rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Condamnat în dosarul RETROCEDĂRILOR a dat în judecată Colegiul de Conducere al ÎCCJ

Inculpații din dosarul lui Radu Mazăre, privind terenurile din Mamaia și municipiul Constanța retrocedate ilegal, nu se resemnează cu ideea că vor sta următorii ani după gratii. Așa că fac tot posibilul să scape de pedeapsă. Acesta este și cazul lui Georgică Giurgiucanu, care a urmat exemplul lui Liviu Dragnea, dar și al altora. Afaceristul a contestat la Curtea de Apel Constanța decizia Colegiului de conducere al Inaltei Curți de Casație și Justiție în cazul constituirii completului de judecători de 4 judecători, complet care l-a trimis după gratii pentru 5 ani și 6 luni.

Acțiunea a fost deschisă pe 18 februarie a.c.

De precizat faptul că acesta a mai chemat în instanță ÎCCJ și înainte de a se pronunța instanța, definitiv, în dosarul retrocedărilor, mai exact în decembrie, acțiunea fiind înregistrată pe rolul Curții de Apel București, solicitând suspendarea executării Hotărârii nr. 80/12.12.2017 a Colegiului de Conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție în ceea ce privește completele de 3 judecători constituite la nivelul Secției penale a ICCJ. În motivare, el a arătat că are calitatea de înculpat în dosarul nr. 6536/2/2008, aflat pe rolul ICCJ, Secția penală, fiind judecat, în apel, de un complet de 3 judecători, respectiv Completul nr. 4.

Cum și-a motivat acțiunea!

”Potrivit dispozițiilor art. 19 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara (denumita în continuare "Legea nr. 304/2004") “La începutul fiecărui an, Colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție, la propunerea președintelui sau a vicepreședintelui acesteia, poate aproba înființarea de complete specializate în cadrul secțiilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, în funcție de numărul și natura cauzelor, de volumul de activitate al fiecărei secții, precum și de specializarea judecătorilor și necesitatea valorificării experienței profesionale a acestora. Conform informațiilor prezentate pe site-ul ICCJ (www.sci.ro). la rubrica "Informații", Secțiunea “Hotărâri ale Colegiului de Conducere", sub-secțiunea “Anexe Hotărârea nr.80 din 12 decembrie 2017 pct. l și 4 - compunerea completelor", figurează Anexa nr. 369/C/07.12.2017 conținând propunerea spre aprobare a completurilor de judecată din cadrul Secției Penale a ICCJ (denumită în continuare "Anexa nr. 369/2017"), printre care figurează și Completul nr. 4 care judeca apelul în dosar mai sus menționat. Acest document nu este publicat într-o forma completă, acestuia lipsindu-i semnătură persoanei care a făcut respectiva propunere. După cum se poate observa, această propunere figurează în cadrul sub-secțiunii “Anexe Hotărârea nr.80 din 12 decembrie 2017 pct. l și 4 - compunerea completelor". Pe de altă parte, se poate observa ca Hotărârea nr. 80 din 12 decembrie 2017, conform cărei, presupune reclamantul, a fost aprobat înființarea și compunerea completului nr. 4 nu a fost publicată, conținutul acesteia nefiind accesibil justițiabililor. De asemenea, conform informațiilor de pe site-ul ICCJ, Anexa nr. 369/2017 își are fundamentul legal în dispozițiile art. 19 indice 1 din Regulament și art. 101 alin. 5 și urm. din Regulamentul de ordine interioara al instanțelor judecătorești aprobat prin Hotărârea nr. 1375/2015 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Dispozițiile art. 19 indice 1 alin. (1) din Regulament au preluat tale quale dispozițiile art. 19 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 citate supra. Alineatul 2 al art. 19 indice 1 din Regulament, însă, nu-si are corespondent în Legea nr. 304/2004, acesta având următorul conținut: “Președintele sau vicepreședintele înaltei Curți de Casație și Justiție propun colegiului de conducere înființarea de complete specializate, pe baza propunerilor formulate pentru fiecare secție, de președintele acesteia”,a spus Giurgiucanu în contestația formulată în decembrie.

