rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Condamnat în dosarul RETROCEDĂRILOR a dat în judecată Colegiul de Conducere al ÎCCJ

Inculpații din dosarul lui Radu Mazăre, privind terenurile din Mamaia și municipiul Constanța retrocedate ilegal, nu se resemnează cu ideea că vor sta următorii ani după gratii. Așa că fac tot posibilul să scape de pedeapsă. Acesta este și cazul lui Georgică Giurgiucanu, care a urmat exemplul lui Liviu Dragnea, dar și al altora. Afaceristul a contestat la Curtea de Apel Constanța decizia Colegiului de conducere al Inaltei Curți de Casație și Justiție în cazul constituirii completului de judecători de 4 judecători, complet care l-a trimis după gratii pentru 5 ani și 6 luni.

Acțiunea a fost deschisă pe 18 februarie a.c.

De precizat faptul că acesta a mai chemat în instanță ÎCCJ și înainte de a se pronunța instanța, definitiv, în dosarul retrocedărilor, mai exact în decembrie, acțiunea fiind înregistrată pe rolul Curții de Apel București, solicitând suspendarea executării Hotărârii nr. 80/12.12.2017 a Colegiului de Conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție în ceea ce privește completele de 3 judecători constituite la nivelul Secției penale a ICCJ. În motivare, el a arătat că are calitatea de înculpat în dosarul nr. 6536/2/2008, aflat pe rolul ICCJ, Secția penală, fiind judecat, în apel, de un complet de 3 judecători, respectiv Completul nr. 4.

Cum și-a motivat acțiunea!

”Potrivit dispozițiilor art. 19 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara (denumita în continuare "Legea nr. 304/2004") “La începutul fiecărui an, Colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție, la propunerea președintelui sau a vicepreședintelui acesteia, poate aproba înființarea de complete specializate în cadrul secțiilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, în funcție de numărul și natura cauzelor, de volumul de activitate al fiecărei secții, precum și de specializarea judecătorilor și necesitatea valorificării experienței profesionale a acestora. Conform informațiilor prezentate pe site-ul ICCJ (www.sci.ro). la rubrica "Informații", Secțiunea “Hotărâri ale Colegiului de Conducere", sub-secțiunea “Anexe Hotărârea nr.80 din 12 decembrie 2017 pct. l și 4 - compunerea completelor", figurează Anexa nr. 369/C/07.12.2017 conținând propunerea spre aprobare a completurilor de judecată din cadrul Secției Penale a ICCJ (denumită în continuare "Anexa nr. 369/2017"), printre care figurează și Completul nr. 4 care judeca apelul în dosar mai sus menționat. Acest document nu este publicat într-o forma completă, acestuia lipsindu-i semnătură persoanei care a făcut respectiva propunere. După cum se poate observa, această propunere figurează în cadrul sub-secțiunii “Anexe Hotărârea nr.80 din 12 decembrie 2017 pct. l și 4 - compunerea completelor". Pe de altă parte, se poate observa ca Hotărârea nr. 80 din 12 decembrie 2017, conform cărei, presupune reclamantul, a fost aprobat înființarea și compunerea completului nr. 4 nu a fost publicată, conținutul acesteia nefiind accesibil justițiabililor. De asemenea, conform informațiilor de pe site-ul ICCJ, Anexa nr. 369/2017 își are fundamentul legal în dispozițiile art. 19 indice 1 din Regulament și art. 101 alin. 5 și urm. din Regulamentul de ordine interioara al instanțelor judecătorești aprobat prin Hotărârea nr. 1375/2015 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Dispozițiile art. 19 indice 1 alin. (1) din Regulament au preluat tale quale dispozițiile art. 19 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 citate supra. Alineatul 2 al art. 19 indice 1 din Regulament, însă, nu-si are corespondent în Legea nr. 304/2004, acesta având următorul conținut: “Președintele sau vicepreședintele înaltei Curți de Casație și Justiție propun colegiului de conducere înființarea de complete specializate, pe baza propunerilor formulate pentru fiecare secție, de președintele acesteia”,a spus Giurgiucanu în contestația formulată în decembrie.

