rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Fonduri nerambursabile. Avocata uneia dintre firmele participante la licitație: 'Dacă nu ești agreat în Constanța, nu ai ce căuta acolo'

Constanța, în pericol să piardă un proiect de milioane de euro: reabilitarea marilor bulevarde!

Primăria Constanța a demarat o serie de investiții aflate, încă, în etapa de pregătire în vederea finanțării în exercitiul financiar 2014-2020, care împreună vor contribui la realizarea viziunii de dezvoltare a municipiului Constanța și a zonei sale de influență. Printre acestea, se numără și un proiect major, împărțit în loturi, ce constă în lucrări de reabilitarea a infrastructurii rutiere, inclusiv prin amenajarea de căi de rulare dedicate transportului în comun, reabilitarea și crearea de facilități pentru deplasarea pietonală. Zona centrală este vizată, mai exact zona Bd. 1 Mai-Șoseaua Mangaliei, dar și Gara CFR și stațiunea Mamaia.

Pentru realizarea investițiilor este nevoie de elaborarea documentației tehnico-economică aferentă obiectivelor. Iar, în acest scop, municipalitatea a contractat o firmă pentru realizarea documentației. În noiembrie 2017, a semnat contractul, numai că, din varii motive, contractul a fost reziliat la inițiativa Primăriei Constanța, deși firma contractantă a dus la bun sfârșit cerințele. Este vorba despre FIP Consulting, din Onești, care s-a văzut nevoită să-și caute dreptatea în instanță. Primăria a pierdut de două ori procesul, iar acum a formulat o contestație în anulare. Va reuși, până la urmă, să depună proiectul prin Programul Operațional Regional 2014-2020-fonduri nerambursabile, până în martie, când este terminul limită, sau pierde un proiect de milioane de euro?!

Municipiul Constanța are în vedere investiții majore în infrastructura de transport și zone pietonale accesobile, sigure, pentru îmbunătățirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor și a mărfurilor, cu scopul de a crește calitatea vieții. Proiectul constă în lucrări de reabilitarea a infrastructurii rutiere, inclusiv prin amenajarea de căi de rulare dedicate transportului în comun, reabilitarea și crearea de facilități pentru deplasarea pietonală (trotuare, culoare de traversare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități), crearea de piste pentru bicicliști, reorganizarea facilităților de stocare a autovehiculelor. Vorbim despre centrul Constanței, despre marile artere, precum bulevardul 1 Mai și Șoseaua Managliei și zona cuprinsă între Gara CFR Constanţa, Staţiunea Mamaia, stațiunile din sudul litoralului românesc și localitățatile ZMC.

Primăria a pierdut procesul pe fond. Recursul l-a formulat târziu!

În noiembrie 2017, administrația locală a încheiat contractul, în valoare de 69.000 lei + TVA, în urma unei licitații, cu SC FIP Consulting SRL din Onești, pentru Elaborare documentatie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Imbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia" (expertiza tehnică, studii de teren – studiu topografic, studiu geotehnic) și elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bd. 1 Mai -Șoseaua Mangaliei" (expertiza tehnică, studii de teren – studiu topografic, studiu geotehnic). Documentații fără de care nu este posibilă realizarea proiectului. În ianuarie 2018, societatea a transmis în format electronic intreaga documentația aferentă contractului, aceasta fiind livrată inclusiv pe suport analogic. În aceeași zi a fost informată de Primăria Constanța că a reziliat contractul, pentru nerespectarea acestuia. Firma a formulat plângere prealabilă împotriva adresei, plângere ce i-a fost respinsă, fapt pentru care a acționat în instanță municipalitatea. Pe fond, Primăria Constanța pierdut, magistrații Tribunalului anulând, pe 7 iunie 2018, adresa nr. 15266/31.01.2018 emisă de primărie cu consecinţa obligării acesteia la respectarea dispoziţiilor din contractul nr, 146878/15.11.2017. Soluția nu a fost definitivă, așa că administrația locală a formulat recurs. Însă...mult prea târziu, fapt pentru care Curtea de Apel l-a respins, pe 15 noiemrbie 2018, ca tardiv formulat. Deși decizia este definitivă, Primăria Constanța a formulat contestație în anularea hotărârii Curții de Apel. Pe 28 februarie, judecătorii vor decide în acest caz.