Tot în cererea de la Curtea de Apel București, formulată în decembrie, Giurgiucanu mai spunea că ”soarta sa urmează a fi stabilită de un complet de judecată constituit în baza unei hotărâri inexistente a Colegiului de Conducere a Înaltei Curți, hotărâre care, în lipsa publicării în Monitorul Oficial, nici măcar nu este în vigoare. Așadar în lipsa suspendării Hotărârii nr. 80/2017, condamnarea sau achitarea definitiva a subsemnatului urmează a fi decisă de un complet de judecată nelegal constituit, măsură suspendării apărând ca unicul remediu capabil sa împiedice acest lucru sa se întâmple. Însăși libertatea reclamantului depinde de un act administrativ vădit ilegal și, având în vedere faptul ca dosarul penal se poate finaliza oricând, de soluția pe care instanța o va pronunța în prezenta cauza”.

Ce spune ÎCCJ!

”Referitor la așa-zisul caracter nepublic al hotărârii atacate, parata arata ca insusi reclamantul recunoaște în cererea sa faptul că Hotărârea nr. 80 din 12 decembrie 2017 este accesibilă publicului pe site-ul oficial al instanței supreme (www.sci.ro) la rubrica informații publice”, subrubrica „hotărâri ale Colegiului de conducere”, însă pretinde că aceasta nu este publicată „într-o formă completă”, lipsindu-i semnătura persoanei care a făcut respectiva propunere.

Această alegație este una lipsită de consistență juridică în condițiile în care publicarea pe site-ul oficial al instituției îi oferă actului în cauză un caracter oficial în lipsa oricărei alte formalități, fiind de la sine înțeles că pentru veridicitatea formei publicate este asumată o răspundere juridică din partea instanței supreme. Prin urmare, publicarea Hotărârii nr. 80/2017 într-o formă care să conțină semnăturile persoanelor implicate în procesul decizional care a condus la adoptarea acesteia ar fi fost inutilă sub aspectul adeveririi realității celor conținute în textul acestui act, însă ar fi vulnerabilizat protecția de care trebuie să se bucure persoanele decidente în ceea ce privește datele cu caracter personal și în ceea ce privește garanția că semnătura lor odată postată public nu va fi ulterior, utilizată în mod fraudulos”, spune ÎCCJ, în întâmpinarea depusă la dosar.

Pe 20 decembrie, Curtea de Apel București i-a respins acțiunea.

Giurgiucanu a fost asociat cu alți inculpați în dosarul retrocedărilor, Cristi Borcea, care a primit 5 ani cu executare, și Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani și 6 luni.

Potrivit rechizitoriului, Giurgiucanu ”pentru 365 euro, a intrat în posesia a 67.362,78 mp de terenuri ale căror valori subevaluate, rezultate din rapoartele de evaluare comandate de Primăria Constanța, însumează 3.989.388 euro”. Inițial, prima instanță îl condamnase la 3 ani cu suspendare.

M.P.