Tot în cererea de la Curtea de Apel București, formulată în decembrie, Giurgiucanu mai spunea că ”soarta sa urmează a fi stabilită de un complet de judecată constituit în baza unei hotărâri inexistente a Colegiului de Conducere a Înaltei Curți, hotărâre care, în lipsa publicării în Monitorul Oficial, nici măcar nu este în vigoare. Așadar în lipsa suspendării Hotărârii nr. 80/2017, condamnarea sau achitarea definitiva a subsemnatului urmează a fi decisă de un complet de judecată nelegal constituit, măsură suspendării apărând ca unicul remediu capabil sa împiedice acest lucru sa se întâmple. Însăși libertatea reclamantului depinde de un act administrativ vădit ilegal și, având în vedere faptul ca dosarul penal se poate finaliza oricând, de soluția pe care instanța o va pronunța în prezenta cauza”.

Ce spune ÎCCJ!

”Referitor la așa-zisul caracter nepublic al hotărârii atacate, parata arata ca insusi reclamantul recunoaște în cererea sa faptul că Hotărârea nr. 80 din 12 decembrie 2017 este accesibilă publicului pe site-ul oficial al instanței supreme (www.sci.ro) la rubrica informații publice”, subrubrica „hotărâri ale Colegiului de conducere”, însă pretinde că aceasta nu este publicată „într-o formă completă”, lipsindu-i semnătura persoanei care a făcut respectiva propunere.

Această alegație este una lipsită de consistență juridică în condițiile în care publicarea pe site-ul oficial al instituției îi oferă actului în cauză un caracter oficial în lipsa oricărei alte formalități, fiind de la sine înțeles că pentru veridicitatea formei publicate este asumată o răspundere juridică din partea instanței supreme. Prin urmare, publicarea Hotărârii nr. 80/2017 într-o formă care să conțină semnăturile persoanelor implicate în procesul decizional care a condus la adoptarea acesteia ar fi fost inutilă sub aspectul adeveririi realității celor conținute în textul acestui act, însă ar fi vulnerabilizat protecția de care trebuie să se bucure persoanele decidente în ceea ce privește datele cu caracter personal și în ceea ce privește garanția că semnătura lor odată postată public nu va fi ulterior, utilizată în mod fraudulos”, spune ÎCCJ, în întâmpinarea depusă la dosar.

Pe 20 decembrie, Curtea de Apel București i-a respins acțiunea.

Giurgiucanu a fost asociat cu alți inculpați în dosarul retrocedărilor, Cristi Borcea, care a primit 5 ani cu executare, și Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani și 6 luni.

Potrivit rechizitoriului, Giurgiucanu ”pentru 365 euro, a intrat în posesia a 67.362,78 mp de terenuri ale căror valori subevaluate, rezultate din rapoartele de evaluare comandate de Primăria Constanța, însumează 3.989.388 euro”. Inițial, prima instanță îl condamnase la 3 ani cu suspendare.

M.P.