Avocatul societății FIP Consulting: Nu eram agreați de primărie

Avocatul societății din Onești a declarat, pentru Replica, faptul că întreaga documentație a fost executată ca la carte și, pentru că a întârziat trei zile cu predarea acesteia, administrația locală a decis, de la sine putere, să rezilieze contractul. ”Am încheiat un contract pentru două tronsoane principale din Constana, cu Primăria, contract pe care l-a reziliat de la sine putere și am atacat în instanță decizia de reziliere. Am câștigat, s-a soluționat și recursul în favoarea noastră, pentru că avocații primăriei au formulat tardiv recursul, iar acum au formulat contestație în anulare”, a spus avocata. ”S-a încheiat un contract pentru studii de teren, studii geo topo și expertiză tehnică, în urma unei licitații. L-am executat, am predat ce aveam de predat și în ziua în care am predat s-a reziliat contractul, pentru că am întârziat cu 3 zile predarea. Normal, trebuia să perceapă penalități, nu să rezilieze, fără niciun motiv”, a continuat apărătorul.

A doua licitație câștigată de Urban Scop, contract atribuit în februarie

În momentul în care cele două erau în litigiu, Primăria Constanța a decis să reia licitația, atribuind contractul firmei Urban Scop. Contract atribuit ilegal, spune avocata. ”În momentul în care noi eram în litigiu cu primăria, aceasta a organizat, ilegal, licitația de execuție a acestor studii de teren și proiectarea. Iar proiectarea pentru aceste obiective a fost atribuită luna aceasta. Cine proiectează, va trebui să termine documentația în mai puțin de o lună de zile, astfel încât să poate fi trimisă și cererea de finanțare, să se obțină și acordul de la mediu în mai puțin de o lună. Este imposibil pentru că trebuie să facă, din nou, aceste studii de teren care nu au vrut cei de la primărie să-l recepționeze de la noi. Interesul Primăriei Constanța ar fi fost să accepte documentația noastră. Dar, se reia documentația, asta dacă nu o copiază pe a noastră, care am trimis-o electronic și sper, spre binele lor, să nu preia. Cu siguranță asta se va întâmpla, pentru că nu are cum să le facă, poate doar dacă nu s-au apucat deja, de mult, pe baza înțelegerilor avute. În mod normal, în minim trei luni se face documentația, pentru că trebuie studii de teren, studii geoforaje, studiu topo, ridicări topo, expertiză tehnică, acord de mediu care durează cel puțin 30 de zile până la emitere și altele”, a mai declarat avocata.

Avocata: ”Dacă nu ești agreat în Constanța, nu ai ce căuta acolo”

”Noi am întâmpinat dificultăți mari. Probabil nu trrebuia să ne băgăm, nu eram agreați, tema principală a fost să se respingă orice vine de la noi și să câștige altcineva. Opozantul principal este doamna Merlă (n.red. Ani Merlă, Directorul executiv al Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa), care a zis nu. Când s-a făcut comisia de recepție, doamna Merlă a condus discuțiile, este șefă acolo, ea a semnat tot, toate comunicările s-au făcut prin doamna Merlă. Și atunci, toți oamenii au respins orice venea de la noi. Noi lucrăm cu multe primării, am câștigat premiul european pe mobilitate, pe studii de fundamentarea unor proiecte, nu suntem o firmă oarecare. Abordare de genul acesta nu am mai întâlnit nicăieri ca în Constanța. Dacă nu ești agreat în Constanța, nu ai ce căuta acolo. Îmi pare rău că am pierdut o grămadă de vreme, aceleași studii am făcut în multe alte părți și au câștigat proiecte care au fost finanțate. Ei bine, la Constanța nu sunt bune”, a conchis apărătorul firmei FIP Consulting.

Va reuși Primăria Constanța să depună proiectul pentru fondurile nerambursabile?

Reprezentanții Primăriei Constanța nu au explicat motivele care au condus la realizarea contractului cu firma FIP Consulting, însă speră ca, până în martie, SC Urban Scop să execute contractul., astfel înbcât să se poată depună proiectul până la termenul limită. ”Cei care au câștigat contractul, nu vor face doar acele studii, ci mult mai mult, este o listă întreagă. Sperăm să se încadreze în termen și să reușim, până-n martie, să depunem proiectul”, a spus Ionela Hapciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

SC Urban Scop s-a înființat în anul 2006 și are sediul în București. Dorel Vasile Daneci este administratorul, iar asociat mai apare și Cătălina Florea Gondea.

