REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Confort Urban, motiv de un nou scandal în Consiliul Local Municipal

Confort Urban, motiv de un nou scandal în Consiliul Local Municipal

Replica API 4 august 2022 | 14:59 2101

Consilierii locali s-au întrunit în ședință, pentru a supune la vot mai multe proiecte. Printre acestea, se numără și proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa, servicii ce sunt prestate de Confort Urban. De altfel, proiectul a adus, din nou, discuții în contradictorii în CL. În final, proiectul nu a trecut.

Ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Primăriei municipiului Constanţa aprobat prin HCL nr. 64/2022

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru investiţia «Construire stadion „Gheorghe Hagi”, str. Primăverii nr. 2-11, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa»

3. Proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A., a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii «Construire stadion „Gheorghe Hagi”, str. Primăverii nr. 2-11, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa»

4. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 460/2018 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal, Constanţa”

5. Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea reţelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanţa – etapa 1”

6. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa. Puteți citi AICI proiectul.

Update:

În contractul de delegare este scris că societatea nu poate subcontracta mai mult din 5% din totalul proiectelor dintr-un an. Noi dorim un acord-cadru pe surse minime și să scoată la licitație și, în paralel cu Confort Urban, să repare străzile, pentru a aduce orașul într-o formă mai bună”, a spus Chițac.

Dumitru Caragheorghe a solicitat retragerea de pe ordinea de zi pentru a avea suficient timp să analizeze documentele. Consilierul local PSD Costin Răsăuțeanu a cerut o analiză de impact la Confort Urban, pentru eficientizarea cheltuirii banului public.

Înțeleg preocuparea domnului Răsăuțeanu. Vom face studiile, se lucrează la ele, Dar sunt chestiuni care sunt, mai mult, legate de caietul de sarcini”, a spus Chițac.

Studiile au fost făcute de Confort Urban, deja. Datele există, analiza nu trebuia să fie în proiect, câtă vreme proiectul are alt obiect”, a spus, la rândul ei, Felicia Ovanesian.

Consilierii nu înțeleg de ce atâta grabă cu aprobarea acestui proiect. ”Sunt străzi care au pavele de acum 50 de ani, străzi centrale”, spune Ovanesian.

Proiectul nu a trecut. Au fost 10 voturi pentru, 7 împotrivă și 9 abțineri.

Ordinea de zi suplimentară

Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2022

2. Proiect de hotărâre privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanţa către societatea Termoficare Constanţa SRL

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea achiziției serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Municipiului Constanța prin primar, ale Primarului municipiului Constanța și ale Consiliului local al municipiului Constanța, precum și împuternicirea primarului municipiului Constanţa în vederea semnării contractelor având ca obiect servicii de asistență și reprezentare juridică

La acest ultim proiect de pe ordinea suplimentară, Costin Răsăuțeanu i-a mai aruncat o săgeată lui Vergil Chițac: „Trebuie să fiți mai transparent, să mediați. Putem preveni litigiile”, a spus consilierul.

În 2019 au fost 2331 litigiu noi cu primăria. Unde erați, domnule Răsăuțeanu, în 2019?”, a fost replica lui Chițac.

19 voturi pentru și 7 împotrivă, proiectul a trecut.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au inceput multd lucrari sunt depasiti de situatie, trotuarele nu o sa le rezolve in zeci de ani de acumincolo
0
0
De ce nu recunoasteti ca avem cel mai p***t primar al tuturor timpurilor.
0
0
Onor primariaaaa! Discomfort Urban se numeste compania pe care o tineti in brate. Gasiti alta soulutie, ca astia nu fac nimic cu cap, sub stricta supraveghere a unei primarii incompetente.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272