REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţeni REVOLTAŢI! Au rămas cu casa VRAIŞTE şi cu banii daţi

Constănţeni REVOLTAŢI! Au rămas cu casa VRAIŞTE şi cu banii daţi

Replica API 29 martie 2018 | 12:36 905

Înşelăciuni sau speţe pe civil?

Înşelăciuni sau speţe pe civil?

Cazul legat de constănţenii care au dat bani pentru a-şi schimba geamurile locuinţelor dar au rămas cu casele „vraişte” este încă prezent la malul mării. După ce mai multe persoane au sesizat cotidianul Replica de Constanţa, relatând prin ce au trecut, o familie ne-a prezentat întreaga situaţie. Aceasta a fost la Poliţie, a depus plângere, însă cauza a fost clasată, oamenii legii precizând că faptele reclamate au izvorul dintr-un contract civil încheiat între cele două părţi.

Potrivit actului de sesizare şi declaraţiilor persoanelor vătămate, familia Rusu, din Constanţa, la data de 2 aprilie 2016, l-a contactat pe D.S. pentru efectuarea unei lucrări, care se referea la schimbarea geamurilor de la balconul apartamentului. Acesta s-a prezentat la faţa locului şi a efectuat măsurători, după care a stabilit un preţ estimativ în valoare de 3.849 de lei, din care s-a făcut o reducere de 10%, rămânând cel de 3.470 de lei.

Ulterior, preţul a crescut la 5.290 de lei, fiind vorba şi despre alte elemente ce necesitau a fi schimbate/ adăugate (uşă glisantă). Chiar dacă administratorul firmei ar fi precizat că se achită un avans, iar restul banilor se dau la finele lucrării, apoi ar fi revenit şi a adăugat că trebuie achitat tot pentru a se putea aplica reduceri. Ceea ce familia Rusu şi făcut: a plătit pe 7, 8 şi 14 aprilie 2016, în 3 tranşe, suma de 5.290 de lei, fără ca ulterior să-i mai fie executată lucrarea! „Simionescu Daniel i-a avansat ca termen de efectuare a lucrării aproximativ 2 săptămâni.

Începând cu data de 14.04.2016 a avut mai multe discuţii telefonice cu S.D., văzând că acesta nu mai vine să execute lucrarea, amânând tot timpul data finalizării lucrării, şi care i-a solicitat să se prezinte din nou să ia dimensiunile pentru lucrare. În data de 2.09.2016, acesta i-a trimis prin email o nouă schiţă cu balconul. Anterior acesta a mai venit o dată să măsoare dimensiunile lucrării.

Nu a încheiat cu nici o societate un contract de lucrări prin care să fie stabilit un termen, acestea fiind avansate exclusiv de numitul S.D., care apare ca reprezentant al ambelor societăţi (Bangovit SRL şi Mario Plast SRL – n.r.), cu precizarea că Mario Plast nu apare în chitanţe sau facturi. Numiţii A.I.D., M.M. şi B.B., indicaţi ca martori, nu au asistat direct la negocieri sau plata de bani, dar cunosc situaţia din cele relatate de persoana vătămată şi a faptului că nu s-a executat lucrarea. Persoana vătămată se constituie parte civilă cu suma de 5.290 de lei”, se arată în referatul cu propunere de clasare, al Secţiei 1 Poliţie din cadrul IPJ Constanţa.

Administratorul a schimbat numele firmei şi susţine că are probleme...

Fiind audiat cu privire la cele sesizate, S.D. a declarat că a primit sumele de bani conform viramentelor bancare şi chitanţei fiscale eliberate de acesta în calitate de administrator la S.C. Bangovit SRL, societate care în data de 30 septembrie 2016 şi-a schimbat numele în S.C. Mario Plast Construct SRL. „Datorită unor probleme create de neîncasarea facturilor de la alţi parteneri a ajuns în situaţia de a nu putea unora comanda numitei Rusu R.A.

Nu a avut în intenţie de a înşela pe numita. Acesta se angaja să returneze sumele încasate şi să se împace cu persoana vătămată”, a scris în referat poliţistul de la Secţia 1 care s-a ocupat de caz. Însă, nici în ziua de azi familia Rusu nu şi-a recuperat banii. Mai mult decât atât, a fost nevoită să finalizeze lucrarea cu altă firmă, plătind integral.

