REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Consilierii USR s-au SUCIT: cer MODIFICAREA unei HOTĂRÂRI de CONSILIU pe care au VOTAT-o

Consilierii USR s-au SUCIT: cer MODIFICAREA unei HOTĂRÂRI de CONSILIU pe care au VOTAT-o

Replica API 8 iunie 2021 | 23:53 1586

Continuă războiul din coaliție, la Constanța! După ce au votat Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, aleșii USR s-au răzgândit și spun că au votat-o din greșeală. Așa că, au convocat o ședință extraordinară de consiliu.

”Consilierii USR PLUS solicită convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Local!

Nemulțumirile cetățenilor vis-à-vis de modalitatea prin care administrația publică înțelege să se raporteze la problema gospodăriirii spațiilor verzi ne-au determinat să reanalizăm prevederile HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.

Concret, Primăria a notificat asociațiile de proprietari dând termene pentru îndeplinirea unor obligații în baza unor prevederi locale și ale unor interpretări, toate acestea în detrimentul constănțenilor. În conformitate cu prevederile legislației naționale în domeniu, asociațiile de proprietari nu pot fi obligate să realizeze prin efort propriu activitățile de cosire și toaletare a copacilor de pe un teren proprietate publică.

Introducem, de urgență, spre aprobare modificarea unor prevederi din HCL 77/2021 pentru a le alinia prevederilor legale și a nu mai permite interpretări abuzive care să expună Primăria unor acțiuni în instanță.

Dorim îndreptarea unor erori ale acestui Regulament prin exonerarea asociațiilor de proprietari de la obligații nelegale în ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi și a amenajării de spații pentru europubele sau containere speciale pentru colectare selectivă a deșeurilor municipale. Acestea sunt atribute ale Primăriei pe care nu le poate înstrăina prin notificări abuzive și ilegale”, au transmis consilierii USR.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sint asa destepti incit nici nu inteleg ce voteaza.Daar iau bani grei ptr asta.ue ba!
2
0
Eu zic ca este momentul ca Horia C si Vergil C,sa isi faca bagajele si sa ne lase in pace.AJUNGE
1
3
Primarul actual tine sa ne demonstreze ca poate fi mai dobitoc ca fagabou
3
2
asa se intampla cand coalitia este formata din 6 partide PNL,PDL,USR,PLUS,UDMR, minoritati...de aici incolo va fi si mai rau
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272