miercuri, 20 februarie 20192747
Comentarii

00Mafia PSD(20 feb 10:29)
Tara de lasi-parul pe ei
00bobe cip(20 feb 10:00)
legea este pentru fraieri ! cine are bani se distreaza in madagascar
03pentru cel de la 00:34(20 feb 08:26)
Se vede ca esti un derbadeu , o lichea ordinara ! N a furat nimic ? Pai daca a crescut pe strazi , trebuie sa fure cat poate ? 20 de ani de puscarie sau executia prin impuscare , asta merita individul asta !
33Ptr Gigel(20 feb 00:34)
Cred ca daca l-ai fi cunoscut pe Giurgiucanu, n-ai fi vorbit asa. Omul a credcut pe strazi, a pornit de jos, a muncit, si a cumparat printr-o conjunctura drepturi litigioase, adica...loz in plic. Putea sa nu se aleaga cu nimic. Dar un hater ca tine n-are cum sa inteleaga. Si inca ceva...oamenii astia nu au furat nimic . Li s-a dat...
07Cucu(19 feb 18:46)
Felicia Ovanesian e baza.Ea si asociata ei sunt cu aranjamentele.Niste zane
29Ion(19 feb 17:48)
Tara de cacat! Furi milioane si daca te prinde si iti ia ceva inapoi si te condamna putin strigi in gura mare ca esti victima! In timp ce oamenii cinstiti muncesc o viata pentru un apartament! Halal tara, mai rau ca in Africa!
311lute(19 feb 14:14)
cat au fost la ...putere , nu s a luat nimeni de viata lor, mazare era un ...zeu al marii!acum toti rahatii au inceput sa ...le puta!
317muie str oe, muie pesede !(19 feb 14:10)
un hot ca mazare e si porcul de str oe !!! La articolele cu el nu se poste comenta pentru ca a spaguit Replica sau santajeaza ziarul. Cum ii vad fatza imi vine asaaa... sa-i dau cacatul la lins ! Futu-te-n gat de hot ordinar !!! Muie dragnea vitamina d olteneasca, muie pesede !!!
214Daca,(19 feb 13:47)
Daca acest derbedeu,acest Mazare nu ar fi existat atunci el trebuia inventat.Trebuia gasit un idiot,un arogant,un talhar de linie,un impertinent,un semianalfabet cu putina scoala ca sa semneze hotiile lor..Mazare este simbolul hotiei si al abuzurilor primarilor acestor vremuri tulburi asa cum Pazvante Chiorul este simbolul crimelor si jafurilor medievale sau Terente este talharul baltilor dunarene.
218gigel(19 feb 12:57)
georgica un neica nimeni pana acu ceva timp , un pic analfabet, prost crescut mic la minte si la stat, dar hot mare.c asa i in tara asta.sa furi closca de pe oua.5 ani e putin pentru cat au furat si pentru tuoeul si nesimtirea lor
125Romanul(19 feb 12:48)
oricum Fostul Primar Al Constantei Domnul Radu Mazare este un om inteligent si nu Vine in Tara ca sa fie arestat defintiv sa ramana in arest pentru 9 ani oricum va ramane in Madagascar acolo timp de 9 ani pana i se anuleaza arestul sau in Romania !
510Cetatean(19 feb 12:27)
O palma data justitiei de catre profitori .
65Adi(19 feb 12:02)
Bravo , liber la tot ce doriti ...fara numar ...fara legi !
522Escu(19 feb 11:45)
Astia tot nu au inteles ca ei sau constituit intro banda de infractori si avindul la conducere pe Radu au sbminat economia natioonala adica fapta lor e mai rea si decat crima si ar fi trebuit sa moara in puscarie.
530nae(19 feb 11:40)
cit tupeu au jegurile astea
mai mult...Replica
19 iul 16:32ReplicaAlexandra Stan, IMPLICATĂ într-un accident rutier!

Cântăreața din Constanța, Alexandra Stan, a fost implicată într-un accident rutier. Potrivit România Tv,...2138

19 iul 16:14ReplicaRestricții de circulație în Constanța! Motivul: vine Simona Halep să se vadă cu fanii!676
19 iul 12:50ReplicaDoi agenți de la penitenciarul Tulcea, 'vizitați' de DIICOT: introduceau telefoane și etnobotanice708
19 iul 11:34ReplicaAplicația de prim ajutor a salvamarilor, LANSATĂ la Constanța: informații despre pericole și statistici!

Plaja Zoom Beach a găzduit vineri, 19 iulie a.c., începând cu ora 11:00, lansarea oficială a Sea Status, prima...750

19 iul 12:01ReplicaALERTĂ la Constanța: un bărbat a DISPĂRUT cu copilul concubinei!1250
19 iul 12:15ReplicaÎnceput de weekend cu TRAFIC BLOCAT pe A2, în drum spre mare: dale ridicate la același kilometru!1638
19 iul 14:56ReplicaCe le mai plac traseiştii! Fostă candidată la Primăria Năvodari din partea PNL, pusă de PSD director la Mamaia SA!

