rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Fonduri nerambursabile. Avocata uneia dintre firmele participante la licitație: 'Dacă nu ești agreat în Constanța, nu ai ce căuta acolo'

Constanța, în pericol să piardă un proiect de milioane de euro: reabilitarea marilor bulevarde!

Primăria Constanța a demarat o serie de investiții aflate, încă, în etapa de pregătire în vederea finanțării în exercitiul financiar 2014-2020, care împreună vor contribui la realizarea viziunii de dezvoltare a municipiului Constanța și a zonei sale de influență. Printre acestea, se numără și un proiect major, împărțit în loturi, ce constă în lucrări de reabilitarea a infrastructurii rutiere, inclusiv prin amenajarea de căi de rulare dedicate transportului în comun, reabilitarea și crearea de facilități pentru deplasarea pietonală. Zona centrală este vizată, mai exact zona Bd. 1 Mai-Șoseaua Mangaliei, dar și Gara CFR și stațiunea Mamaia.

Pentru realizarea investițiilor este nevoie de elaborarea documentației tehnico-economică aferentă obiectivelor. Iar, în acest scop, municipalitatea a contractat o firmă pentru realizarea documentației. În noiembrie 2017, a semnat contractul, numai că, din varii motive, contractul a fost reziliat la inițiativa Primăriei Constanța, deși firma contractantă a dus la bun sfârșit cerințele. Este vorba despre FIP Consulting, din Onești, care s-a văzut nevoită să-și caute dreptatea în instanță. Primăria a pierdut de două ori procesul, iar acum a formulat o contestație în anulare. Va reuși, până la urmă, să depună proiectul prin Programul Operațional Regional 2014-2020-fonduri nerambursabile, până în martie, când este terminul limită, sau pierde un proiect de milioane de euro?!

Municipiul Constanța are în vedere investiții majore în infrastructura de transport și zone pietonale accesobile, sigure, pentru îmbunătățirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor și a mărfurilor, cu scopul de a crește calitatea vieții. Proiectul constă în lucrări de reabilitarea a infrastructurii rutiere, inclusiv prin amenajarea de căi de rulare dedicate transportului în comun, reabilitarea și crearea de facilități pentru deplasarea pietonală (trotuare, culoare de traversare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități), crearea de piste pentru bicicliști, reorganizarea facilităților de stocare a autovehiculelor. Vorbim despre centrul Constanței, despre marile artere, precum bulevardul 1 Mai și Șoseaua Managliei și zona cuprinsă între Gara CFR Constanţa, Staţiunea Mamaia, stațiunile din sudul litoralului românesc și localitățatile ZMC.

Primăria a pierdut procesul pe fond. Recursul l-a formulat târziu!

În noiembrie 2017, administrația locală a încheiat contractul, în valoare de 69.000 lei + TVA, în urma unei licitații, cu SC FIP Consulting SRL din Onești, pentru Elaborare documentatie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Imbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia" (expertiza tehnică, studii de teren – studiu topografic, studiu geotehnic) și elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bd. 1 Mai -Șoseaua Mangaliei" (expertiza tehnică, studii de teren – studiu topografic, studiu geotehnic). Documentații fără de care nu este posibilă realizarea proiectului. În ianuarie 2018, societatea a transmis în format electronic intreaga documentația aferentă contractului, aceasta fiind livrată inclusiv pe suport analogic. În aceeași zi a fost informată de Primăria Constanța că a reziliat contractul, pentru nerespectarea acestuia. Firma a formulat plângere prealabilă împotriva adresei, plângere ce i-a fost respinsă, fapt pentru care a acționat în instanță municipalitatea. Pe fond, Primăria Constanța pierdut, magistrații Tribunalului anulând, pe 7 iunie 2018, adresa nr. 15266/31.01.2018 emisă de primărie cu consecinţa obligării acesteia la respectarea dispoziţiilor din contractul nr, 146878/15.11.2017. Soluția nu a fost definitivă, așa că administrația locală a formulat recurs. Însă...mult prea târziu, fapt pentru care Curtea de Apel l-a respins, pe 15 noiemrbie 2018, ca tardiv formulat. Deși decizia este definitivă, Primăria Constanța a formulat contestație în anularea hotărârii Curții de Apel. Pe 28 februarie, judecătorii vor decide în acest caz.

