rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Fonduri nerambursabile. Avocata uneia dintre firmele participante la licitație: 'Dacă nu ești agreat în Constanța, nu ai ce căuta acolo'

Constanța, în pericol să piardă un proiect de milioane de euro: reabilitarea marilor bulevarde!

Primăria Constanța a demarat o serie de investiții aflate, încă, în etapa de pregătire în vederea finanțării în exercitiul financiar 2014-2020, care împreună vor contribui la realizarea viziunii de dezvoltare a municipiului Constanța și a zonei sale de influență. Printre acestea, se numără și un proiect major, împărțit în loturi, ce constă în lucrări de reabilitarea a infrastructurii rutiere, inclusiv prin amenajarea de căi de rulare dedicate transportului în comun, reabilitarea și crearea de facilități pentru deplasarea pietonală. Zona centrală este vizată, mai exact zona Bd. 1 Mai-Șoseaua Mangaliei, dar și Gara CFR și stațiunea Mamaia.

Pentru realizarea investițiilor este nevoie de elaborarea documentației tehnico-economică aferentă obiectivelor. Iar, în acest scop, municipalitatea a contractat o firmă pentru realizarea documentației. În noiembrie 2017, a semnat contractul, numai că, din varii motive, contractul a fost reziliat la inițiativa Primăriei Constanța, deși firma contractantă a dus la bun sfârșit cerințele. Este vorba despre FIP Consulting, din Onești, care s-a văzut nevoită să-și caute dreptatea în instanță. Primăria a pierdut de două ori procesul, iar acum a formulat o contestație în anulare. Va reuși, până la urmă, să depună proiectul prin Programul Operațional Regional 2014-2020-fonduri nerambursabile, până în martie, când este terminul limită, sau pierde un proiect de milioane de euro?!

Municipiul Constanța are în vedere investiții majore în infrastructura de transport și zone pietonale accesobile, sigure, pentru îmbunătățirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor și a mărfurilor, cu scopul de a crește calitatea vieții. Proiectul constă în lucrări de reabilitarea a infrastructurii rutiere, inclusiv prin amenajarea de căi de rulare dedicate transportului în comun, reabilitarea și crearea de facilități pentru deplasarea pietonală (trotuare, culoare de traversare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități), crearea de piste pentru bicicliști, reorganizarea facilităților de stocare a autovehiculelor. Vorbim despre centrul Constanței, despre marile artere, precum bulevardul 1 Mai și Șoseaua Managliei și zona cuprinsă între Gara CFR Constanţa, Staţiunea Mamaia, stațiunile din sudul litoralului românesc și localitățatile ZMC.

Primăria a pierdut procesul pe fond. Recursul l-a formulat târziu!

În noiembrie 2017, administrația locală a încheiat contractul, în valoare de 69.000 lei + TVA, în urma unei licitații, cu SC FIP Consulting SRL din Onești, pentru Elaborare documentatie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Imbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia" (expertiza tehnică, studii de teren – studiu topografic, studiu geotehnic) și elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bd. 1 Mai -Șoseaua Mangaliei" (expertiza tehnică, studii de teren – studiu topografic, studiu geotehnic). Documentații fără de care nu este posibilă realizarea proiectului. În ianuarie 2018, societatea a transmis în format electronic intreaga documentația aferentă contractului, aceasta fiind livrată inclusiv pe suport analogic. În aceeași zi a fost informată de Primăria Constanța că a reziliat contractul, pentru nerespectarea acestuia. Firma a formulat plângere prealabilă împotriva adresei, plângere ce i-a fost respinsă, fapt pentru care a acționat în instanță municipalitatea. Pe fond, Primăria Constanța pierdut, magistrații Tribunalului anulând, pe 7 iunie 2018, adresa nr. 15266/31.01.2018 emisă de primărie cu consecinţa obligării acesteia la respectarea dispoziţiilor din contractul nr, 146878/15.11.2017. Soluția nu a fost definitivă, așa că administrația locală a formulat recurs. Însă...mult prea târziu, fapt pentru care Curtea de Apel l-a respins, pe 15 noiemrbie 2018, ca tardiv formulat. Deși decizia este definitivă, Primăria Constanța a formulat contestație în anularea hotărârii Curții de Apel. Pe 28 februarie, judecătorii vor decide în acest caz.

