REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
11.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

COADĂ la VACCIN, la Pavilionul Expozițional!

COADĂ la VACCIN, la Pavilionul Expozițional!

Replica API 1 octombrie 2021 | 19:10 4126

Valul patru al pandemiei de Coronavirus se pare că i-a înspăimântat pe români, fapt pentru care mulți dintre ei au ales să se vaccineze. Această situație este prezentă și la Constanța. Spunem asta pentru că, în cursul zilei de 30 septembrie a.c, oamenii stăteau la coadă, afară, la Pavilionul Expozițional, pentru a se vaccina.

Forfota s-a instalat la Constanța, și aici ne referim la sesiunea de vaccinare, în valul patru al pandemiei de coronavirus. Spre exemplu, în cursul zilei de 30 septembrie a.c, mai mulți constănțeni au fost suprinși așteptând la rând în fața Pavilionului Expozițional, pentru a se vaccina, fie că vorbim de prima, a doua sau a treia doză.

Potrivit unor declarații ale constănțenilor, pentru cotidianul Replica, iată că, valul patru al pandemiei i-a speriat, făcându-i în cele din urmă să-și dorească imunizarea: ”Mă tem de valul patru, mă tem pentru viața mea și a familiei mele. Aleg să mă vaccinez! Recunosc că nu m-am vaccinat până acum, nu știu să spun exact de ce, mi-a fost teamă poate, nu am avut încredere în vaccin, dar am ajuns la concluzia că nu este de joacă cu acest virus.Am avut o răceală care iată, nu mi-a trecut nici după două săptămâni. Nu vreau să aflu cum ar fi dacă aș avea coronavirus!”, a spus o femeie.

Revenind la situația de joi, 30 septembrie, întâlnită în fața Pavilionului Expozițional din municipiul Constanța unde oamenii erau buluc și așteptau să se vaccineze, înțelegem că, în ciuda controverselor aruncate mai ales în mediul online, iată că, cetățenii încep să conștientizeze gravitatea situației.

Doza a treia accesibilă din 28 septembrie

Amintim că, din 28 septembrie a.c, s-a dat startul vaccinării cu doza a treia. Platforma ROVACCINARE permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare. Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin. Prima zi de vaccinare cu doza a III-a a fost 28 septembrie 2021, dupa cum a anunțat CNCAV.

Ce condiții trebuie să fie îndeplinite pentru cea de-a treia doză?

1. Două doze de vaccin administrate;

2. Să fie trecute 180 de zile de la a doua doză

Astfel, toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Prefectul Silviu Coșa a venit cu precizări

Amintim și faptul că, Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a făcut precizări referitoare la situația vaccinaților din Constanța. Acesta a menționat că rata de vaccinare a început să crească, oamenii dorindu-și să se imunizeze cât mai repede. De asemenea, a mai precizat și faptul că este mai mare numărul celor care își administrează prima doză, decât a celor care se imunizează cu cea de-a treia doză, fapt care îl face să ajungă la o singură concluzie: aceea potrivit căreia, populația începe să devină mai receptivă în ceea ce privește vaccinul.

A.M

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai vorbim dupa ce o sa va cacati pe voi la ATI!
1
3
Ca sa forteze lumea sa se duca- "aoleu, se duc toti si noi nu . Hai si noi ". Exista tratament cu anticorpi monoclonali. Sub forma de perfuzie. Una si omul se pune pe picioare. Dar il tin ascuns doar pt ei si medicii din spitale. S-a aflat. CRIMINALILOR, dati tratamentul la oameni !!!
25
9
baaa, ca oile la strunga, CDC in sua vrea sa dea in judecata pfizer, si voi va buluciti ca neghiobii
22
12
ce face presa din om....
21
2
Eu zic sa bagi ser dupa ce intinzi copita gloaba ce esti
13
18
Cel mai inapoiat popor din Europa: ultimii la consumul de sapun si pasta de dinti, utimii la vaccinare. Popor de idioti, asa cum a zis si Petre Tutea. Un popor al carui nivel de cultura si educatie se reduce la Las Fierbinti.
33
23
Vai ce coada, ce nebunie, s-au calcat in picioare efectiv. Nici nu au avut timp sa-i vaccineze pe toti 10, au chemat o parte si azi.
44
11
Bag ser dar dupa ce se termina perioada de testare care este scrisa in prospect. Adica la sfarsitul anului 2023. Deci imi bag ser in 2024 daca nu se termina pandemia pana atunci. Sau poate trec prin boala si scap de ser. Poate trec prin boala de 5 ori.
24
18

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272