REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Condamnat la închisoare după ce a reușit trei furturi într-o singură noapte

Condamnat la închisoare după ce a reușit trei furturi într-o singură noapte

Replica API 2 februarie 2022 | 00:06 1722

Cine se scoală de dimineață... departe ajunge. La acest proverb se pare că s-a gândit și Gabriel Marius Pavel în noaptea în care a reușit să comită trei furturi. Primul păgubit a rămas fără cal, al doilea fără un ham, iar celui de-al treilea bărbat i-a furat o căruță. Din nefericire pentru el, bărbatul nu s-a putut bucura de atelajul astfel format fiind prins chiar în aceeași zi.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Babadag au decis condamnarea lui Gabriel Marius Pavel la 2 ani și 4 luni de închisoare, în regim de detenție. Sentința a fost dată pe 28 ianuarie 2022 și nu este definitivă.

Cum s-a petrecut furtul

Gabriel Marius Pavel și-a început periplul hoțesc intrând în curtea primei victime și furând un cal. Călare pe animal, a pătruns în curtea celei de-a doua victime de una a sustras un ham. La final, a dat buzna în țarcul electrificat aparținând celei de-a treia victime, de unde a furat o căruță la care a înhămat calul sustras anterior. Proprietarul calului, alertat de lătratele câinilor, a plecat, la volanul unei mașini, în căutarea patrupedului. În momentul în care proprietarul calului l-a găsit pe inculpat conducând atelajul sustras, Gabriel Marius Pavel a fugit din acel loc, de frica păgubitului. Menționăm că inculpatul este proaspăt eliberat din închisoare după ce a executat o altă măsură educativă privativă de libertate pentru infracțiuni comise în timpul minoratului.

Instanța a reținut atitudinea sinceră a inculpatului pe parcursul procesului, faptul a înțeles să beneficieze de prevederile art.396 alin.10 Cod procedură penală recunoscând fapta reținută în sarcina sa așa cum a fost descrisă în actul de sesizare a instanței declarând că înțelege să fie judecat în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, precum și acordul acestuia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității. Cu privire la persoana inculpatului (antecedentele penale, conduita după săvârșirea infracțiunii, conduita procesuală, nivelul de educație, vârsta, stare de sănătate, situația familială și socială), instanța va ține cont de faptul că inculpatul nu se află la primul contact cu legea penală, fiind condamnat în trecut, în timpul minoratului, pentru săvârșirea unei infracțiuni cu violență, respectiv tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată și la mai multe infracțiuni de furt calificat, infracțiuni săvârșite în concurs real.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta n-avea ce sa imparta
0
0
cum dracu se face ca prindeti numai gainari si recuperati prejudiciul? treceti si rechini
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272