PSD Constanţa are un talent deosebit în reevaluarea anumitor indivizi, pe care dacă până mai ieri îi prezenta...3670

19 iul 00:00ReplicaÎN PERICOL, pentru că se surpă malul: locuitorii unei străzi din Cumpăna vor fi EVACUAŢI!1887
19 iul 00:00ReplicaAu luat AMENZI și NU au venituri, dar NU au SCĂPAT! Iată ce pățesc mai mulți constănțeni!1258
19 iul 00:00ReplicaFostul director Liviu Pătraşcu NU se întoarce la Primăria Constanţa!

Imediat după alegerile din 2016, noul primar (şi vechiul, având în vedere perioada acestuia de interimar la...1074

19 iul 00:00ReplicaSe întâmplă la Constanța: AGRESATĂ de SOȚ pentru că a IEȘIT cu FETELE în Vamă3600
19 iul 00:00ReplicaSunwaves: dosar penal și condamnare pentru 0,1 grame MDMA!1184
Vremea
26.7°18.1° - 26.7° vineri, 19 iulie 2019
nori împrăștiațiUmiditate: 36%
Vânt: 5.75 m/s din SSE
Presiune: 1016.42 milibari

Loto
6/4941624273741
5/4061920263028
joker151231449
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 iul 00:00SportMilsami - FCSB 1-2. Roș-albaștrii se califică fără emoții în turul II din Europa League! Eroul meciului a fost un puști de 17 ani

FCSB a învins-o pe Milsami Orhei, 2-1, și s-a calificat în turul II din preliminariilor Europa League, scor 4-1 la...387

19 iul 00:00SportSimona Halep a primit cea mai înaltă distincție din partea Patriarhiei Române: ”Mulțumesc lui Dumnezeu, mă bucur că sunt româncă!”

Simona Halep (4 WTA, 27 de ani) a fost decorată ieri la Patriarhia Română cu Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru...497

19 iul 00:00SportU Craiova - Sabail 3-2. Oltenii și scorul lor preferat! Craiova se califică în turul II preliminar al Europa League

U Craiova a câștigat returul cu Sabail din preliminariile Europa League, scor 3-2, după același rezultat obținut...247

19 iul 00:00SportIanis Hagi a ales-o pe Genk pentru proiectul său şi pentru Liga Campionilor

Fotbalistul român Ianis Hagi a dezvăluit joi, la prezentarea sa oficială la Racing Genk, că a ales să vină aici...306

Local
19 iul 01:04LocalReguli pentru eliberarea actelor de identitate

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa vă reaminteşte: în baza dispoziţiilor Ordonanţei de...542

19 iul 03:21LocalDoi minori au furat bunuri din curtea unei biserici

Polițiștii Postului de Poliție Niculițel, la data de 17 iulie a.c., au fost sesizați cu privire la furtul mai...391

19 iul 03:04LocalTrei autori constănțeni invită iubitorii de lectură pe plaja culturală a târgului VALURI DE CARTE

În cadrul târgului VALURI DE CARTE care este în plină desfășurare pe faleza Cazino din Constanța între Acvariu...424

19 iul 03:20LocalMai mulți șoferi din județul Constanța au rămas pietoni!

Poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Constanța, la data de 17 iulie a.c., în jurul orei 15.40, au depistat un...471

19 iul 03:20LocalBURSE şi cazare gratuită pentru ELITE, la Universitatea „Ovidius” Constanţa

Universitatea „Ovidius” Constanţa va implementa din această sesiune a admiterii un program de susținere a...518

19 iul 03:11LocalAMENZI DE ZECI DE MII DE LEI şi MAŞINI RIDICATE, pe străzile Constanţei

Zilnic, poliţiştii locali sunt pe străzile din Constanţa pentru a depista şi sancţiona şoferii care opresc sau...999

19 iul 03:11LocalAMENZI PE RATC! Zeci de călători prinşi de Poliţia Locală fără bilete, în transportul public