Avocatul societății FIP Consulting: Nu eram agreați de primărie

Avocatul societății din Onești a declarat, pentru Replica, faptul că întreaga documentație a fost executată ca la carte și, pentru că a întârziat trei zile cu predarea acesteia, administrația locală a decis, de la sine putere, să rezilieze contractul. ”Am încheiat un contract pentru două tronsoane principale din Constana, cu Primăria, contract pe care l-a reziliat de la sine putere și am atacat în instanță decizia de reziliere. Am câștigat, s-a soluționat și recursul în favoarea noastră, pentru că avocații primăriei au formulat tardiv recursul, iar acum au formulat contestație în anulare”, a spus avocata. ”S-a încheiat un contract pentru studii de teren, studii geo topo și expertiză tehnică, în urma unei licitații. L-am executat, am predat ce aveam de predat și în ziua în care am predat s-a reziliat contractul, pentru că am întârziat cu 3 zile predarea. Normal, trebuia să perceapă penalități, nu să rezilieze, fără niciun motiv”, a continuat apărătorul.

A doua licitație câștigată de Urban Scop, contract atribuit în februarie

În momentul în care cele două erau în litigiu, Primăria Constanța a decis să reia licitația, atribuind contractul firmei Urban Scop. Contract atribuit ilegal, spune avocata. ”În momentul în care noi eram în litigiu cu primăria, aceasta a organizat, ilegal, licitația de execuție a acestor studii de teren și proiectarea. Iar proiectarea pentru aceste obiective a fost atribuită luna aceasta. Cine proiectează, va trebui să termine documentația în mai puțin de o lună de zile, astfel încât să poate fi trimisă și cererea de finanțare, să se obțină și acordul de la mediu în mai puțin de o lună. Este imposibil pentru că trebuie să facă, din nou, aceste studii de teren care nu au vrut cei de la primărie să-l recepționeze de la noi. Interesul Primăriei Constanța ar fi fost să accepte documentația noastră. Dar, se reia documentația, asta dacă nu o copiază pe a noastră, care am trimis-o electronic și sper, spre binele lor, să nu preia. Cu siguranță asta se va întâmpla, pentru că nu are cum să le facă, poate doar dacă nu s-au apucat deja, de mult, pe baza înțelegerilor avute. În mod normal, în minim trei luni se face documentația, pentru că trebuie studii de teren, studii geoforaje, studiu topo, ridicări topo, expertiză tehnică, acord de mediu care durează cel puțin 30 de zile până la emitere și altele”, a mai declarat avocata.

Avocata: ”Dacă nu ești agreat în Constanța, nu ai ce căuta acolo”

”Noi am întâmpinat dificultăți mari. Probabil nu trrebuia să ne băgăm, nu eram agreați, tema principală a fost să se respingă orice vine de la noi și să câștige altcineva. Opozantul principal este doamna Merlă (n.red. Ani Merlă, Directorul executiv al Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa), care a zis nu. Când s-a făcut comisia de recepție, doamna Merlă a condus discuțiile, este șefă acolo, ea a semnat tot, toate comunicările s-au făcut prin doamna Merlă. Și atunci, toți oamenii au respins orice venea de la noi. Noi lucrăm cu multe primării, am câștigat premiul european pe mobilitate, pe studii de fundamentarea unor proiecte, nu suntem o firmă oarecare. Abordare de genul acesta nu am mai întâlnit nicăieri ca în Constanța. Dacă nu ești agreat în Constanța, nu ai ce căuta acolo. Îmi pare rău că am pierdut o grămadă de vreme, aceleași studii am făcut în multe alte părți și au câștigat proiecte care au fost finanțate. Ei bine, la Constanța nu sunt bune”, a conchis apărătorul firmei FIP Consulting.

Va reuși Primăria Constanța să depună proiectul pentru fondurile nerambursabile?

Reprezentanții Primăriei Constanța nu au explicat motivele care au condus la realizarea contractului cu firma FIP Consulting, însă speră ca, până în martie, SC Urban Scop să execute contractul., astfel înbcât să se poată depună proiectul până la termenul limită. ”Cei care au câștigat contractul, nu vor face doar acele studii, ci mult mai mult, este o listă întreagă. Sperăm să se încadreze în termen și să reușim, până-n martie, să depunem proiectul”, a spus Ionela Hapciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

SC Urban Scop s-a înființat în anul 2006 și are sediul în București. Dorel Vasile Daneci este administratorul, iar asociat mai apare și Cătălina Florea Gondea.