Motivul clasării: „Faptele reclamate au izvorul dintr-un contract civil”

Astfel, oamenii legii au decis: „Având în vedere cele expuse mai sus reiese faptul că faptele reclamate au izvorul dintr-un contract civil semnat între cele două părți, persoana vătămată pe de o parte și S.C. Bangovit SRL de cealaltă parte. De asemenea, din audierea celor două părți reiese faptul că persoana vătămată a plătit un avans din lucrări iar prestatorul nu a putut să execute lucrarea din cauza unor probleme financiare. (…) La timpul respectiv, S.D. reprezenta S.C. Bangovit SRL, putea să execute lucrarea înaintând un proiect în acest sens beneficiarului, dar nu a respectat termenele de execuție acceptate de beneficiar, nerespectând astfel clauzele contractuale ale înțelegerii dintre cele două părți”.

Prin urmare, s-a dispus clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Partea vătămată nu s-a lăsat și a mers mai departe, depunând plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, care a fost respinsă pe 27 februarie 2018, ca nefondată.

Avalanșă de oameni nemulțumiți: ”Bărbatul înșală oameni de ani de zile, nu din 2016!”

Cazul de față nu este unul nou. Cotidianul Replica de Constanța l-a mai adus în atenția opiniei publice în august 2017, atunci când, la fel, mai multe persoane au depus plângeri și chiar au ajuns în intanță, dar pe civil, menționând că au câștig de cauză dar nu au cum să-și recupereze banii. ”Chiar dacă în referatul de clasare s-a spus că putea să efectueze lucrarea în momentul măsurătorilor și apoi firma a intrat în impas, nu e așa. Dovadă stau toate persoanele vătămate. Încă din 2014!

Atunci cum să se spună că nu e înșelăciune?”, a spus una dintre persoanele vătămate. ”Omul este ţepar profesionist! La mine zicea . După care nu mai răspundea la telefon câteva zile. Și iar de la capăt. Am de la el cred 100 de mesaje cu minciuni, le pot posta oricând. Evident că NU mi-a făcut nici lucrarea și nici NU mi-a rambursat banii. Nici un leu!”,

”Din fericire eu am fost unu care și-a recuperat banii , vorbesc de prin anul 2014. El tot timpul a fost țepar, până și angajații se plângeau că nu-s plătiți la timp. Vă ia cu vrăjeală ba că își vinde mașina, ba că a pus la amanet nu știu ce laptop.. etc”, ”Este un infractor fără scrupule, și noi am fost păgubiți! Este un mincinos și un fals!!!! De ani de zile minte oamenii că își vor recupera banii!”, ” Simionescu înșală oamenii de ani de zile, și o face cu bună știință, degeaba găsește scuze. Scopul lui principal este înșelăciunea. Are reclamații la Opc, Poliție, Anaf....degeaba. Nimeni nu-i face nimic”, sunt doar câteva din mesajele persoanelor vătămate.

DECLARAȚIILE LUI S. AICI: https://www.replicaonline.ro/de-la-extaz-la-agonie-calvarul-unor-clienti-inselati-si-al-familiei-unui-afacerist-din-constanta-328890/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot ii rupe mufa unul odata si odata la jigodie. Macar sa cheltuie banii prin spitale.Vad ca si posteaza aici sub nune de cod. Grasule tot o caci tu pana la urma!
9
2
Asta a razbunat antreprenorii tepuiti de persoanele fizice. Sunt sute de firme care nu isi incaseaza banii de la diverse persoane fizice si raman cu munca si marfa vanduta si bani zero. Bravo lui !!!
4
5
Sa va trag la trambita cu articolul vostru de cacat.
3
7
Daca a gasit prostii sa-i de-a bani,bine le-a facut,ca le-a luat banii exact ca metoda accidentul....prosti sunt o gramada, iar baieti capabili sa le ia banii sunt pe toate strazile. Bine le-a facut acest individ ca i-a prostit si le-a luat banii, meritati sa fiti inselati ,ca a-ti crezut ca faceti afacere buna
3
5
Un jeg, o mizerie de om!
2
0
Ageamiilor, nu mai faceti voi incadrari juridice, daca n-aveti habar ! Faptele comise de acest individ intra in competenta de solutionare a Judecatoriei Constanta, fiind vorba de un contract civil nerespectat. Politia nu are cum sa te ajute in aceasta speta daca esti naiv. Inainte sa puneti botul la vrajelile acestor maimutoi si la ofertele lor tentante, interesati-va ce presupune o astfel de lucrare si cat este de legala o intelegere cu el, astfel incat sa nu plangeti ulterior.
5
4
Acest individ si altii ca el ..sunt peste tot in constanta ..prinsi si impuscati k in china sau America .
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108