REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Consiliul Local NU vrea să renunțe la Regulamentul locurilor de parcare

Consiliul Local NU vrea să renunțe la Regulamentul locurilor de parcare

Replica API 6 noiembrie 2019 | 00:24 369

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, pe 4 iunie a.c., anularea regulamentului locurilor de parcare. Decizia nu este însă definitivă, fapt pentru care regulamentul este încă valabil până la o decizie definitivă. Consiliul local Constanța a contestat decziia primei instane, acțiunea fiind înregistrată pe rolul Curții de Apel Constanța luni, 4 noiembrie. Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța a fost atacat în instanță pe 3 ianuarie a.c. de către două asociații, dar și de către persoana fizică Sorin Daon. Reclamanții au solicitat anularea HCLM NR 235 din 28.06.2018, hotărâre prin care a fost aprobat regulamentul mai sus menționat, inițiat de primarul Decebal Făgădău. Regulamentul prevede, printre altele, pentru parcările rezidențiale, că rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00:00-24:00. Prin urmare, în intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv deținătorul autorizației rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc. Pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este de regulă 08:00-17:00, dar el poate fi modificat individual pentru fiecare parcare. Pentru parcările mixte (de reședință și cu tarif orar), programul stabilit de regulă va fi 08:00-17:00, iar în restul intervalului locurile de parcare pot fi atribuite riveranilor. Pentru parcările comerciale, beneficiarul are drept de folosință asupra locului de parcare pe întreaga perioadă a autorizației de rezervare loc parcare/contractului. Dovada dreptului de utilizare a locului de parcare, în parcările de reședință, se face prin autorizația de parcare, care va fi poziționată pe bordul autoturismului, la loc vizibil. Așadar, ar trebui să dispară plăcuțele și mecanismele care semnalizau și blocau fizic accesul pe locurile de parcare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este ultima golaneala pusa la cale de FAGADAU. Asa sti ajute dumnezeu,ca niste psd-isti care au facut mult rau,acum nu mai are loc de parcarile platite de contribuabili,mai bine iar interesa sa faca mai multe parcari nu sa le demoleze si pe cele existente,asa cu au facut cu cea dela BRIC,au dat autorizatie de constructie.In gandire sunteti o nulitate.
1
0
Pancartele de la patcari sunt prea joase, sa le mai ridice un pic
0
0
Pentru golaneala asta cu parcari peste tot prin smas unii vor face puscarie. Cica ii mai lasa pentru ca suma sa fie mai mare.
0
0
La ce locuitori retarzi are orasul asta, a se observa si in comentarii, ati vrea sa fie vreun Einstein primar? Nu, e la fel de prost ca majoritatea care l-a votat. Toti sunteti suparati ca a pus stalpi si ca a facut sensuri unice adica singurele lucruri bune pe care le-a facut acum de vreo doi ani ca vin alegerile, dar nu e nimeni suparat ca sunt masini catarate pe toate spatiile verzi si trotuarele de nu ai loc sa mergi cu un carucior, nu e nimeni suparat ca tot orasul e infect, ca toate pavelele din piata ovidiu pe care s-au dat bani multi sunt sparte si lasate asa, etc.
3
0
Mazare era un bolnav mintal, a bagat-o si pe Masa in furturi. Fagadau e sluga lui, o saliva.
6
0
comentariile celor nemultumiti sunt de prisos... intr-un oras unde un mascarici bolnav psihic a fost primar 14 ani , iar apoi a fost votat slugoiul sau cu freza de ginere mort , impreuna cu un alt cretin babu avand IQ-ul cat masura de la pantof , nu vad rostul sa se planga cei care nu au iesit la vot...!
11
0
hai ca mai aveti putin si plecati acasa, toti consilierii si sefutii de birou cu facultati la privat, trebuie sa vina altii
12
1
Mai desteptule , tu te adresezi din start celor ce au telefon si celor cu credit ! nu ti-e rusine sa imparti participantii la trafic in doua tabere ? de ce iti platim toti impozit ? lasa ma parcarile cu o taxa normala , cu parcator-incasator . Ai pus tarusi si sensuri unice , daca urci intr-un taxi te plimba soferul ca intr-un labirint . Acasa , du - te , lasa-ne !
12
0
La un bloc de 10 etaje cu 4 apartamente pe palier de cat spatiu este nevoie pentru a parca peste 40 masini? Pentru cei asemenea tie, fara conexiuni intre neuroni, le reamintesc ca nu traiesc in camp viran si nici pe Marte ci intr-un oras cu spatii publice foarte limitate. Taxa de parcare este necesara intrucat prezenta unei masini apartinand unui cetatean pe un spatiu public - care apartine tuturor- trebuie sa fie considerata un privilegiu aka pasibil de taxa fata de un alt cetatean care nu are masina si are aceleasi drepturi asupra spatiului public. Vezi Singapore. Get it, pothead?
8
3
Deci ptr. societati sunt rezervate 24din24 si ptr. prostime 8-17:00. E corect?
10
2
Parcarile trebuie sa fie publice si libere. Parcheaza primul venit. In prezent stam si ne uitam la parcarile pline de fiare galbene care apartin altor persoane.
12
6
Da ba baiatule,bine ca ne-au dus romanii adevarati la coada Europei.
8
1
Makidonii sunt tigani
15
1
Vedeti cauza pt care nu avem locuri de parcare. Toate spatiile verzi date pe spagi pt blocuri. Nu vede chiar nimeni ?
20
1
Propunerea regulamentulului in care oricine are voie sa parcheze pe un loc rezervat in intervalul luni vineri 8 17 este de bun simt !! Este singurul lucru bun pe care l-a facut talharul asta de primar. Am o singura intrebare pentru cei care au prins loc de parcare,a se citi pilosii spagari ,credeti ca noi astia ce nu avem locuri de parcare rezervate nu am fi vrut sa dam 200-300 lei pe AN si sa stam linistiti cand ajungem acasa de la serviciu ?! Ne place noua asa sa dam ture de cartier ca suntem masochisti nu ? Rezervarea locurilor de parcare pe o suma derizorie e cea mai mare golanie
10
9
Nu au nicio sansa sa castige, dar vor sa traga de timp ca sa mai dea niste amenzi ! Asa fac hotii !!!
19
0
Domnule , PRIMAR, eu cetatean al orasului Constanta, platitor de taxe si impozite, este normal sa PLATESC TAXA DE PARCARE, in orasul meu???? Intr-o zi, ajung in trei locatii si peste tot gasesc doar parcarea cu sms!!! Va rugam respectuos sa renuntati la aceasta aberatie!!!!
19
5
locuri de parcare doar cu taxa. atata stie Fagadau
20
3
Sa le regulez familiile consilierilor locali care au votat acest rahat de regulament.
31
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272