F.I.P. Consulting S.R.L. este controlată de Radu Andronic, fost consilier în Ministerul Comunicaţiilor sub mandatului lui Valerian Vreme. În perioada 2012-2014, Andronic a deținut poziții de conducere în Ministerul Transporturilor, CNAIR și CFR SA, iar din 2014 s-a specializat pe servicii de consultanță în mobilitate urbană, planificarea mobilității, proiectare și consultanță pentru proiectele de investiți ale autorităților publice locale și consultanță pentru sisteme de transport public local. În prezent FIP Consulting ofera servicii integrate de consultanță și proiectare pentru zeci de municipalități din România.

Mirela PASCAL

vineri, 22 februarie 20192756
Comentarii

12CTA(22 feb 18:06)
Acesti domni care spun ca au realizat lucrarile prevazute in contractele reziliate le-au realizat din Bucuresti. Daca ii intrebi unde sunt bulevardele despre care vorbesc habar nu au unde sunt.
22Andu(22 feb 16:54)
Sa speram ca o sa fie reabilitata zona Gara pentru ca este o poarta de intrare in oras si este foarte aproape de centrul orasuui
06Babu Stalpisor(22 feb 15:59)
Daca le asfalteaza confort urban ca la fantasio sau la sensul giratoriu primarie mai bine lle lasa asa. Confort urban asfalteaza cu asfalt facut cu cingo. Incompetenti! Retardati! Nu stiu sa faca reteta de asfalt
31Ala e centru orasului(22 feb 15:57)
Zona centrala este vizata, mai exact zona Bd. 1 Mai-soseaua Mangaliei, dar si Gara CFR si statiunea Mamaia. Centrul NU ESTE ACOLO
22Primaria Constanta(22 feb 15:47)
Mai lasatima ma cu milioanele vroastre pai voi vreti sa va astup voua gaurile din strada fara sa imi iasa nimic si ce spuneti ma fonduri europene nam nevoie.Ma voi credeti ca eu lucrez pe salariu despre gropi ele sunt necesare pentru voi.
36Geo(22 feb 14:24)
Mai bine ar aduce investitori sa faca fabricii sa de-a locuri de munca ca e mort economic orasul asta a ajuns sa aibe doar firme de paza brutarii farmacii patiseri covrigarii restaurante frizerii amanet shaormeri sa umplut constanta de machidoni .
15muie pesede !(22 feb 14:17)
@08:57 : daca ai vedea cifrele reale al jafului in Constanta ai sa remarci ca miliardele de euro sunt multe !!! Muie dragnea maledivu, muie pesede !!!
214Agreabil Daca esti de al lor(22 feb 10:44)
Pentru cine nu stie, a fi agreat inseamna sa dai 3 sfert din bani primiti de la buget pentru proiect la partid si sa faci cu sfertul ramas proiectul, de asta se asfalteaza cu 5 cm de material in loc de 15 si apar gropi dupa prima ploaie.
512Mok. Ion tampon(22 feb 09:32)
Aoleu Merla asta este romanca. Nu stiam ca si romanii fura . Va n gat de de hoti stricati si koorve
514Ilie(22 feb 09:24)
Sa bagi un machidon intr-o primarie si sa te astepti sa nu fure, asta-i culmea prostiei !
316Nu e singular cazul(22 feb 09:02)
La primaria constabta se intampla multe, entru ca primarul o tine in brate pe Merla , a carui sot detine Oil Depol service, firma cu profit 10 milioane de euro pe an. Ce cauta aceasta femeie functionar la stat dc are acasa intr un an 10 milioane de euro. Cauta contracte pentru ea si sotul asta cauta. Bai procurorilor sunteti tampiti, verificati ma. Celalalt actor din constanta smecher este Babu, care prin firmele controlate de fratele cel bogat face presiune pe toata lumea privata sa ia contracte. El conduce este intermediar de arnajamente in constanta, prin el se duc banii si mai sus la sefu.
310constantean(22 feb 08:57)
Miliarde de euro??? Aberati.
518dna(22 feb 08:42)
machedonii idioti conduc orasul si normal ca fratele lui babu trebue sa cistige tot
318Hotii(22 feb 08:22)
Ne-au furat tara, viitorul copiilor nostri, prezentul nostru..Cat sa mai rezistam oameni buni? Daca azi am schimba toata clasa politica si i-am inchide pe hoti, Romaniei ii trebuiesc 20 de ani sa-si revina dupa jaful existent! Deci, cat mai rezistam?
424Sarcasm inplm(22 feb 01:13)
Noua ne place caconstanta sa arate ca suburbii din cairo cu oameni murdari care umbla-n gunoaie. Noi nu investim,noi facem bani. Repede, ca nu se stie.
mai mult...Replica
19 iul 00:00ReplicaNUNTĂ CU SALAM în cartierul Compozitori! A venit Poliția în zadar; până la urmă a 'picat' curentul!

