REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Constanța colectează selectiv!

Constanța colectează selectiv!

Replica API 21 noiembrie 2019 | 16:24 244

Aproape 100 de tone de materiale plastice, 60 de tone de hârtie și carton și 30 de tone de sticlă au fost adunate în ultimele două luni de la platformele destinate colectării selective instalate în diverse zone din oraș.

Cifrele sunt în creștere în fiecare lună, semn că locuitorii au răspuns pozitiv recomandărilor Primăriei Municipiului Constanța în ceea ce privește separarea deșeurilor reciclabile de cele menajere.

Cele aproape 700 de containere tip iglu și platforme modulare, verzi, albastre și galbene destinate materialelor reciclabile, instalate în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraș, adună zilnic zeci de kilograme de materiale refolosibile. Acestea nu se transportă în aceleași mașini care colectează gunoiul menajer. Încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile.

Platformele supraterane destinate acestor tipuri de deșeuri sunt realizate la standarde europene, închise în așa fel încât să nu poată pătrunde în interiorul lor persoane neautorizate, iar măsura instalării acestora a fost luată de municipalitate pentru a ne încadra în țintele de reciclare prevăzute de legislația europeană în vigoare și pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.

Recomandăm în continuare constănțenilor să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător. În curând, Primăria Municipiului Constanța va achiziționa și 300 platforme modulare cu acționare la pedală pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt mici si ineficiente. la cum golesc cei de la polaris normal sa avem nesimtiti care arunca gunoiul alaturi sau aiurea.
1
0
articol electoral! defapt abia gasesti un container pemtru selectat gunoiul, iar cele care sunt, sunt pline cu gunoi menajer, e ce e mai rau, polaris le varsa la gramada in camioane
4
0
care, vad ca e specializata in scormonit gunoiul, tot ea semnand si mizeria aia de limba-n cur la Werner, ar face bine sa google inainte sa se faca de ceea ce al lins din cur de la Iohannis. Containere tip iglu erau cele anterioare, cele pe care le colectau cu macaraua. Nu astea, coprofilo!
2
5
...poze si desene pe asfalt...specialitatea lui Fagadau...el nu pricepe ca nu il mai voteaza nici draqu...dupa alegerile locale adunam toti stalpisorii din oras si o sa va facem o casuta cu zabrele la toti trei....
8
1
fie bifata ca "facuta". Porcariile alea au o fanta de acces mica si nefiresc de sus. Trebuie sa indesi cu mana ca sa bagi. Daca la plastic sau hartie nu e o problema, la gunoiul menajer risti sa iti curga zeama de la coaja de pepene pe piept. Sa vina Fagadau sa il bage inauntru. Ca el a platit mizeriile alea din banii nostri.
9
1
Aiurea! Oamenii pun gunoiul selectiv si cand este ridicat se pune totul amestecat!
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212