miercuri, 20 februarie 20192600
Comentarii

00Mafia PSD(20 feb 10:29)
Tara de lasi-parul pe ei
00bobe cip(20 feb 10:00)
legea este pentru fraieri ! cine are bani se distreaza in madagascar
03pentru cel de la 00:34(20 feb 08:26)
Se vede ca esti un derbadeu , o lichea ordinara ! N a furat nimic ? Pai daca a crescut pe strazi , trebuie sa fure cat poate ? 20 de ani de puscarie sau executia prin impuscare , asta merita individul asta !
33Ptr Gigel(20 feb 00:34)
Cred ca daca l-ai fi cunoscut pe Giurgiucanu, n-ai fi vorbit asa. Omul a credcut pe strazi, a pornit de jos, a muncit, si a cumparat printr-o conjunctura drepturi litigioase, adica...loz in plic. Putea sa nu se aleaga cu nimic. Dar un hater ca tine n-are cum sa inteleaga. Si inca ceva...oamenii astia nu au furat nimic . Li s-a dat...
07Cucu(19 feb 18:46)
Felicia Ovanesian e baza.Ea si asociata ei sunt cu aranjamentele.Niste zane
29Ion(19 feb 17:48)
Tara de cacat! Furi milioane si daca te prinde si iti ia ceva inapoi si te condamna putin strigi in gura mare ca esti victima! In timp ce oamenii cinstiti muncesc o viata pentru un apartament! Halal tara, mai rau ca in Africa!
311lute(19 feb 14:14)
cat au fost la ...putere , nu s a luat nimeni de viata lor, mazare era un ...zeu al marii!acum toti rahatii au inceput sa ...le puta!
317muie str oe, muie pesede !(19 feb 14:10)
un hot ca mazare e si porcul de str oe !!! La articolele cu el nu se poste comenta pentru ca a spaguit Replica sau santajeaza ziarul. Cum ii vad fatza imi vine asaaa... sa-i dau cacatul la lins ! Futu-te-n gat de hot ordinar !!! Muie dragnea vitamina d olteneasca, muie pesede !!!
214Daca,(19 feb 13:47)
Daca acest derbedeu,acest Mazare nu ar fi existat atunci el trebuia inventat.Trebuia gasit un idiot,un arogant,un talhar de linie,un impertinent,un semianalfabet cu putina scoala ca sa semneze hotiile lor..Mazare este simbolul hotiei si al abuzurilor primarilor acestor vremuri tulburi asa cum Pazvante Chiorul este simbolul crimelor si jafurilor medievale sau Terente este talharul baltilor dunarene.
218gigel(19 feb 12:57)
georgica un neica nimeni pana acu ceva timp , un pic analfabet, prost crescut mic la minte si la stat, dar hot mare.c asa i in tara asta.sa furi closca de pe oua.5 ani e putin pentru cat au furat si pentru tuoeul si nesimtirea lor
125Romanul(19 feb 12:48)
oricum Fostul Primar Al Constantei Domnul Radu Mazare este un om inteligent si nu Vine in Tara ca sa fie arestat defintiv sa ramana in arest pentru 9 ani oricum va ramane in Madagascar acolo timp de 9 ani pana i se anuleaza arestul sau in Romania !
510Cetatean(19 feb 12:27)
O palma data justitiei de catre profitori .
65Adi(19 feb 12:02)
Bravo , liber la tot ce doriti ...fara numar ...fara legi !
522Escu(19 feb 11:45)
Astia tot nu au inteles ca ei sau constituit intro banda de infractori si avindul la conducere pe Radu au sbminat economia natioonala adica fapta lor e mai rea si decat crima si ar fi trebuit sa moara in puscarie.
530nae(19 feb 11:40)
cit tupeu au jegurile astea
mai mult...Replica
23 mar 12:10ReplicaAccident rutier în Mamaia, în zona restaurantului On Plonge. O persoană este rănită! VIDEO

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină la intrare în stațiunea Mamaia, în zona restaurantului On...529

23 mar 00:00ReplicaCIRCULAȚIA PE STRADA PANDURULUI, BLOCATĂ: CE I-AU REPROȘAT CONSTĂNȚENII LUI FĂGĂDĂU! VIDEO2670
23 mar 00:00ReplicaContractul pentru construirea blocului ANL din Cumpăna, oferit unui politician din Vrancea938
23 mar 00:00ReplicaVEȘTI PENTRU PĂRINȚI! Spitalul Județean Constanța va avea NEUROLOGIE PEDIATRICĂ!

Aprobarea consilierilor județeni este singurul element care mai lipsește pentru înființarea Compartimentului de...991

23 mar 00:00ReplicaCondamnat! Agentul de pază al unui supermarket a luat la bătaie un liceean981
23 mar 00:00ReplicaÎncă o LICITAȚIE PUBLICĂ pentru tonetele de înghețată și pop-corn din oraș!494
23 mar 00:00ReplicaConsiliul Judeţean Constanţa a împărțit bani localităţilor!