Avocatul societății FIP Consulting: Nu eram agreați de primărie

Avocatul societății din Onești a declarat, pentru Replica, faptul că întreaga documentație a fost executată ca la carte și, pentru că a întârziat trei zile cu predarea acesteia, administrația locală a decis, de la sine putere, să rezilieze contractul. ”Am încheiat un contract pentru două tronsoane principale din Constana, cu Primăria, contract pe care l-a reziliat de la sine putere și am atacat în instanță decizia de reziliere. Am câștigat, s-a soluționat și recursul în favoarea noastră, pentru că avocații primăriei au formulat tardiv recursul, iar acum au formulat contestație în anulare”, a spus avocata. ”S-a încheiat un contract pentru studii de teren, studii geo topo și expertiză tehnică, în urma unei licitații. L-am executat, am predat ce aveam de predat și în ziua în care am predat s-a reziliat contractul, pentru că am întârziat cu 3 zile predarea. Normal, trebuia să perceapă penalități, nu să rezilieze, fără niciun motiv”, a continuat apărătorul.

A doua licitație câștigată de Urban Scop, contract atribuit în februarie

În momentul în care cele două erau în litigiu, Primăria Constanța a decis să reia licitația, atribuind contractul firmei Urban Scop. Contract atribuit ilegal, spune avocata. ”În momentul în care noi eram în litigiu cu primăria, aceasta a organizat, ilegal, licitația de execuție a acestor studii de teren și proiectarea. Iar proiectarea pentru aceste obiective a fost atribuită luna aceasta. Cine proiectează, va trebui să termine documentația în mai puțin de o lună de zile, astfel încât să poate fi trimisă și cererea de finanțare, să se obțină și acordul de la mediu în mai puțin de o lună. Este imposibil pentru că trebuie să facă, din nou, aceste studii de teren care nu au vrut cei de la primărie să-l recepționeze de la noi. Interesul Primăriei Constanța ar fi fost să accepte documentația noastră. Dar, se reia documentația, asta dacă nu o copiază pe a noastră, care am trimis-o electronic și sper, spre binele lor, să nu preia. Cu siguranță asta se va întâmpla, pentru că nu are cum să le facă, poate doar dacă nu s-au apucat deja, de mult, pe baza înțelegerilor avute. În mod normal, în minim trei luni se face documentația, pentru că trebuie studii de teren, studii geoforaje, studiu topo, ridicări topo, expertiză tehnică, acord de mediu care durează cel puțin 30 de zile până la emitere și altele”, a mai declarat avocata.

Avocata: ”Dacă nu ești agreat în Constanța, nu ai ce căuta acolo”

”Noi am întâmpinat dificultăți mari. Probabil nu trrebuia să ne băgăm, nu eram agreați, tema principală a fost să se respingă orice vine de la noi și să câștige altcineva. Opozantul principal este doamna Merlă (n.red. Ani Merlă, Directorul executiv al Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa), care a zis nu. Când s-a făcut comisia de recepție, doamna Merlă a condus discuțiile, este șefă acolo, ea a semnat tot, toate comunicările s-au făcut prin doamna Merlă. Și atunci, toți oamenii au respins orice venea de la noi. Noi lucrăm cu multe primării, am câștigat premiul european pe mobilitate, pe studii de fundamentarea unor proiecte, nu suntem o firmă oarecare. Abordare de genul acesta nu am mai întâlnit nicăieri ca în Constanța. Dacă nu ești agreat în Constanța, nu ai ce căuta acolo. Îmi pare rău că am pierdut o grămadă de vreme, aceleași studii am făcut în multe alte părți și au câștigat proiecte care au fost finanțate. Ei bine, la Constanța nu sunt bune”, a conchis apărătorul firmei FIP Consulting.

Va reuși Primăria Constanța să depună proiectul pentru fondurile nerambursabile?

Reprezentanții Primăriei Constanța nu au explicat motivele care au condus la realizarea contractului cu firma FIP Consulting, însă speră ca, până în martie, SC Urban Scop să execute contractul., astfel înbcât să se poată depună proiectul până la termenul limită. ”Cei care au câștigat contractul, nu vor face doar acele studii, ci mult mai mult, este o listă întreagă. Sperăm să se încadreze în termen și să reușim, până-n martie, să depunem proiectul”, a spus Ionela Hapciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

SC Urban Scop s-a înființat în anul 2006 și are sediul în București. Dorel Vasile Daneci este administratorul, iar asociat mai apare și Cătălina Florea Gondea.

