REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Clienţii abuzaţi de Cetelem, chemaţi pentru proces colectiv în instanţă

Clienţii abuzaţi de Cetelem, chemaţi pentru proces colectiv în instanţă

Replica API 13 martie 2014 | 00:00 1403

Tot mai multe persoane cad victime în plasele întinse de companiile de creditare în regim rapid. Printre acestea, se regăseşte şi Cetelem, care şi-a creat un obicei în a "umfla" datoriile clienţilor cu sume colosale. Replica de Constanţa scria recent de cazul Laurei Olteanu, din Eforie, care a apelat în 2012 la un credit de 5.000 de lei şi, după doi ani în care şi-a achitat conştiincios şi la timp ratele, datoria pur şi simplu nu scădea. În situaţia lui Olteanu se află sute de astfel de clienţi, "momiţi" cu "super-oferte" fie că e vorba de credite, fie că e vorba de deja vestitele carduri de cumpărături, care şi-au adus utilizatorii în pragul disperării. În sprijinul acestor clienţi, Asociaţia Asistenţă pentru Consumatori a anunţat că demarează un proces naţional colectiv, prin care intenţionează să pună "la punct" această instituţie: "Având în vedere multitudinea de clienţi care au avut de furcă cu compania de acordare credite în regim de urgenţă, Cetelem, anunţăm că Asociaţia Asistenţă pentru Consumatori şi casa de avocatură Urban şi Asociaţii demarează procese naţionale colective. Astfel, dacă sunteţi client Cetelem şi aţi fost victima unui abuz financiar sau cunoaşteţi alte persoane ajunse la disperare din cauza practicilor respectivei companii, vă invităm să ne descrieţi urgent situaţia şi să ne mobilizăm", se arată pe pagina de Facebook a asociaţiei şi care, pornind de la cazul Olteanu, promite să pună la dispoziţie şi să acţioneze cu toate mijloacele juridice pentru salvarea clienţilor din ghearele acestei instituţii şi a societăţilor de recuperare cu care colaborează şi îşi terorizează clienţii: "Asociaţia vă stă la dispoziţie şi dispune de toate instrumentele necesare pentru punerea la punct a acestui maiestuos sistem cămătăresc de inginerie financiară şi de fraudare a românilor", se mai arată în comunicatul asociaţiei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna ziua ! am luat produse de la Flanco de peste 2000 lei ,si am achitat tot ,dar am primit si un card de la aceast Cetelem si o linie de credit de 4000 lei pe care i-am cheltuit pentru diverse in familie si mi-am platit dobanda si rata lunar cinstit. Am constatat imediat faptul ca sunt sunt probleme, cand nu am primit extrase de cont decat la perioade mari de timp si la unul din extrase era specificat ca am primit credit 6000 lei , desii eu fizic acesti 2000 lei nu i-am primit si folosit niciodata.Am probleme deoarece fie este o politica binecunoscuta a Cetelem ca sa-si acopere alte abuzuri
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272