REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Condamnată după ce a minţit într-un dosar de şicanare în trafic!

Condamnată după ce a minţit într-un dosar de şicanare în trafic!

Replica API 3 iunie 2022 | 16:11 1616

Liliana Ciolacu a dat declarații mincinoase într-un dosar în care cumnatul ei a fost autorul unei agresiuni în trafic. Din dorința de a-l scuti de răspundere penală, femeia a spus că nu este vorba de nici o agresiune, însă, din martor s-a transformat în inculpată. A fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare, însă decizia nu este definitivă, fiind înregistrat apelul, care se va judeca pe 3.11.2022.

foto cu rol ilustrativ

Mai exact, la data de 3.02.2020, cumnatul Lilianei Ciolacu a condus un autoturism marca Volkswagen Passat break pe bulevardul Tomis, iar, în urma unei șicanări în trafic, a deschis portiera stânga faţă a autoturismului marca Renault Megane, a tras de conducătorul auto cu scopul de a îl scoate din autoturism, după care l-a lovit pe acesta cu pumnul în zona feţei. Acuzația reținută în sarcina lui agresorului s-a întemeiat pe declarațiile persoanei vătămate și a martorilor oculari, participanți la trafic, pe înregistrările efectuate cu telefonul mobil personal de către o persoană aflată în Renault, precum și pe înregistrărilor video surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zona incidentului la aceeași dată. Agresorul a fost trimis în judecată pentru loviri sau alte violențe, însă cauza privind-o pe cumnata lui, respectiv Liliana Ciolacu, a fost disjunsă, pentru mărturie mincinoasă.

Fiind audiată în calitate de martor în cursul urmăririi penale, femeia, care era și pasageră la acel moment pe scaunul din dreapta faţă al autoturismului marca Volkswagen Passat, a declarat că, în timp ce se deplasa pe DN2A, către Constanţa, la volan aflându-se cumnatul ei, au observat că autoturismul marca Renault Megane circula haotic, motiv pentru care, ajunşi în paralel cu autoturismul respectiv, cumnatul său a încercat să îi întrebe ce se întâmplă, însă pasagera de pe scaunul din dreapta a autoturismului Renault Megane le-a arătat semne obscene, motiv pentru care i-au ignorat şi şi-au continuat deplasarea. Ajunşi pe bd. Tomis, ea a spus că șoferul mașinii în care se afla nu a blocat în niciun fel nicio bandă de circulaţie sau deplasarea autoturismului Renault Megane. De asemenea, pe timpul cât au stat la semafor, cumnatul ei nu a coborât din autoturism şi nu a lovit conducătorul autoturismului Renault Megane, fiind vorba doar despre o dispută verbală în care cei doi conducători auto şi-au adresat injurii reciproc. După disputa verbală, pe culoarea verde a semaforului, autoturismul Volkswagen Passat şi-a continuat deplasarea pe bd. Tomis, cu direcţia înainte.

Constatându-se că declarația ei este mincinoasă, care a îngreunat cercetarea penală, a fost trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă, fiind condamnată, pe 5.05.2022, la 6 luni de închisoare cu suspendare. Decizia Judecătoriei Constanța nu a fost definitivă, procurorii depunând apel, care urmează a se judeca pe 3.11.2022.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272