Consilierii judeţeni constănţeni au fost convocaţi, vineri, 22 martie a.c., într-o şedinţă extraordinară a...796

23 mar 03:20ReplicaFirma din doarul ȘPĂGII fostului manager Dănuț Căpățână vrea din nou în afaceri cu unitatea medicală592
23 mar 00:00ReplicaIată cine se ocupă de lucrările de reparații ale jardinierelor din Constanța399
23 mar 00:00ReplicaESTE NEVOIE DE SÂNGE! Apel pentru salvarea vieții fostului administrator al Campusului Universității 'Ovidius'

Fostul administrator al Campusului A al Universității „Ovidius” Constanța, Nicolae Tocia, este internat în...526

23 mar 01:57ReplicaȘofer al RATC agresat pe bulevardul 1 Mai de mai mulți romi! DETALII IMPORTANTE3032
23 mar 01:59ReplicaSIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Câți elevi de 10 are Constanța!2465
Vremea
13.9°7.2° - 13.9° sâmbătă, 23 martie 2019
câțiva noriUmiditate: 83%
Vânt: 7.76 m/s din
Presiune: 1024.56 milibari

Loto
6/495810272830
5/4021118262923
joker4111429356
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 mar 00:00SportSimona Halep - Taylor Townsend: 6-1, 6-3. Calificare în turul trei la Miami!

Fostul lider WTA nu a avut nici o emoție în meciul de la Miami. Simona Halep a încheiat partida într-o oră și trei...260

23 mar 00:00SportRezultatele din preliminariile Euro-2020

Reprezentativa Angliei a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, selecţionata Cehiei, în prima etapă a...271

23 mar 00:00SportMonica Niculescu, victorie mare cu Muguruza, la Miami. Românca merge în turul 3 după un meci fabulos

Monica Niculescu a reuşit una dintre cele mai importante victorii din ultimul timp. Sportiva noastră s-a calificat în...301

23 mar 00:00SportBianca Andreescu s-a calificat fără emoții în turul 3 la Miami

Canadianca cu origini române nu a mai repetat thrillerul de noaptea trecută, când a fost nevoită să revină de la...297

Local
23 mar 03:45LocalSe deschide sezonul croazierelor în Portul Constanța

Nava fluvială River Adagio sosește duminică, 24 martie 2019, ora 13, în Portul Constanța, fiind prima navă de...448

23 mar 02:39LocalAccident rutier cu 3 mașini implicate!

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină vineri pe strada Aamclisi din Constanța, acolo unde a avut loc...1256

23 mar 02:18LocalVideo. ATV în FLĂCĂRI, la Corbu. Conducătorul auto, RĂNIT!

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină vineri, 22 martie, la Corbu, în fața Stației Midia, după...2022

23 mar 02:17LocalA fost găsit cadavrul tânărului care s-a aruncat de pe pod, la Cernavodă, în decembrie!

La sfârșitul anului trecut, mai exact pe 27 decembrie, un tânăr s-a aruncat de pe podul de la Cernavodă, fără...5050

23 mar 03:35LocalANPC avertizează! Aveți grijă ce PEȘTE cumpărați!

Ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorii Bunei Vestiri și a Floriilor. Având în vedere consumul...1448

23 mar 03:44LocalŞoferi băuţi, prinşi la volan de poliţiştii constănțeni

...477

23 mar 03:42LocalBănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, depistat de poliţiştii constănțeni

Urmare a comiterii unei infracțiuni de furt calificat, faptă comisă în perioada 20 - 26 decembrie 2018, polițiștii...255

23 mar 03:41LocalHoț de meserie, la 56 de ani! Raza de acțiune: autobuze RATC

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat și a unei percheziții domiciliare,...453

23 mar 03:42LocalORA PĂMÂNTULUI. Peste 200 de copii de la Cantus Mundi vor cânta în fața Casei de Cultură Constanța

Peste 200 de copii din corurile programului național Cantus Mundi vor marca, la Constanța, Ora Pământului, cântând...231