F.I.P. Consulting S.R.L. este controlată de Radu Andronic, fost consilier în Ministerul Comunicaţiilor sub mandatului lui Valerian Vreme. În perioada 2012-2014, Andronic a deținut poziții de conducere în Ministerul Transporturilor, CNAIR și CFR SA, iar din 2014 s-a specializat pe servicii de consultanță în mobilitate urbană, planificarea mobilității, proiectare și consultanță pentru proiectele de investiți ale autorităților publice locale și consultanță pentru sisteme de transport public local. În prezent FIP Consulting ofera servicii integrate de consultanță și proiectare pentru zeci de municipalități din România.

Mirela PASCAL

vineri, 22 februarie 20192483
Comentarii

12CTA(22 feb 18:06)
Acesti domni care spun ca au realizat lucrarile prevazute in contractele reziliate le-au realizat din Bucuresti. Daca ii intrebi unde sunt bulevardele despre care vorbesc habar nu au unde sunt.
22Andu(22 feb 16:54)
Sa speram ca o sa fie reabilitata zona Gara pentru ca este o poarta de intrare in oras si este foarte aproape de centrul orasuui
06Babu Stalpisor(22 feb 15:59)
Daca le asfalteaza confort urban ca la fantasio sau la sensul giratoriu primarie mai bine lle lasa asa. Confort urban asfalteaza cu asfalt facut cu cingo. Incompetenti! Retardati! Nu stiu sa faca reteta de asfalt
31Ala e centru orasului(22 feb 15:57)
Zona centrala este vizata, mai exact zona Bd. 1 Mai-soseaua Mangaliei, dar si Gara CFR si statiunea Mamaia. Centrul NU ESTE ACOLO
22Primaria Constanta(22 feb 15:47)
Mai lasatima ma cu milioanele vroastre pai voi vreti sa va astup voua gaurile din strada fara sa imi iasa nimic si ce spuneti ma fonduri europene nam nevoie.Ma voi credeti ca eu lucrez pe salariu despre gropi ele sunt necesare pentru voi.
36Geo(22 feb 14:24)
Mai bine ar aduce investitori sa faca fabricii sa de-a locuri de munca ca e mort economic orasul asta a ajuns sa aibe doar firme de paza brutarii farmacii patiseri covrigarii restaurante frizerii amanet shaormeri sa umplut constanta de machidoni .
15muie pesede !(22 feb 14:17)
@08:57 : daca ai vedea cifrele reale al jafului in Constanta ai sa remarci ca miliardele de euro sunt multe !!! Muie dragnea maledivu, muie pesede !!!
214Agreabil Daca esti de al lor(22 feb 10:44)
Pentru cine nu stie, a fi agreat inseamna sa dai 3 sfert din bani primiti de la buget pentru proiect la partid si sa faci cu sfertul ramas proiectul, de asta se asfalteaza cu 5 cm de material in loc de 15 si apar gropi dupa prima ploaie.
512Mok. Ion tampon(22 feb 09:32)
Aoleu Merla asta este romanca. Nu stiam ca si romanii fura . Va n gat de de hoti stricati si koorve
514Ilie(22 feb 09:24)
Sa bagi un machidon intr-o primarie si sa te astepti sa nu fure, asta-i culmea prostiei !
316Nu e singular cazul(22 feb 09:02)
La primaria constabta se intampla multe, entru ca primarul o tine in brate pe Merla , a carui sot detine Oil Depol service, firma cu profit 10 milioane de euro pe an. Ce cauta aceasta femeie functionar la stat dc are acasa intr un an 10 milioane de euro. Cauta contracte pentru ea si sotul asta cauta. Bai procurorilor sunteti tampiti, verificati ma. Celalalt actor din constanta smecher este Babu, care prin firmele controlate de fratele cel bogat face presiune pe toata lumea privata sa ia contracte. El conduce este intermediar de arnajamente in constanta, prin el se duc banii si mai sus la sefu.
310constantean(22 feb 08:57)
Miliarde de euro??? Aberati.
518dna(22 feb 08:42)
machedonii idioti conduc orasul si normal ca fratele lui babu trebue sa cistige tot
318Hotii(22 feb 08:22)
Ne-au furat tara, viitorul copiilor nostri, prezentul nostru..Cat sa mai rezistam oameni buni? Daca azi am schimba toata clasa politica si i-am inchide pe hoti, Romaniei ii trebuiesc 20 de ani sa-si revina dupa jaful existent! Deci, cat mai rezistam?
424Sarcasm inplm(22 feb 01:13)
Noua ne place caconstanta sa arate ca suburbii din cairo cu oameni murdari care umbla-n gunoaie. Noi nu investim,noi facem bani. Repede, ca nu se stie.
mai mult...Replica
23 mar 12:10ReplicaAccident rutier în Mamaia, în zona restaurantului On Plonge. O persoană este rănită! VIDEO