F.I.P. Consulting S.R.L. este controlată de Radu Andronic, fost consilier în Ministerul Comunicaţiilor sub mandatului lui Valerian Vreme. În perioada 2012-2014, Andronic a deținut poziții de conducere în Ministerul Transporturilor, CNAIR și CFR SA, iar din 2014 s-a specializat pe servicii de consultanță în mobilitate urbană, planificarea mobilității, proiectare și consultanță pentru proiectele de investiți ale autorităților publice locale și consultanță pentru sisteme de transport public local. În prezent FIP Consulting ofera servicii integrate de consultanță și proiectare pentru zeci de municipalități din România.

Mirela PASCAL

vineri, 22 februarie 20192492
Comentarii

12CTA(22 feb 18:06)
Acesti domni care spun ca au realizat lucrarile prevazute in contractele reziliate le-au realizat din Bucuresti. Daca ii intrebi unde sunt bulevardele despre care vorbesc habar nu au unde sunt.
22Andu(22 feb 16:54)
Sa speram ca o sa fie reabilitata zona Gara pentru ca este o poarta de intrare in oras si este foarte aproape de centrul orasuui
06Babu Stalpisor(22 feb 15:59)
Daca le asfalteaza confort urban ca la fantasio sau la sensul giratoriu primarie mai bine lle lasa asa. Confort urban asfalteaza cu asfalt facut cu cingo. Incompetenti! Retardati! Nu stiu sa faca reteta de asfalt
31Ala e centru orasului(22 feb 15:57)
Zona centrala este vizata, mai exact zona Bd. 1 Mai-soseaua Mangaliei, dar si Gara CFR si statiunea Mamaia. Centrul NU ESTE ACOLO
22Primaria Constanta(22 feb 15:47)
Mai lasatima ma cu milioanele vroastre pai voi vreti sa va astup voua gaurile din strada fara sa imi iasa nimic si ce spuneti ma fonduri europene nam nevoie.Ma voi credeti ca eu lucrez pe salariu despre gropi ele sunt necesare pentru voi.
36Geo(22 feb 14:24)
Mai bine ar aduce investitori sa faca fabricii sa de-a locuri de munca ca e mort economic orasul asta a ajuns sa aibe doar firme de paza brutarii farmacii patiseri covrigarii restaurante frizerii amanet shaormeri sa umplut constanta de machidoni .
15muie pesede !(22 feb 14:17)
@08:57 : daca ai vedea cifrele reale al jafului in Constanta ai sa remarci ca miliardele de euro sunt multe !!! Muie dragnea maledivu, muie pesede !!!
214Agreabil Daca esti de al lor(22 feb 10:44)
Pentru cine nu stie, a fi agreat inseamna sa dai 3 sfert din bani primiti de la buget pentru proiect la partid si sa faci cu sfertul ramas proiectul, de asta se asfalteaza cu 5 cm de material in loc de 15 si apar gropi dupa prima ploaie.
512Mok. Ion tampon(22 feb 09:32)
Aoleu Merla asta este romanca. Nu stiam ca si romanii fura . Va n gat de de hoti stricati si koorve
514Ilie(22 feb 09:24)
Sa bagi un machidon intr-o primarie si sa te astepti sa nu fure, asta-i culmea prostiei !
316Nu e singular cazul(22 feb 09:02)
La primaria constabta se intampla multe, entru ca primarul o tine in brate pe Merla , a carui sot detine Oil Depol service, firma cu profit 10 milioane de euro pe an. Ce cauta aceasta femeie functionar la stat dc are acasa intr un an 10 milioane de euro. Cauta contracte pentru ea si sotul asta cauta. Bai procurorilor sunteti tampiti, verificati ma. Celalalt actor din constanta smecher este Babu, care prin firmele controlate de fratele cel bogat face presiune pe toata lumea privata sa ia contracte. El conduce este intermediar de arnajamente in constanta, prin el se duc banii si mai sus la sefu.
310constantean(22 feb 08:57)
Miliarde de euro??? Aberati.
518dna(22 feb 08:42)
machedonii idioti conduc orasul si normal ca fratele lui babu trebue sa cistige tot
318Hotii(22 feb 08:22)
Ne-au furat tara, viitorul copiilor nostri, prezentul nostru..Cat sa mai rezistam oameni buni? Daca azi am schimba toata clasa politica si i-am inchide pe hoti, Romaniei ii trebuiesc 20 de ani sa-si revina dupa jaful existent! Deci, cat mai rezistam?
424Sarcasm inplm(22 feb 01:13)
Noua ne place caconstanta sa arate ca suburbii din cairo cu oameni murdari care umbla-n gunoaie. Noi nu investim,noi facem bani. Repede, ca nu se stie.
mai mult...Replica
26 mar 15:42ReplicaJudecătoarea Mihaela Iuliana Șerban, condusă pe ultimul drum! VIDEO