23 mar 02:27LocalDoliu la IPJ Constanța! Un polițist a încetat din viață

IPJ este în doliu! Ajutorul șefulului de post de la Poliția Ciobanu a murit. ”Cu profundă tristețe și regrete...4230

Politică
23 mar 03:48PoliticăHârşova: Primarul Viorel Ionescu organizează întâlniri cu cetăţenii

Pentru o mai bună și eficientă gospodărire a orașului Hârşova, primarul Viorel Ionescu a inițiat seria de...320

23 mar 02:27PoliticăConsilierii locali municipali, convocaţi în şedinţă! Iată ce se va discuta!

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 28 martie 2019, ora 12.00, în...1000

23 mar 04:46PoliticăAdministraţia Prezidenţială: Preşedintele Iohannis va avea, marţi, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile privind referendumul

Administraţia Prezidenţială a confirmat că preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, consultări cu...260

23 mar 03:49PoliticăGuvernul anunță o nouă ordonanță de urgență

Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anuntat, vineri, ca...455

23 mar 03:46PoliticăGabriela Firea a fost OPERATĂ de urgență: Am trecut printr-un moment foarte greu

Primarul General Gabriela Firea a fost supusă, în cursul nopții trecute, unei intervenții chirurgicale pentru...648

23 mar 03:35PoliticăPNL îl SPULBERĂ pe Tudorel Toader, după ce acesta a început să CENZUREZE jurnaliștii: Așa s-au instalat dictaturile

Liderul grupului parlamentar al PNL, Raluca Turcan, susține că decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a...269

23 mar 03:36PoliticăInfracțiuni de corupție! Fostul primar din Limanu contestă decizia de condamnare

Fostul primar din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, alături de secretarul...713

23 mar 03:38PoliticăLICITAȚIE pentru tonetele din stațiunea Mamaia, pentru vara lui 2019!

Comercianții interesați să desfășoare activități cu caracter temporar, în sezonul estival 2019, în stațiunea...671

23 mar 03:31PoliticăConsiliul Local Valu lui Traian, convocat în ședință! Iată ce proiecte sunt pe ordinea de zi!

Consiliul Local Valu lui Traian este convocat în ședință ordinară, care se va desfășura miercuri, 27 martie a.c.,...460

23 mar 03:52PoliticăDupă gafa lui Klaus Iohannis, Traian Băsescu vine cu soluția pentru unirea României cu Republica Moldova

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că Republica Moldova se poate uni cu România pe „cale...498

Monden
23 mar 00:00MondenPhoenix renaște cu ajutorul lui Marcel Iureș! Actorul înregistrează cu Nicu Covaci & Co. o nouă melodie a trupei

Marcel Iureș și Nicu Covaci, două dintre valorile noastre culturale, pregătesc o colaborare inedită. Marele actor a...202

23 mar 00:00MondenCabral a renunțat la barbă. Cum arată acum realizatorul tv

Cabral a avut parte de o transformare spectaculoasă de look. Realizatorul tv a renunțat la barbă, după mult timp și...217

23 mar 18:14MondenȚinuta purtată de Giulia Anghelescu la premiile Gopo, comentată dur de Iulia Albu. „A aterizat înfășurată într-un parasolar pentru parbriz”

Iulia Albu a criticat în termeni duri apariția pe care cântăreața Giulia Anghelescu a avut-o la Premiile Gopo 2019,...214

23 mar 00:00MondenVali Bărbulescu a fost eliminat de la Ferma 2019. S-a duelat cu Silviu Țolu

Ediția de joi, 21 martie, a emisiunii „Ferma” a adus cu sine o nouă eliminare. În urma duelului dintre Vali...202

23 mar 00:00MondenSărutări pătimaşe la Ferma 2019. Brigitte Năstase a cedat avansurilor lui Florin Pastramă

Spectacol total oferit de Brigitte Năstase la Ferma 2019. După scenele repetate în care fosta soţie a lui Ilie...275