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină la intrare în stațiunea Mamaia, în zona restaurantului On...462

23 mar 00:00ReplicaCIRCULAȚIA PE STRADA PANDURULUI, BLOCATĂ: CE I-AU REPROȘAT CONSTĂNȚENII LUI FĂGĂDĂU! VIDEO2582
23 mar 00:00ReplicaContractul pentru construirea blocului ANL din Cumpăna, oferit unui politician din Vrancea911
23 mar 00:00ReplicaVEȘTI PENTRU PĂRINȚI! Spitalul Județean Constanța va avea NEUROLOGIE PEDIATRICĂ!

Aprobarea consilierilor județeni este singurul element care mai lipsește pentru înființarea Compartimentului de...840

23 mar 00:00ReplicaCondamnat! Agentul de pază al unui supermarket a luat la bătaie un liceean959
23 mar 00:00ReplicaÎncă o LICITAȚIE PUBLICĂ pentru tonetele de înghețată și pop-corn din oraș!478
23 mar 00:00ReplicaConsiliul Judeţean Constanţa a împărțit bani localităţilor!

Consilierii judeţeni constănţeni au fost convocaţi, vineri, 22 martie a.c., într-o şedinţă extraordinară a...766

23 mar 03:20ReplicaFirma din doarul ȘPĂGII fostului manager Dănuț Căpățână vrea din nou în afaceri cu unitatea medicală573
23 mar 00:00ReplicaIată cine se ocupă de lucrările de reparații ale jardinierelor din Constanța378
23 mar 00:00ReplicaESTE NEVOIE DE SÂNGE! Apel pentru salvarea vieții fostului administrator al Campusului Universității 'Ovidius'

Fostul administrator al Campusului A al Universității „Ovidius” Constanța, Nicolae Tocia, este internat în...510

23 mar 01:57ReplicaȘofer al RATC agresat pe bulevardul 1 Mai de mai mulți romi! DETALII IMPORTANTE2991
23 mar 01:59ReplicaSIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Câți elevi de 10 are Constanța!2429
Vremea
13.9°7.2° - 13.9° sâmbătă, 23 martie 2019
câțiva noriUmiditate: 83%
Vânt: 7.76 m/s din
Presiune: 1024.56 milibari

Loto
6/495810272830
5/4021118262923
joker4111429356
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 mar 00:00SportSimona Halep - Taylor Townsend: 6-1, 6-3. Calificare în turul trei la Miami!

Fostul lider WTA nu a avut nici o emoție în meciul de la Miami. Simona Halep a încheiat partida într-o oră și trei...253

23 mar 00:00SportRezultatele din preliminariile Euro-2020

Reprezentativa Angliei a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, selecţionata Cehiei, în prima etapă a...263

23 mar 00:00SportMonica Niculescu, victorie mare cu Muguruza, la Miami. Românca merge în turul 3 după un meci fabulos

Monica Niculescu a reuşit una dintre cele mai importante victorii din ultimul timp. Sportiva noastră s-a calificat în...295

23 mar 00:00SportBianca Andreescu s-a calificat fără emoții în turul 3 la Miami

Canadianca cu origini române nu a mai repetat thrillerul de noaptea trecută, când a fost nevoită să revină de la...291

Local
23 mar 03:45LocalSe deschide sezonul croazierelor în Portul Constanța

Nava fluvială River Adagio sosește duminică, 24 martie 2019, ora 13, în Portul Constanța, fiind prima navă de...444

23 mar 02:39LocalAccident rutier cu 3 mașini implicate!

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină vineri pe strada Aamclisi din Constanța, acolo unde a avut loc...1247

23 mar 02:18LocalVideo. ATV în FLĂCĂRI, la Corbu. Conducătorul auto, RĂNIT!

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină vineri, 22 martie, la Corbu, în fața Stației Midia, după...2010

23 mar 02:17LocalA fost găsit cadavrul tânărului care s-a aruncat de pe pod, la Cernavodă, în decembrie!

La sfârșitul anului trecut, mai exact pe 27 decembrie, un tânăr s-a aruncat de pe podul de la Cernavodă, fără...5020

23 mar 03:35LocalANPC avertizează! Aveți grijă ce PEȘTE cumpărați!

Ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorii Bunei Vestiri și a Floriilor. Având în vedere consumul...1438

23 mar 03:44LocalŞoferi băuţi, prinşi la volan de poliţiştii constănțeni

...474

23 mar 03:42LocalBănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, depistat de poliţiştii constănțeni

Urmare a comiterii unei infracțiuni de furt calificat, faptă comisă în perioada 20 - 26 decembrie 2018, polițiștii...253

23 mar 03:41LocalHoț de meserie, la 56 de ani! Raza de acțiune: autobuze RATC

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat și a unei percheziții domiciliare,...450

23 mar 03:42LocalORA PĂMÂNTULUI. Peste 200 de copii de la Cantus Mundi vor cânta în fața Casei de Cultură Constanța

Peste 200 de copii din corurile programului național Cantus Mundi vor marca, la Constanța, Ora Pământului, cântând...229

23 mar 02:27LocalDoliu la IPJ Constanța! Un polițist a încetat din viață

IPJ este în doliu! Ajutorul șefulului de post de la Poliția Ciobanu a murit. ”Cu profundă tristețe și regrete...4222

Politică
23 mar 03:48PoliticăHârşova: Primarul Viorel Ionescu organizează întâlniri cu cetăţenii

Pentru o mai bună și eficientă gospodărire a orașului Hârşova, primarul Viorel Ionescu a inițiat seria de...316

23 mar 02:27PoliticăConsilierii locali municipali, convocaţi în şedinţă! Iată ce se va discuta!

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 28 martie 2019, ora 12.00, în...991

23 mar 04:46PoliticăAdministraţia Prezidenţială: Preşedintele Iohannis va avea, marţi, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile privind referendumul

Administraţia Prezidenţială a confirmat că preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, consultări cu...256

23 mar 03:49PoliticăGuvernul anunță o nouă ordonanță de urgență

Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anuntat, vineri, ca...445

23 mar 03:46PoliticăGabriela Firea a fost OPERATĂ de urgență: Am trecut printr-un moment foarte greu

Primarul General Gabriela Firea a fost supusă, în cursul nopții trecute, unei intervenții chirurgicale pentru...642

23 mar 03:35PoliticăPNL îl SPULBERĂ pe Tudorel Toader, după ce acesta a început să CENZUREZE jurnaliștii: Așa s-au instalat dictaturile

Liderul grupului parlamentar al PNL, Raluca Turcan, susține că decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a...264

23 mar 03:36PoliticăInfracțiuni de corupție! Fostul primar din Limanu contestă decizia de condamnare

Fostul primar din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, alături de secretarul...706

23 mar 03:38PoliticăLICITAȚIE pentru tonetele din stațiunea Mamaia, pentru vara lui 2019!

Comercianții interesați să desfășoare activități cu caracter temporar, în sezonul estival 2019, în stațiunea...666

23 mar 03:31PoliticăConsiliul Local Valu lui Traian, convocat în ședință! Iată ce proiecte sunt pe ordinea de zi!

Consiliul Local Valu lui Traian este convocat în ședință ordinară, care se va desfășura miercuri, 27 martie a.c.,...459

23 mar 03:52PoliticăDupă gafa lui Klaus Iohannis, Traian Băsescu vine cu soluția pentru unirea României cu Republica Moldova

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că Republica Moldova se poate uni cu România pe „cale...490

Monden
23 mar 00:00MondenPhoenix renaște cu ajutorul lui Marcel Iureș! Actorul înregistrează cu Nicu Covaci & Co. o nouă melodie a trupei

Marcel Iureș și Nicu Covaci, două dintre valorile noastre culturale, pregătesc o colaborare inedită. Marele actor a...197

23 mar 00:00MondenCabral a renunțat la barbă. Cum arată acum realizatorul tv

Cabral a avut parte de o transformare spectaculoasă de look. Realizatorul tv a renunțat la barbă, după mult timp și...211

23 mar 18:14MondenȚinuta purtată de Giulia Anghelescu la premiile Gopo, comentată dur de Iulia Albu. „A aterizat înfășurată într-un parasolar pentru parbriz”

Iulia Albu a criticat în termeni duri apariția pe care cântăreața Giulia Anghelescu a avut-o la Premiile Gopo 2019,...211

23 mar 00:00MondenVali Bărbulescu a fost eliminat de la Ferma 2019. S-a duelat cu Silviu Țolu

