REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Conducerea SC Utilități Publice Cernavodă, trimisă în judecată! Ce impută procurorii

Conducerea SC Utilități Publice Cernavodă, trimisă în judecată! Ce impută procurorii

Replica API 19 aprilie 2017 | 16:39 1204

sursa foto Facebook

Mai mulți angajați ai societății Utilități Publice Cernavodă S.R.L., în frunte cu directorul, au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Este vorba despre Laurenţiu George Dumitrescu (director/administrator), Georgeta Adina Avram (director economic), Georgeta Dumitra (contabil), Sanda Eugenia Costache (contabil), Alexandru George Dumitrescu (funcţionar) și Maria Cristina Dumitrescu (funcţionar).

Potrivit procurorilor, s-a reţinut că în perioada 2011 – 2016 s-au derulat activităţi infracţionale în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în legătură cu aceste atribuţii de serviciu de către inculpatul Laurenţiu George Dumitrescu, director/administrator la Utilități Publice Cernavodă S.R.L. (societate comercială de interes public – asociat unic Consiliul Local al Oraşului Cernavodă) – funcţionar public cu atribuţii de control, administrare/gestiune, cu implicarea şi a altor funcţionari publici (inculpata Avram Georgeta-Adina – director economic), prin încheierea, derularea de relaţii contractuale/comerciale între societatea comercială de interes public cu persoane juridice prin încălcarea cu ştiinţă a dispoziţiilor legale şi a atribuţiilor de serviciu, în materia achiziţiilor publice, favorizând interese patrimoniale personale şi ale terţilor, în defavoarea şi paguba societăţii comerciale cu capital de stat (prin producerea de prejudicii băneşti), S.C. Utilități Publice S.R.L., aflată sub coordonarea Consiliului Local al Oraşului Cernavodă.

S-a reţinut de asemenea că, inculpatul Dumitrescu Laurenţiu George, în calitate de director/administrator, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a desfăşurat activităţi infracţionale în mod continuat, prin încălcarea dispoziţiilor legale, dispunând nelegal, abuziv, decizii instituţionale în folosul necuvenit al altor persoane, cu consecinţa producerii de prejudicii societății. Procurorii au mai arătat că inculpatul Dumitrescu Laurenţiu-George, în calitate de funcţionar public, cu atribuţii de control, administrare a desfăşurat activităţi infracţionale prin încălcarea cu ştiinţă a dispoziţiilor legale, participând în exercitarea atribuţiilor de serviciu la luarea de decizii, emiterea de acte, dispoziţii, în scopul asigurării de foloase patrimoniale băneşti, pentru sine şi pentru rudele/afini apropiate.

Au ridicat în numerar bani din casieria societății!

Inculpaţii Dumitrescu Laurenţiu-George, Avram Georgeta-Adina, Dumitrescu Alexandru-George și Dumitrescu Maria-Cristina, cu complicitatea Costache Sanda-Eugenia Şi Dumitra Georgeta, în perioada 2011 – 2016, au desfăşurat activităţi infracţionale, constând în solicitarea spre decontare/plată şi aprobarea de plăţi în numerar, cu consecinţa retragerilor/ridicărilor în numerar de sume de bani, în mod abuziv, sume de bani însuşite, folosite din casieria societăţii în folos personal şi în folosul altora, prin utilizare de documente justificative înregistrate în contabilitate, nereale/fictive sau nelegale, cu consecinţa producerii de pagube societăţii de interes public.

Dumitrescu Laurenţiu-George Şi Avram Georgeta-Adina, în calitate de administrator şi director economic, în perioada 2011 – 2015, au desfăşurat activităţi infracţionale (autor/complice) constând în evidenţierea în acte contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale, ori evidenţierea unor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului. Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.

