţa şi de Curtea de Apel Bacău ca fiind ilegală", susţine muftiul. Cu alte cuvinte, din punctul acestuia de vedere, povestea "vecinului nedorit" nu este complet încheiată. Dar, chiar şi aşa, mai adăugăm o informaţie: preţul vehiculat pentru construcţia de lângă geamie (cu teren aferent) se ridică la 2.750.000 euro. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272