Ediția de joi, 21 martie, a emisiunii „Ferma” a adus cu sine o nouă eliminare. În urma duelului dintre Vali...199

23 mar 00:00MondenSărutări pătimaşe la Ferma 2019. Brigitte Năstase a cedat avansurilor lui Florin Pastramă

Spectacol total oferit de Brigitte Năstase la Ferma 2019. După scenele repetate în care fosta soţie a lui Ilie...268

23 mar 00:00MondenTataee de la B.U.G. Mafia, dezvăluiri incredibile după ce a părăsit România: „Am plecat pentru copii”

Tataee de la B.U.G. Mafia, dezvăluiri incredibile după ce a părăsit România: „Am plecat pentru copii. E o altă...263

23 mar 00:00MondenBarbra Streisand susţine că îi crede pe cei doi bărbaţi care-l acuză pe Michael Jackson de abuzuri sexuale

Cunoscuta actriţă şi cântăreaţă Barbra Streisand susţine că îi crede pe cei doi bărbaţi care l-au acuzat pe...184

23 mar 00:00MondenFilmul horror „Us“ se lansează în cinematografele americane cu ambiţia de a ocupa primul loc în box-office

Filmul horror „Us“, cu Lupita Nyong'o în fruntea distribuţiei, este principala lansare din cinematografele...175

23 mar 00:00Monden„The Blueprint“, albumul lui Jay-Z din 2001, inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american

Cel de-al şaselea album al lui Jay-Z, "The Blueprint" (2001), a fost inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american...160

22 mar 00:00MondenAndreea Bălan, operată din nou de urgență. Hemoragie şi complicaţii după cezariană

Andreea Bălan (34 de ani) are în continuare probleme de sănătate, după ce pe 4 martie, în urma operaţiei de...506

Mapamond
23 mar 18:14MapamondFranţa: „Vestele galbene“ au interdicţie sâmbătă pe Champs-Elysées şi în împrejurimile sale

Manifestaţiile 'vestelor galbene' vor fi interzise sâmbătă la Paris pe bulevardul Champs-Elysées şi în...173

23 mar 00:00MapamondBrexit: O petiţie împotriva ieşirii din UE a adunat peste un milion de semnături în Regatul Unit

O petiţie online care cere guvernului britanic să renunţe la Brexit a depăşit joi cifra de un milion de semnături,...177

23 mar 00:00MapamondTrump afirmă că 'este timpul' ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că 'este timpul' ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului...170

23 mar 00:00MapamondErdogan cere combaterea islamofobiei la fel ca în cazul antisemitismului după Holocaust

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat vineri, la Istanbul, un apel la combaterea ''urii contra islamului''...168

23 mar 00:00MapamondFidesz a suspendat unilateral relaţiile cu PPE şi va urmări dacă atacurile contra Ungariei continuă

Fidesz, formaţiunea guvernamentală din Ungaria, a luat decizia unilaterală de a-şi suspenda relaţiile cu Partidul...174

23 mar 00:00MapamondExplozie într-o uzină din China: bilanţul urcă la 44 de morţi

Explozia produsă joi într-o uzină chimică din estul Chinei a făcut cel puţin 44 de morţi, potrivit unui nou...159

23 mar 00:00MapamondAtacuri în Noua Zeelandă: Sute de neo-zeelandezi au contactat poliţia pentru a restitui armele

Sute de neo-zeelandezi au început demersurile pentru a restitui armele deţinute, în urma deciziei luate de...182

23 mar 00:00MapamondIncident armat la Utrecht: Suspectul de comiterea atacului soldat cu trei morţi şi-a recunoscut vinovăţia

Bărbatul suspectat de uciderea a trei oameni într-un atac armat comis într-un tramvai din Utrecht la începutul...184

23 mar 00:00MapamondO grenadă a fost lansată asupra consulatului Federaţiei Ruse la Atena

O grenadă a fost lansată vineri dimineaţa în curtea consulatului Federaţiei Ruse la Atena, însă fără ca aceasta...175

23 mar 00:00MapamondNoua Zeelandă: La o săptămână de la atacul asupra moscheilor, multe femei au purtat văl în semn de solidaritate cu musulmanii

Un mare număr de femei din Noua Zeelandă, între care jurnaliste şi prezentatoare de televiziune, şi-au acoperit...178

Sănătate
20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2468

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...462

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...579

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1320

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...634

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...778

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...952

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1654

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1181

27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...913