REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Constanța va avea parcuri cu elemente din lemn, pentru protecția copiilor!

Constanța va avea parcuri cu elemente din lemn, pentru protecția copiilor!

Replica API 7 aprilie 2022 | 19:27 1280

Constănțenii vor beneficia de parcuri special amenajate, pentru cei mici, cu elemente din lemn. Vestea a venit de la Felicia Ovanesian, city managerul Constanței, într-un interviu acordat ziarului Replica de Constanța.

Parcurile de distracții sunt o adevărată bucurie pentru cei mici. Copiii adoră orele petrecute în locurile special amenajate pentru distracție și, în același timp, pentru recreerea acestora.

Temerea cea mai pare a părinților este aceea de un posibil accident. Din cauza materialului din care sunt confecționate elementele ce deservesc ca mijloace de joacă, riscul unui accident grav este mult mai mare.

Pe lângă riscul de accidentare, părinții sunt îngrijorați și de sănătatea celor mici. Materialele din care sunt confecționate obiectele din parcurile de joacă îi pot face pe cei mici să sufere din cauza chimicalelor.

Felicia Ovanesian, city managerul orașului, a anunțat într-un interviu acordat ziarului Replica de Constanța că locuitorii de la malul mării vor beneficia de parcuri special amenajate pentru cei mici, din lemn.

Felicia Ovanesian, City Manager Constanța

Se lucrează la foarte multe proiecte, s-a inițiat deja punerea lor în operă, renovăm foarte multe școli, foarte multe grădinițe, fonduri nerambursabile, și de principiu încercăm să ne creăm ustensilele pentru toate nevoile orașului, pentru toate serviciile de care el are nevoie, pentru repararea mobilierului urban, pentru repararea locurilor de joacă din Constanța, sunt enorm de multe. Pentru înființarea altor locuri de joacă a trebuit să stăm pe loc o grămadă de timp pentru a cadastra locurile respective unde vor fi amplasate locurile de joacă. Am inițiat zilele trecute o procedură de achiziție pentru pregătirea documentației pentru amplasarea a 10 noi locuri de joacă, inclusiv pentru spații de fitness, o premieră în orașul Constanța este că vom crea și locuri de joacă din lemn, care sunt ultima modă în lumea civilizată, mult mai puțin vătămătoare pentru copii, să renunțe la plastic și să vedem dacă vor fi primite cum se cuvine de către constănțeni”, a declarat Felicia Ovanesian, City Managerul Constanței, pentru ziarul Replica.

Aceasta a mai precizat că ”am inițiat proiecte pentru foarte multe parcuri, dar repet, sunt proceduri care durează. Sper să băgăm prima sapă pentru primul parc, cel din Veterani , dar și cel din Compozitori, undeva în luna octombrie, noiembrie anul acesta.”

Video:

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asteptam si refacea parcului din Tomis Nord de pe str,Cismelei.
0
0
Ne intoarcemm de unde am plecat, o sa cautam si lampi
1
0
Ovanesian hermafrodita
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272