23 mar 00:00MondenTataee de la B.U.G. Mafia, dezvăluiri incredibile după ce a părăsit România: „Am plecat pentru copii”

Tataee de la B.U.G. Mafia, dezvăluiri incredibile după ce a părăsit România: „Am plecat pentru copii. E o altă...268

23 mar 00:00MondenBarbra Streisand susţine că îi crede pe cei doi bărbaţi care-l acuză pe Michael Jackson de abuzuri sexuale

Cunoscuta actriţă şi cântăreaţă Barbra Streisand susţine că îi crede pe cei doi bărbaţi care l-au acuzat pe...186

23 mar 00:00MondenFilmul horror „Us“ se lansează în cinematografele americane cu ambiţia de a ocupa primul loc în box-office

Filmul horror „Us“, cu Lupita Nyong'o în fruntea distribuţiei, este principala lansare din cinematografele...178

23 mar 00:00Monden„The Blueprint“, albumul lui Jay-Z din 2001, inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american

Cel de-al şaselea album al lui Jay-Z, "The Blueprint" (2001), a fost inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american...162

22 mar 00:00MondenAndreea Bălan, operată din nou de urgență. Hemoragie şi complicaţii după cezariană

Andreea Bălan (34 de ani) are în continuare probleme de sănătate, după ce pe 4 martie, în urma operaţiei de...509

Mapamond
23 mar 18:14MapamondFranţa: „Vestele galbene“ au interdicţie sâmbătă pe Champs-Elysées şi în împrejurimile sale

Manifestaţiile 'vestelor galbene' vor fi interzise sâmbătă la Paris pe bulevardul Champs-Elysées şi în...176

23 mar 00:00MapamondBrexit: O petiţie împotriva ieşirii din UE a adunat peste un milion de semnături în Regatul Unit

O petiţie online care cere guvernului britanic să renunţe la Brexit a depăşit joi cifra de un milion de semnături,...180

23 mar 00:00MapamondTrump afirmă că 'este timpul' ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că 'este timpul' ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului...173

23 mar 00:00MapamondErdogan cere combaterea islamofobiei la fel ca în cazul antisemitismului după Holocaust

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat vineri, la Istanbul, un apel la combaterea ''urii contra islamului''...170

23 mar 00:00MapamondFidesz a suspendat unilateral relaţiile cu PPE şi va urmări dacă atacurile contra Ungariei continuă

Fidesz, formaţiunea guvernamentală din Ungaria, a luat decizia unilaterală de a-şi suspenda relaţiile cu Partidul...177

23 mar 00:00MapamondExplozie într-o uzină din China: bilanţul urcă la 44 de morţi

Explozia produsă joi într-o uzină chimică din estul Chinei a făcut cel puţin 44 de morţi, potrivit unui nou...162

23 mar 00:00MapamondAtacuri în Noua Zeelandă: Sute de neo-zeelandezi au contactat poliţia pentru a restitui armele

Sute de neo-zeelandezi au început demersurile pentru a restitui armele deţinute, în urma deciziei luate de...184

23 mar 00:00MapamondIncident armat la Utrecht: Suspectul de comiterea atacului soldat cu trei morţi şi-a recunoscut vinovăţia

Bărbatul suspectat de uciderea a trei oameni într-un atac armat comis într-un tramvai din Utrecht la începutul...186

23 mar 00:00MapamondO grenadă a fost lansată asupra consulatului Federaţiei Ruse la Atena

O grenadă a fost lansată vineri dimineaţa în curtea consulatului Federaţiei Ruse la Atena, însă fără ca aceasta...178

23 mar 00:00MapamondNoua Zeelandă: La o săptămână de la atacul asupra moscheilor, multe femei au purtat văl în semn de solidaritate cu musulmanii

Un mare număr de femei din Noua Zeelandă, între care jurnaliste şi prezentatoare de televiziune, şi-au acoperit...183

Sănătate
20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2471

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...462

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...580

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1320

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...634

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...780

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...954

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1654

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1181

27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...916