REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Consilierul unui fost ministru al Finanțelor construiește un bloc cu apartamente de lux în Mamaia

Consilierul unui fost ministru al Finanțelor construiește un bloc cu apartamente de lux în Mamaia

Replica API 4 octombrie 2018 | 01:45 630

Lucrările ar trebui să înceapă luna aceasta

Lucrările ar trebui să înceapă luna aceasta

sursa foto profit.ro/ Octavian Avrămoiu (sursa foto wall-street)

Un tânăr afacerist, fost director la SIF Banat- Crișana și SIF Hoteluri, dar și consilier personal al unui fost ministru PDL al Finanțelor, începe luna aceasta lucrările la construcția unui bloc cu apartamente de lux, în Mamaia Nord. Proiectul pentru ansamblul rezidențial de cinci etaje a fost depus pentru avizare la Agenția pentru Protecția Mediului încă din luna mai a acestui an. Dezvoltatorul este cunoscut și pentru faptul că este fiul unui cunoscut fost director al AVAS.

Compania Neo începe în această toamnă construcția unui bloc în zona Mamaia Nord. Neo este controlată de Octavian Avrămoiu, anterior director general adjunct la SIF Banat-Crișana și director la SIF Hoteluri, și Cătălin Scripcaru, fost country manager al Strabag pentru România, care dețin 30% din companie, alături de One United Properties, firmă deținută de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, care s-au alăturat proiectului la sfârșitul anului trecut.

Neo este un brand exclusivist, dedicat proiectelor rezidențiale de tip boutique, de dimensiune mică și amenajate în zone utilizate preponderent de clienți cu venituri ridicate. Blocul din Mamaia va include aproximativ 40 de apartamente. În total, există trei proiecte sub brandul Neo - Neo Floreasca Lake, Neo Mamaia și Neo Timpuri Noi.

Apartamente de lux cu vedere la mare

Potrivit memoriului de prezentare depus în mai 2018 la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, proiectul presupune „construire ansamblu rezidențial D+P+4-5E, apartamente de vacanță cu alimentație publică (demisol – garaje, parter alimentație publică și garaje, etajele 1-5 apartamente de vacanță). Terenul pe care dorește societatea să construiască blocul are o poziționare favorabilă, prin vizibilitate la est direct către plajă, iar imobilul se va afla la 102 metri distanță de apa mării.

Suprafața terenului pe care urmează să fie construită clădirea este de 2348 mp, fiind situat în intravilanul municipiului Constanța. Imobilul va avea funcțiunea premonantă de locuire, fiind compus din 41 de apartamente de 2, 3, 4, respectiv 5 și 6 camere în regim duplex. Sunt prevăzute în proiect cinci spații cu destinația de alimentație publică de tip bar de zi, cofetărie, cafenea, fiind aprovizionate cu produse în sistem catering. Vor fi construite 71 de locuri de parcare.

Funcționar cu greutate la stat

Neo Mamaia SRL a fost înființată în septembrie 2017, iar în cele trei luni de activitate a raportat afaceri 0 și pierderi de 10.367 lei, cu un singur angajat, dar și datorii de 867.400 lei. Firma care va ridica blocul de apartamente de lux din Mamaia Nord este condusă de Octavian Avrămoiu, fost director general adjunct al SIF Banat- Crișana și director la SIF Hoteluri, dar și fost administrator al băncii de stat CEC Bank. Avrămoiu a fost ani buni funcționar în posturi cheie la stat, pe funcții de consilier personal al unor secretari de stat. Între 2009 și 2012, Avrămoiu a fost consilierul personal al fostului ministru PDL al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu. Octavian Avrămoiu este fiul controversatului Pavel Avrămoiu, fost director general al AVAS.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in foto e Bogdan Dragoi fost ministru de finante in era PDL dar si el fiu de securist.
0
0
Intrebare: Mamaia este statiune turistica sau cartier de locuinte? Daca se continua asa, in curand trebuie sa sa construiasca scoli, gradinite, spital, etc. Poate primaria sa faca acestea? De ce dati avize?
1
0
Doar daca votati miscarea populara si pe presedintele Traian nu se v-a mai construii blocuri
1
0
e un fost consilier al unui ministru PDL adica ala alora care taiau salarii, inchideau spitale si mareau TVA, omul o duce bine, pe el nu l-a afectat austeristatea basista!
3
1
Aloooooo , DNA unde esti ??? De unde bani ??? Vreau si eu reteta. Era o telenovela : furi o gasca o ei, furi un vapor stai bine mersi
6
0
Ce manageri....ce afaceristi....cand iti da statul de-a moaca,tot boul e afacerist mare. La Constanta....fostul mare oras,doar blocuri. Fatalache altceva nu mai stie. Jigodia ordinara.
12
0
Unde plm mai onstruit bah kktilor. V-an gura de ciumati, o sa se uneasca marea cu ghiolul si o sa o sugeti. O sa ramaneti cu ghetourile in apa. Dara-r falimentul in voi futuva-n gura de avari. Apropo, MU1E P5D
10
1
Muie PSD.Huooo! Ati distrus totul in urma voastra.Huooo...Fagadau !
11
1
toti bugetarii astia ajung afaeristi .muie pesede
9
5
Cu vedere la mare pana vinde trei sferturi din ele. Apoi incepe constructia unui alt bloc intre asta si mare si gata vederea.
15
1
Dar primaria nu gaseste dezvoltatori care construiesc si o fabrica sa faca productie si locuri de munca permanente ptr constanteni. ? Numai spagari care fac hoteluri si dau banutu
19
0
Mai bine v ati caza la octogenarul george despina la casuta lui din mamaia...ofera iubire
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218