Lacrimi și durere! Judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban, care și-a pierdut viața în tragicul accident rutier...3474

26 mar 15:52ReplicaA PATRA LICITAŢIE pentru reabilitarea CAZINOULUI, în luna mai! VIDEO460
26 mar 15:18ReplicaVicepremierul Dan Suciu, prezent la Constanța!629
26 mar 14:25ReplicaARESTĂRI în dosarul CAPTURII RECORD DE COCAINĂ din Delta Dunării. VIDEO

Două persoane au fost arestate, iar anchetatorii au „un cerc de suspecți bine conturat”, au anunțat...2869

26 mar 00:00ReplicaFiul unui cunoscut medic, HĂRŢUIT de fosta iubită! Femeia a fost internată cu forţa la Palazu!8168
26 mar 22:29ReplicaPăstârnac navigabil. Un fost ministru şi ambasador, numit la şefia ACN2505
26 mar 00:00ReplicaAngajaţii TAROM, cu capul în nori: au pierdut în aeroport bagajul unei femei din Constanţa!

Compania aeriană TAROM, pusă la plată de judecătorii constănțeni după ce a pierdut bagajul unui călător! Peste...1856

26 mar 00:00ReplicaPlanuri pentru RENOVARE. În şcoala din Palazu Mare, elevii fac sport într-o fostă sală de clasă!356
26 mar 00:00ReplicaPronunţarea în dosarul fostului şef al Casei de Asigurări de Sănătate, amânată a cincea oară859
26 mar 00:00ReplicaCazul şoferului de RATC agresat: a depus plângere penală. A fost atacat de o gaşcă de vreo 15 adolescenţi, băieţi şi fete!

Șoferul autobuzului 2-43, agresat în după-amiaza zilei de vineri, 22 martie a.c., în stația Faleză Sud de pe B-dul...1122

26 mar 00:00ReplicaCAPTURĂ RECORD DE DROGURI ÎN DELTA DUNĂRII. Cocaină de 300 de milioane de euro într-o şalupă răsturnată1308
26 mar 00:00ReplicaExtraordinarul potenţial al oraşului Hârşova1023
Vremea
12°8.3° - 12° marţi, 26 martie 2019
ploaie ușoarăUmiditate: 82%
Vânt: 4.32 m/s din NE
Presiune: 1013.28 milibari

Loto
6/49131826284549
5/407162036372
joker4132235394
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 mar 00:00SportPreliminariile EURO 2020: pas greșit pentru Portugalia

Selecţionata Portugaliei, campioana europeană en titre, nu a reuşit să câştige nici în al doilea său meci din...386

26 mar 00:59SportSIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS 6-3, 6-3! Românca e în sferturi la Miami

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a trecut de americanca Venus Williams (38 de ani, 43 WTA) în optimile de finală ale...1689

26 mar 00:00SportBianca Andreescu a trebuit SĂ ABANDONEZE, la Miami

Bianca Andreescu și-a încheiat parcursul la turneul de la Miami. Jucătoarea din Canada, de origine română, s-a...679

26 mar 00:00SportFabio Capello a asistat la amicalul România U21 - Danemarca U20

Fabio Capello i-a surprins pe români la Marbella. Italianul a fost spectator de lux la amicalul naționalei de tineret...327

Local
26 mar 00:32LocalÎncep pregătirile pe plaja din Mamaia pentru Festivalul Sunwaves!

Cea de-a 25-a ediție a festivalului Sunwaves va avea loc în perioada 25 aprilie- 1 mai 2019., pe plaja din Mamaia...572

26 mar 00:30LocalCampanie de DONARE DE SÂNGE la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova demarează, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului și Centrul Regional de Transfuzii...487

26 mar 00:14LocalTribunalul Constanța solicită CSM revocarea din funcția de membri a judecătorilor acestei instanțe

La data de 22 martie a.c., ora 13.30, la solicitarea a peste o treime din numărul judecătorilor Tribunalului...630

26 mar 00:21LocalESTE NEVOIE DE DONATORI DE SÂNGE!