Haos pe o stradă din municipiul Constanța! O nuntă țigănească a dat peste cap liniștea locuitorilor din cartierul...594

19 iul 16:32ReplicaAlexandra Stan, IMPLICATĂ într-un accident rutier!3304
19 iul 16:14ReplicaRestricții de circulație în Constanța! Motivul: vine Simona Halep să se vadă cu fanii!938
19 iul 12:50ReplicaDoi agenți de la penitenciarul Tulcea, 'vizitați' de DIICOT: introduceau telefoane și etnobotanice

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție...847

19 iul 11:34ReplicaAplicația de prim ajutor a salvamarilor, LANSATĂ la Constanța: informații despre pericole și statistici!815
19 iul 12:01ReplicaALERTĂ la Constanța: un bărbat a DISPĂRUT cu copilul concubinei!1439
19 iul 12:15ReplicaÎnceput de weekend cu TRAFIC BLOCAT pe A2, în drum spre mare: dale ridicate la același kilometru!

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră este oprită...1705

19 iul 14:56ReplicaCe le mai plac traseiştii! Fostă candidată la Primăria Năvodari din partea PNL, pusă de PSD director la Mamaia SA!3879
19 iul 00:00ReplicaÎN PERICOL, pentru că se surpă malul: locuitorii unei străzi din Cumpăna vor fi EVACUAŢI!1983
19 iul 00:00ReplicaAu luat AMENZI și NU au venituri, dar NU au SCĂPAT! Iată ce pățesc mai mulți constănțeni!

Mai multe persoane din județul Constanța, care nu au venituri și nici bunuri pe numele lor, dar care au primit...1331

19 iul 00:00ReplicaFostul director Liviu Pătraşcu NU se întoarce la Primăria Constanţa!1128
19 iul 00:00ReplicaSe întâmplă la Constanța: AGRESATĂ de SOȚ pentru că a IEȘIT cu FETELE în Vamă3750
Vremea
26.5°18° - 26.5° vineri, 19 iulie 2019
nori împrăștiațiUmiditate: 36%
Vânt: 5.86 m/s din SSE
Presiune: 1016.29 milibari

Loto
6/4941624273741
5/4061920263028
joker151231449
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 iul 00:00SportMilsami - FCSB 1-2. Roș-albaștrii se califică fără emoții în turul II din Europa League! Eroul meciului a fost un puști de 17 ani

FCSB a învins-o pe Milsami Orhei, 2-1, și s-a calificat în turul II din preliminariilor Europa League, scor 4-1 la...404

19 iul 00:00SportSimona Halep a primit cea mai înaltă distincție din partea Patriarhiei Române: ”Mulțumesc lui Dumnezeu, mă bucur că sunt româncă!”

Simona Halep (4 WTA, 27 de ani) a fost decorată ieri la Patriarhia Română cu Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru...529

19 iul 00:00SportU Craiova - Sabail 3-2. Oltenii și scorul lor preferat! Craiova se califică în turul II preliminar al Europa League

U Craiova a câștigat returul cu Sabail din preliminariile Europa League, scor 3-2, după același rezultat obținut...262

19 iul 00:00SportIanis Hagi a ales-o pe Genk pentru proiectul său şi pentru Liga Campionilor

Fotbalistul român Ianis Hagi a dezvăluit joi, la prezentarea sa oficială la Racing Genk, că a ales să vină aici...323

Local
19 iul 01:04LocalReguli pentru eliberarea actelor de identitate

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa vă reaminteşte: în baza dispoziţiilor Ordonanţei de...563

19 iul 03:21LocalDoi minori au furat bunuri din curtea unei biserici

Polițiștii Postului de Poliție Niculițel, la data de 17 iulie a.c., au fost sesizați cu privire la furtul mai...399

19 iul 03:04LocalTrei autori constănțeni invită iubitorii de lectură pe plaja culturală a târgului VALURI DE CARTE

În cadrul târgului VALURI DE CARTE care este în plină desfășurare pe faleza Cazino din Constanța între Acvariu...438

19 iul 03:20LocalMai mulți șoferi din județul Constanța au rămas pietoni!

Poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Constanța, la data de 17 iulie a.c., în jurul orei 15.40, au depistat un...483

19 iul 03:20LocalBURSE şi cazare gratuită pentru ELITE, la Universitatea „Ovidius” Constanţa

Universitatea „Ovidius” Constanţa va implementa din această sesiune a admiterii un program de susținere a...535

19 iul 03:11LocalAMENZI DE ZECI DE MII DE LEI şi MAŞINI RIDICATE, pe străzile Constanţei

Zilnic, poliţiştii locali sunt pe străzile din Constanţa pentru a depista şi sancţiona şoferii care opresc sau...1015

19 iul 03:11LocalAMENZI PE RATC! Zeci de călători prinşi de Poliţia Locală fără bilete, în transportul public

Miercuri, 17 iulie a.c., polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în colaborare...1513

19 iul 03:09LocalAccident rutier: femeie lovită pe trotuar. Șoferul era băut și fără permis

Un accident rutier a avut loc marți, 16 iulie a.c., în județul Tulcea. Un bărbat, în vârstă de 47 de ani, în...487

19 iul 03:08LocalTânără de 18 ani din Brăila, dată DISPĂRUTĂ

La data de 10 iulie a.c., un bărbat de 49 de ani, din oraşul Ianca, județul Brăila s-a prezentat la sediul...682

19 iul 03:06LocalUn șofer BEAT a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a RĂSTURNAT: mai multe victime

Un bărbat de 47 de ani, joi, 18 iulie, în jurul orei 6.20, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice,...3025

Politică
19 iul 00:11PoliticăÎncepe asfaltarea pe străzile din orașul Cernavodă

Administrația publică locală a demarat joi, 18 iulie, programul de asfaltare pe mai multe străzi din Cernavodă. În...333

19 iul 03:22PoliticăTăriceanu: Preşedintele Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie, având în vedere decizia...577

19 iul 03:02PoliticăOrban: Decizia CCR este contrară voinţei exprimate de cetăţeni la referendumul de pe 26 mai

Decizia CCR privind respingerea iniţiativei legislative de revizuire a Constituţiei depuse de PNL alături de...305

19 iul 03:23PoliticăRaluca Turcan: Decizia CCR, ciudată şi aparent în favoarea infractorilor

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, consideră că decizia CCR cu privire la proiectul de revizuire a Constituţiei...329

19 iul 03:22PoliticăLoc de joacă modern, amenajat la creșa „Licuricii”

Locurile de joacă au o importanță majoră pentru copiii de vârste mici, iar implicarea micuților în activități...329

19 iul 03:21PoliticăGabriel Leș: Câți militari vor fi afectați de taxa de solidaritate

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, susține că introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile care...506

19 iul 02:20PoliticăAndronescu, despre remaniere: Niciodată nu am cerut un scaun; dacă nu mai sunt aici, nu am o problemă, am o meserie

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, referitor la posibilitatea remanierii sale, că...316

19 iul 02:20PoliticăStrăzile care fac legătura între Şcoala Veche, Cetatea Carsium şi centrul Hârşovei, REABILITATE!

Mai multe străzi din oraşul Hârşova, mai precis cele care fac legătura între Şcoala Veche „Vasile Cotovu”,...267

19 iul 00:10PoliticăCCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate...1208

19 iul 03:04PoliticăLICITAŢIE la Tuzla pentru spaţii comerciale din Piaţa Agroalimentară

...266

Monden
19 iul 00:00MondenTuriștii au stat la coadă la Liviu Vârciu. Artistul a creat delir în stațiunea Jupiter

Orice poți spune despre Liviu Vârciu (38 de ani), numai că nu ar avea carismă nu. Iar asta se vede și în...378

19 iul 00:00MondenKanal D intră în lupta pentru audiențe cu un nou serial de comedie

Kanal D pregătește pentru grila de toamnă un serial de comedie și a semnat pentru realizarea acestui proiect cu...228

19 iul 00:00MondenAndre, ghinion la concertul de la Arenele Romane. Microfonul și hainele au încurcat-o pe Andreea Antonescu

Marţi şi miercuri seară, 16 și 17 iulie, Arenele Romane din Bucureşti au fost arhipline, căci proiectul „La...323