Miercuri, 17 iulie a.c., polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în colaborare...1490

19 iul 03:09LocalAccident rutier: femeie lovită pe trotuar. Șoferul era băut și fără permis

Un accident rutier a avut loc marți, 16 iulie a.c., în județul Tulcea. Un bărbat, în vârstă de 47 de ani, în...478

19 iul 03:08LocalTânără de 18 ani din Brăila, dată DISPĂRUTĂ

La data de 10 iulie a.c., un bărbat de 49 de ani, din oraşul Ianca, județul Brăila s-a prezentat la sediul...663

19 iul 03:06LocalUn șofer BEAT a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a RĂSTURNAT: mai multe victime

Un bărbat de 47 de ani, joi, 18 iulie, în jurul orei 6.20, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice,...3013

Politică
19 iul 00:11PoliticăÎncepe asfaltarea pe străzile din orașul Cernavodă

Administrația publică locală a demarat joi, 18 iulie, programul de asfaltare pe mai multe străzi din Cernavodă. În...320

19 iul 03:22PoliticăTăriceanu: Preşedintele Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie, având în vedere decizia...563

19 iul 03:02PoliticăOrban: Decizia CCR este contrară voinţei exprimate de cetăţeni la referendumul de pe 26 mai

Decizia CCR privind respingerea iniţiativei legislative de revizuire a Constituţiei depuse de PNL alături de...297

19 iul 03:23PoliticăRaluca Turcan: Decizia CCR, ciudată şi aparent în favoarea infractorilor

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, consideră că decizia CCR cu privire la proiectul de revizuire a Constituţiei...322

19 iul 03:22PoliticăLoc de joacă modern, amenajat la creșa „Licuricii”

Locurile de joacă au o importanță majoră pentru copiii de vârste mici, iar implicarea micuților în activități...321

19 iul 03:21PoliticăGabriel Leș: Câți militari vor fi afectați de taxa de solidaritate

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, susține că introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile care...489

19 iul 02:20PoliticăAndronescu, despre remaniere: Niciodată nu am cerut un scaun; dacă nu mai sunt aici, nu am o problemă, am o meserie

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, referitor la posibilitatea remanierii sale, că...301

19 iul 02:20PoliticăStrăzile care fac legătura între Şcoala Veche, Cetatea Carsium şi centrul Hârşovei, REABILITATE!

Mai multe străzi din oraşul Hârşova, mai precis cele care fac legătura între Şcoala Veche „Vasile Cotovu”,...260

19 iul 00:10PoliticăCCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate...1192

19 iul 03:04PoliticăLICITAŢIE la Tuzla pentru spaţii comerciale din Piaţa Agroalimentară

...256

Monden
19 iul 00:00MondenTuriștii au stat la coadă la Liviu Vârciu. Artistul a creat delir în stațiunea Jupiter

Orice poți spune despre Liviu Vârciu (38 de ani), numai că nu ar avea carismă nu. Iar asta se vede și în...358

19 iul 00:00MondenKanal D intră în lupta pentru audiențe cu un nou serial de comedie

Kanal D pregătește pentru grila de toamnă un serial de comedie și a semnat pentru realizarea acestui proiect cu...217

19 iul 00:00MondenAndre, ghinion la concertul de la Arenele Romane. Microfonul și hainele au încurcat-o pe Andreea Antonescu

Marţi şi miercuri seară, 16 și 17 iulie, Arenele Romane din Bucureşti au fost arhipline, căci proiectul „La...306

19 iul 00:00MondenDrama Corneliei Catanga: a cântărit 850 de grame la naștere și a fost aruncată sub pat

Cornelia Catanga ascunde în suflet o dramă imensă. Cântăreața de muzică lăutărească a fost la un pas de moarte...290

19 iul 00:00MondenCatrinel Sandu a probat rochia de mireasă! E în doliu, dar nu amână nunta

La finalul acestei luni, Catrinel Sandu pleacă din țară, urmând să revină anul viitor în vacanța de vară....265