Constănțenii care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă, 30...815

26 mar 00:20LocalBăuți la volan și fără drept de a conduce!

Polițiștii rutieri constănțeni, la datorie pe drumurile publice! La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul...361

26 mar 00:20LocalConsumatori de substanțe interzise, prinși în flagrant de polițiștii constănțeni

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă au depistat doi tineri, în vârstă...818

26 mar 00:19LocalCopil lovit de o mașină, în zona fabricii de pâine Dobrogea

Medicii constănțeni au fost solicitați luni, 25 martie, să intervină pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona fabricii...954

26 mar 00:18LocalConstanța se afirmă la Simpozionul național al apei de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Fetești

Luna martie este luna apei la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Fetești. Importanța, frumusețea și...578

26 mar 00:17LocalElevii de la Liceul „Ovidius”, premiați la NASA

Liceul Teoretic „Ovidius”, care anul trecut devenea singurul liceu din lume care câștiga Marele Premiu de două...331

26 mar 00:16LocalȘofer MORT de BEAT la volan, depistat de polițiștii constănțeni

La data de 24 martie, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Ordine Publică, Serviciului pentru Acțiuni Speciale,...1243

Politică
26 mar 00:32PoliticăAchiziție. Servicii de mentenanță pentru sistemele video de supraveghere din obiectivele Primăriei Constanta

Primăria Constanța achiziționează servicii de "mentenanță și reparare cu schimbare de piese pentru sistemele...310

26 mar 00:28PoliticăÎnalta Curte: Fosta șefa DNA nu a săvârșit o abatere disciplinară

Înalta Curte a respins recursul declarat de Inspectia Judiciară, după ce Sectia pentru procurori din CSM a respins...439

26 mar 00:27PoliticăCum se schimbă codurile penale. Cele mai importante modificări

Au apărut modificările pe care Ministrul Justiției intenționează să le facă în privința codurilor penale, dar...483

26 mar 00:24PoliticăTraian Băsescu critică în termeni duri anunțul lui Dăncilă despre ambasada din Israel

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, i-a criticat în termeni duri pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă,...440

26 mar 00:24PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, huiduit la intrarea la audierile de la ÎCCJ

Liderul ALDE și președintele Senatului, Călin Popescu Tariceanu, a fost huiduit la intrarea în Înalta Curte de...423

26 mar 00:22PoliticăAdministraţia Prezidenţială: Vizita Regelui Abdullah al II-lea în România, anulată de partea iordaniană

Administraţia Prezidenţială precizează că vizita pe care Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al...420

26 mar 00:23PoliticăREDUCERI pentru locuitorii orașului Ovidiu, care achită integral impozitele până la sfârșitul lui martie

Cetățenii orașului Ovidiu beneficiază de bonificații dacă achită integral, până pe 31 martie a.c., impozitele...307

26 mar 00:20PoliticăTinerii europeni din proiectul „Job Hunters”, în vizită la Primăria Constanța

Curioși să descopere mai multe lucruri despre orașul Constanța, dar și despre relația administrației locale cu...302

26 mar 00:15PoliticăRevine Gigi Becali în politică?

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a primit mai multe oferte de revenire pe scena politică. Fostul europarlamentar își...569

26 mar 00:15PoliticăViorica Dăncilă: Nu am spus că eu voi muta ambasada. Trebuie să respectăm Constituția

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică seară, la Antena 3, că nu va muta ambasada României din Israel de la...696

Monden
26 mar 00:00MondenFlorin Piersic a ajuns de urgență la spital. Ce probleme de sănătate are marele actor

Florin Piersic trece printr-o perioadă extrem de dificilă. Marele actor a ajuns de urgenţă la spital, cu probleme de...330

26 mar 00:00MondenReacția lui Cătălin Scărlătescu, după ce a fost surprins sărutându-se cu o blondă celebră

Zilele trecute, Cătălin Scărlătescu și cântăreața Maria Andria au fost surprinşi sărutându-se, iar acum...429

26 mar 00:00MondenAndra a vorbit deschis despre operațiile estetice. „Voi vrea o intervenție”

Andra este una dintre cele mai iubite artiste din România. Are o carieră de succes și o familie așa cum și-a dorit....306

26 mar 18:52MondenAnca Pandrea, jefuită de hoți în Piața Obor

Actrița Anca Pandrea a fost victima hoților în weekemnd. vedeta a fost jefuită în Piața Obor din Capitală. Anca...294

