REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Comisia Europeană a decis: OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate

Comisia Europeană a decis: OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate

Virgil STOIAN 2 februarie 2023 | 00:00 1001

OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate, transmite Comisia Europeană. Codurile CAEN, citate în Ordonanța de Urgență, respectă activitățile prevăzute în regulament, ar considera instituția, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Comisia Europeana a decis: OMV nu trebuie sa plateasca taxa de solidaritate

OMV Petrom se află într-un conflict deschis cu autoritățile fiscale din România, după ce a anunțat că nu va plăti contribuția de solidaritate.

Motivul invocat de companie a fost că veniturile nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, dar şi faptul că codurile CAEN respectă activitățile prevăzute în regulament.

„Codurile CAEN citate în Ordonanța de Guvern respectă activitățile prevazute în regulament. Al treilea punct pe care îl întrebase Ministerul de Finanțe era despre comercializare produselor finite, dacă poate să fie trecută în cifra de afaceri, însă aici este nevoie de o întâlnire cu Guvernul”, mai precizează surse apropiate de dosar.

Ministerul Finanțelor a cerut Comisiei Europene clarificări în privința regulamentului european transpus în legislația națională, prin ordonanța adoptată la final de decembrie, pentru introducerea contribuției de solidaritate. Aceasta este o suprataxă care se aplică asupra companiilor din sectorul energetic, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce nu ati inteles inca ,1) Aceasta lege a fost data cu dedicatie , Nieni nu ne-a impus un anumit prag 2) Noi suntem o colnie iar ordinele vin in plic nu va mai agitati 3)Voi credeati ca pe vremea lui Ceausescu este cenzura va inselati acum este mai multa cenzura si prostie ,Iei decid ce vedeti la Tv pe facebook sau alte retele sociale macar atunci era pe fata acum este mult mai p e r v e r s asa ca va uitati la ce vor iei politic si social 4) Cand veti intelege ca demitere lor sau actiunile lor vor fi luate corect numai atunci cand nu veti mai comenta aici sau pe facbook si veti lua atitudine 5)Si sa va mai dau un ex cum sunteti manipulati cate imagin de la manifestatile din Franta ati vazut danduse si comentanduse la TV?
1
0
75% in ordonanta - multi spun ca fost cu dedicatie si au dreptate; de ce nu au pus impozitul pur si simplu la toate firmele din energie fara aceasta mentiune sau de ce nu au pus 33% sau 50% ? e clar manarie, guvernul ne minte si protejeaza omv; niste escroci
1
0
Ce respect domnule, mai vor si incaseaza pensii speciale cu o nesimtire crasa ...
4
1
juristii care sfatuiesc guvernul, sint slabi. cind am intrat in ue, am cedat din suveranitate. economia romana, nu este capabila sa produca concurential, ci doar pe pesches. care sint marile firme romanesti? ca de privatizat(furat), au fost ajutati. mai vor si respect!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212