19 iul 00:00MondenMichael Bolton, spectacole de excepție în România

Celebrul Michael Bolton revine în România. Artistul va susține două concerte în România: unul la Sala Polivalentă...172

19 iul 03:19MondenEva Mendes, 'desfigurată' de operaţiile estetice. Actriţa este de nerecunoscut

Eva Mendes a reuşit să îşi sperie admiratorii. Actriţa care contesta cu vehemenţă operaţiile estetice a postat...412

19 iul 00:00MondenVești tot mai rele despre Céline Dion. A slăbit atât de mult pentru că e bolnavă?

Céline Dion este în pericol de moarte, scrie revista “Life&Style”. A­­pro­­piaţii vedetei canadiene se tem...352

19 iul 00:00MondenProcesul de agresiune sexuală intentat actorului Kevin Spacey, anulat de procuratura din Massachusetts

Procurorii din Massachusetts au renunţat miercuri la acuzaţiile penale formulate împotriva actorului Kevin Spacey,...188

19 iul 00:00Monden50 Cent şi Janet Jackson vor cânta în Arabia Saudită

Rapperul american 50 Cent şi cântăreaţa Janet Jackson vor cânta în Arabia Saudită în cadrul unui festival la...149

Mapamond
19 iul 00:00MapamondPeter Szijjarto: SUA şi aliaţii lor europeni ar trebui să facă posibil ca Ungaria să importe gaz din România

Ungaria consideră relaţiile transatlantice drept prioritate şi salută îmbunătăţirea acestora, a declarat...169

19 iul 00:00MapamondPutin şi Macron vor „să consolideze eforturile“ pentru salvarea acordului nuclear iranian

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit joi, în cadrul unei convorbiri...150

19 iul 00:00MapamondUE: Miniştrii de interne nu au reuşit să se pună de acord asupra planului de repartizare a migranţilor

Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene nu au reuşit joi să se pună de acord asupra unui...156

19 iul 00:00MapamondMaia Sandu şi-a prezentat priorităţile în faţa ambasadorilor UE acreditaţi la Chişinău

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat asigurări reprezentanţilor misiunilor diplomatice acreditate la...146

19 iul 19:48MapamondTurcia le cere SUA să revină asupra ''deciziei nedrepte'' de a o exclude din programul pentru avioane F-35

Turcia le-a cerut Statelor Unite, aliatul lor din cadrul NATO, să revină asupra deciziei de a exclude Ankara din...191

19 iul 00:00MapamondMoscova acuză NATO că duce o politică antirusească la presiunea SUA

Ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice participă la 'efectuarea unei politici agresive antiruseşti' la presiunea...150

19 iul 00:00MapamondTurcia: 14 morţi într-un accident de microbuz care transporta migranţi

Paisprezece persoane au murit şi 28 au fost rănite joi într-un accident de microbuz care transporta migranţi în...155

19 iul 00:00MapamondAvion al companiei Lufthansa, evacuat pe aeroportul din Belgrad din cauza unei ameninţări cu bombă

Un avion al companiei Lufthansa cu destinaţia Frankfurt a fost evacuat pe aeroportul din Belgrad joi, după ce poliţia...158

19 iul 00:00MapamondPopulara aplicaţie FaceApp stârneşte îngrijorări în SUA şi Marea Britanie în legătură cu siguranţa utilizatorilor

Aplicaţia FaceApp, care le permite utilizatorilor să-şi modifice chipul în fotografii, făcându-i mai tineri, mai...184

19 iul 00:00MapamondJaponia: Cel puţin 33 de morţi în urma unui incendiu la un studio de animaţie

Cel puţin 33 de persoane au murit joi într-un incendiu la un studio de animaţie din Kyoto care a fost provocat de un...152

Sănătate
18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...580

17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!

Un compartiment de terapie intensivă dat în folosință de anul trecut, paturi noi în tot spitalul, un laborator de...1083

17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de...1738

17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...1298

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...471

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...390

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2580

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...529

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1374

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...1062