19 iul 00:00MondenDrama Corneliei Catanga: a cântărit 850 de grame la naștere și a fost aruncată sub pat

Cornelia Catanga ascunde în suflet o dramă imensă. Cântăreața de muzică lăutărească a fost la un pas de moarte...307

19 iul 00:00MondenCatrinel Sandu a probat rochia de mireasă! E în doliu, dar nu amână nunta

La finalul acestei luni, Catrinel Sandu pleacă din țară, urmând să revină anul viitor în vacanța de vară....280

19 iul 00:00MondenMichael Bolton, spectacole de excepție în România

Celebrul Michael Bolton revine în România. Artistul va susține două concerte în România: unul la Sala Polivalentă...181

19 iul 03:19MondenEva Mendes, 'desfigurată' de operaţiile estetice. Actriţa este de nerecunoscut

Eva Mendes a reuşit să îşi sperie admiratorii. Actriţa care contesta cu vehemenţă operaţiile estetice a postat...441

19 iul 00:00MondenVești tot mai rele despre Céline Dion. A slăbit atât de mult pentru că e bolnavă?

Céline Dion este în pericol de moarte, scrie revista “Life&Style”. A­­pro­­piaţii vedetei canadiene se tem...378

19 iul 00:00MondenProcesul de agresiune sexuală intentat actorului Kevin Spacey, anulat de procuratura din Massachusetts

Procurorii din Massachusetts au renunţat miercuri la acuzaţiile penale formulate împotriva actorului Kevin Spacey,...199

19 iul 00:00Monden50 Cent şi Janet Jackson vor cânta în Arabia Saudită

Rapperul american 50 Cent şi cântăreaţa Janet Jackson vor cânta în Arabia Saudită în cadrul unui festival la...156

Mapamond
19 iul 00:00MapamondPeter Szijjarto: SUA şi aliaţii lor europeni ar trebui să facă posibil ca Ungaria să importe gaz din România

Ungaria consideră relaţiile transatlantice drept prioritate şi salută îmbunătăţirea acestora, a declarat...187

19 iul 00:00MapamondPutin şi Macron vor „să consolideze eforturile“ pentru salvarea acordului nuclear iranian

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit joi, în cadrul unei convorbiri...158

19 iul 00:00MapamondUE: Miniştrii de interne nu au reuşit să se pună de acord asupra planului de repartizare a migranţilor

Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene nu au reuşit joi să se pună de acord asupra unui...163

19 iul 00:00MapamondMaia Sandu şi-a prezentat priorităţile în faţa ambasadorilor UE acreditaţi la Chişinău

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat asigurări reprezentanţilor misiunilor diplomatice acreditate la...154

19 iul 19:48MapamondTurcia le cere SUA să revină asupra ''deciziei nedrepte'' de a o exclude din programul pentru avioane F-35

Turcia le-a cerut Statelor Unite, aliatul lor din cadrul NATO, să revină asupra deciziei de a exclude Ankara din...208

19 iul 00:00MapamondMoscova acuză NATO că duce o politică antirusească la presiunea SUA

Ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice participă la 'efectuarea unei politici agresive antiruseşti' la presiunea...160

19 iul 00:00MapamondTurcia: 14 morţi într-un accident de microbuz care transporta migranţi

Paisprezece persoane au murit şi 28 au fost rănite joi într-un accident de microbuz care transporta migranţi în...163

19 iul 00:00MapamondAvion al companiei Lufthansa, evacuat pe aeroportul din Belgrad din cauza unei ameninţări cu bombă

Un avion al companiei Lufthansa cu destinaţia Frankfurt a fost evacuat pe aeroportul din Belgrad joi, după ce poliţia...167

19 iul 00:00MapamondPopulara aplicaţie FaceApp stârneşte îngrijorări în SUA şi Marea Britanie în legătură cu siguranţa utilizatorilor

Aplicaţia FaceApp, care le permite utilizatorilor să-şi modifice chipul în fotografii, făcându-i mai tineri, mai...192

19 iul 00:00MapamondJaponia: Cel puţin 33 de morţi în urma unui incendiu la un studio de animaţie

Cel puţin 33 de persoane au murit joi într-un incendiu la un studio de animaţie din Kyoto care a fost provocat de un...160

Sănătate
18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...587

17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!

Un compartiment de terapie intensivă dat în folosință de anul trecut, paturi noi în tot spitalul, un laborator de...1088

17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de...1741

17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...1301

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...473

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...393

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2584

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...529

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1374

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...1064