Liliana CHIRU

Citește și: http://www.replicaonline.ro/care-este-primul-lucru-pe-care-il-faci-in-caz-de-tamponare-122569/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar Marele meserias Genghiz nu apare in dosar?? Nu ii ajungeai cu prajina la nas cand era Dumitrescu la putere!! era atat de prost in cat il trimitea lumea sa se schimbe de haine sa nu isi dea nevastasa Narcis seama ca el a fost la domnisoare! Ti.au scazut gradele acuma te vad mielusel cu capu la cutie! In al doilea rand tu nu ai o meserie, tu ai avut noroc cu Dumitrescu ca altfel erai un oarecare necalificat fara viitor!
2
0
Ciortane cati bani ti-ai facut din vinderea de teava la fier vechi???
4
0
Radu facea cinste pe marginea santului cu bidoane de bere sa nu fie dat in gat cand il vedeau muncitori cu Gentiana, si sa nu afle Cristina!
5
1
Radu dumitra e un lingau care a stat cu fata directorului ca sa isi faca treaba
6
3
Dan Cazacu care i.a reconditionat cap coada apartamentul lu Radu Dumitra si apartamentele lu Gentiana, Cristina si Laurentiu Dumitrescu!!
6
3
ca prostalau si hermafrodit ce sunt nimeni nu-mi da de munca dupa ce am fost gonit de la raja , insa multumita lui dumitrescu care o avea amanta pe maica-mea Mihaela am fost angajat aici pe post de pupincurist si codos salvandu-mi astfel si casnicia cu metisa tataro-moldoveanca de nevasta Irina care deja i-mi imputa ca nu sunt bun la pat .
16
5
asa este...stai si te uimesti,de unde au aparut aceste..LIGHIOANE..de oameni,denumiti..OPERATORI CENTRALE TERMICE...acesti indivizi,arata jalnic...n-au pic de pregatire,sunt pusi numai pe scandal,nimic nu le convine..carte...nici n-au auzit de ea...mai dlor.SEFULETI....cum de incredintati asemenea instalatii cu grad ridicat de pericol,unor indivizi care nici nu stiu sa scrie???chiar nu va este teama de nimic???Dar va veni si momentul cand veti da cu...subsemnatul...angajati,pe oricine...numai sa fie la numar...
14
0
Ce rusine mama geta, asa cum iti ziceau favoritii tai sindicalisti. Tu care ziceai ca esti Economista si contabilitatea este oglinda firmei..Cahhhh, ce oglinda murdara. Contabilitatea e de rasul plansul...trei Doamne si toate Trei...Manjiteee..Rusine mare.
14
2
slugile clanului dumitrescu rezista ... gen skrici ciubuc,nutu florea cocalar spagar,rolea sudor-instalator sef si alti betivi ciobani lautari frizeri etc. ce ciubucuri fac acesti idivizi ce salarii sporuri si scutiri de la intretinere... pana cand ?
17
2
Cetatene, hai cu inregistrarea mai fuguta. Nu te abtine. Intimidare de genul asta, de 2 bani, cu cine ai senzatia ca faci? Sau te mananca sa ne vedem in instanta?
6
6
Inseamna ca redactia a primit 200 de euro pentru a publica stirea de 2 ori. Urmeaza inregistrarea pe marile grupuri cernavodene de pe facebook. De data aceasta speram sa nu mai stergi iar acest comentariu.
6
5
intrebare:mircea mariana esti multumita de mersul lucrurilor?oare tu ai fost primar,consiler in toti acesti ani?
10
4
In toata aceasta perioada societatea nu a fost supusa nici unui control?Curtea de conturi,auditul intern,Primaria,Consiliul local ce au facut de au permis aceste fapte?Sau poate au fost partasi la impartirea banului!Consilierii local vocali ce au facut 4 ani? unii se regasesc din nou pe liste.Prin oras se vorbeste ca unii dintre consilieri dintre care unii de la PNL si unul de la PMP au tras bine de pe spinarea societatii in folos propriu.In timpul procesului se va da adevarul pe fata.Se pare ca naravul de la utilitati publice nu a fost lecuit.
14
1
comentariul tau ,ma face sa inteleg ca esti un..frustrat...un individ fara carte...cand nu ajungi la struguri,ei sunt acri....cand nu apuci ceva din borcanul cu miere,incepi sa arunci cu blesteme...o persoana fara valoare,procedeaza ca tine...daca nu te-ai prea dus pe la scoala...acum ti se pare incomod sa vezi pe alti ca sunt sefi,ca te conduc...si pentru a te razbuna pe tine si pe toti...dai cu noroi...arunci venin...nimeni nu te ia in seama...stai si latri la...stele...
8
3
Urmeaza Negoita si Serif.
3
3
Care ai scris in numrle meu sa ma pupi in cur ca alceva nu stii sa faci.
1
4
Tata Dumitrescu a paralizat si nu se duce nimeni la el sa il vada rusine .A dat banii la toti tigani si la toate slugile de la utilitati.Morfi,Munteanu,Vlad,Uta etc sa va puneti dantura .Un om bun nu se uita asa repede .
7
8
Sa dea Dumnezeu Livache & Company sa vi se usuce bojocii si sa va moara copii in accidente!
3
23
DUMNEZEU nu doarme ordinarilor !!! jos mafia !!! sa nu apucati sa va bucurati de abuzuri , hotii si furaciuni .... sa va manance iadul viermilor....nu v-ar muri multi inainte !!!
17
1
a plecat dumitrescu a adus mariana cantaciasa alta banda de tonti in frunte cu dj luciano! ea conduce din umbra si face toate manariile la utilitati. poate ne spune ceva si adita vlad? sunteti o rusine a orasului, sunteti numai dupa furat si sa dati in cap cetatenilor!
11
3
Cand era Laurentiu Dumitrescu eu eram sifonarul numarul 1 al lui si totusi astazi sunt iar vioara intai la Utilitati.Toate spagile pe care lua seful treceau pe la mine...Eu eram catelusul lui Dumitrescu adica curva lui.
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614