26 mar 00:00MondenPoza cu care Daniela Gyorfi a stârnit val de reacții. „Te-ai mutilat de la atâtea operații estetice”

Daniela Gyorfi a stârnit un val de reacții cu o fotografie pe care a postat-o pe contul său de Instagram....435

26 mar 00:00MondenDetalii neștiute din viața lui Cătălin Botezatu. Ce face atunci când nu apare în fața camerelor de filmat

Cătălin Botezatu, unul dintre jurații emisiunii de fashion de la Kanal D, “Bravo, ai stil!”, a acordat un...334

26 mar 00:00MondenJojo și Paul Ipate au părăsit Asia Express. Actorul a avut probleme grave de sănătate

Din păcate, ediția de duminică seara, Asia Express a început cu vești proaste. Asia Express te solicită la...332

26 mar 00:00MondenCum arată Roxana Vancea după operația la nas

Roxana Vancea a publicat prima imagine după ce a fost operată la nas. Aceasta este singura operație estetică la care...277

26 mar 00:00MondenFilmul horror „Us“ intră pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

Filmul horror "Us", cu Lupita Nyong'o în rolul principal, a intrat în forţă pe prima poziţie a box-office-ului...209

26 mar 00:00MondenNetflix va produce un lungmetraj inspirat din romanul "Cei Trei Muschetari"

Platforma de streaming video Netflix va produce pe baza unui scenariu scris de Harrison Query o adaptare modernă a...167

Mapamond
26 mar 00:00MapamondBrexit: Pregătirile UE în cazul scenariului fără acord

Comisia Europeană a încheiat pregătirile pentru situaţia 'din ce în ce mai probabilă' a unui Brexit fără acord,...176

26 mar 00:00MapamondBrexit: Pregătirile UE în cazul scenariului fără acord

Comisia Europeană a încheiat pregătirile pentru situaţia 'din ce în ce mai probabilă' a unui Brexit fără acord,...159

26 mar 00:00MapamondPremierul grec Alexis Tsipras susţine că aviaţia turcă i-a interceptat elicopterul

Premierul grec Alexis Tsipras a relatat luni că elicopterul său a fost interceptat de avioane de vânătoare turce,...236

26 mar 00:00MapamondVicepreşedintele SUA, Mike Pence: Donald Trump va recunoaşte oficial suveranitatea Israelului în Golan

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va recunoaşte oficial suveranitatea Israelului în teritoriile siriene...173

26 mar 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova convoacă partidele parlamentare la negocieri pentru formarea noii coaliţii de guvernare

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că i-a convocat pentru marţi pe liderii formaţiunilor care...164

26 mar 00:00MapamondRusia acuză Ucraina de discriminare pentru că nu i-a acreditat observatorii la alegerile prezidenţiale

Rusia a acuzat luni Ucraina de 'acţiuni discriminatorii' pentru că a refuzat acreditarea a circa 30 de cetăţeni...178

26 mar 00:00MapamondRaportul Mueller: Rusia, pregătită pentru normalizarea relaţiilor cu SUA

Rusia ar fi fericită ca relaţiile sale cu Statele Unite ale Americii să se îmbunătăţească, a asigurat luni...170

26 mar 00:00MapamondUngaria: Premierul Viktor Orban atacă UE după suspendarea partidul său din PPE

Guvernul ungar ar putea relua campaniile media împotriva instituţiilor Uniunii Europene, a sugerat duminică premierul...189

26 mar 18:17MapamondSUA: Concluziile Raportului Mueller constată că nu a existat o înţelegere secretă între Donald Trump şi Moscova

Concluziile anchetei desfăşurate timp de aproape doi ani de echipa procurorului special Robert Mueller, descrisă în...159

26 mar 00:00MapamondTurcia: Erdogan vrea să redenumească fosta catedrală Sfânta Sofia în „moscheea Sfânta Sofia“

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a vorbit duminică despre posibilitatea redenumirii fostei catedrale patriarhale...237

Sănătate
26 mar 00:14SănătateGRIPA face victime în continuare: numărul morților a ajuns la 186!

Numărul pacienților decedați în cazul cărora specialiștii au confirmat și existența virusului gripal a ajuns la...252

25 mar 03:47SănătateActivitatea managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, verificată! Cine sunt membrii comisiei!

Regulamentul de organizare și desfășurare a evaluării anuale a activității managerului Spitalului de Boli...1207

20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2669

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...565

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...662

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1423

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...695

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...867

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...1048

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1739