REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

CONSTĂNȚENII ar putea să ADOPTE un SPAȚIU VERDE și să îl ÎNGRIJEASCĂ

CONSTĂNȚENII ar putea să ADOPTE un SPAȚIU VERDE și să îl ÎNGRIJEASCĂ

Replica API 28 mai 2021 | 13:38 3081

Consilierii locali din cadrul Partidului Național Liberal au inițiat un proiect de hotărâre ce va fi votat în ședința de vineri, 28 mai, prin care constănțenii vor putea "adopta" un spațiu verde din municipiul Constanța. Ideea a mai fost implementată și în Cluj și s-a dovedit a fi un real succes. Mai multe detalii puteți citi în rândurile de mai jos.

Primăria municipiului Constanţa are printre obligații și amenajarea, întreţinerea şi înfrumusețarea zonelor verzi, a parcurilor şi grădinilor publice precum şi obligaţia de extindere a suprafeţelor de spaţii verzi, astfel cum impun dispoziţiile Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, consilierii locali municipali vin cu o idee prin care intenționează să implice și locuitorii municipiului în administrarea peticelor verzi. Proiectul de hotărâre a fost adăugat pe ordinea suplimentară a ședinței de vineri, 28 mai.

Spațiile verzi, cele mai importante în municipiu

Spaţiile verzi contribuie la creşterea incluziunii sociale, prin crearea de oportunităţi pentru ca persoanele de toate vârstele să interacţioneze atât prin contact social informal cât şi prin participarea la evenimentele comunităţii. Astfel, spaţiile verzi pot constitui locuri de desfăşurare pentru diverse evenimente sociale şi culturale, cum sunt festivalurile locale, celebrări civice sau desfăşurarea unor activiţăti teatrale, cinematografice, care să ajute la formarea identităţii culturale şi care să dea un sens locului pentru comunităţile locale.

Proiectul "Adoptă un spațiu verde"

Aşadar, în baza prevederilor legale şi din dorinţa de a implica cetăţenii cât mai mult în activităţi civice care sa servească comunităţii locale, consilierii locali municipali propun spre aprobare proiectul intitulat „Adoptă un spaţiu verde!" prin care persoanele juridice interesate (asociaţii, fundaţii, instituţii, ong-uri, agenţi economici) pot investi în amenajarea şi/sau întreţinerea unor spaţii verzi aflate în proprietatea publică a Municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa, în vederea conservării şi înfrumuseţării spaţiilor verzi publice, ţinând cont că aceste zone sunt esenţiale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a mediului înconjurător.

Click pe imagine!

Click pe imagine!

Click pe imagine!

Adoptă un spațiu verde, în Cluj

Proiectul „Adoptă un spațiu verde!” a fost lansat în luna septembrie 2012, în Cluj. Acest proiect avea la bază intenția municipalității clujene de a colabora cu diverși agenți economici și instituții clujene pentru ca spațiile verzi din intravilanul municipiului Cluj-Napoca să corespundă standardelor de peisagistică urbană europeană. Proiectul presupune în esență „adoptarea” unui spațiu verde aflat pe domeniul public din intravilanul municipiului Cluj-Napoca, pe o perioadă minimă de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire.

Același proiect și în București

La începutul lunii aprilie acest proiect a fost supus la vot și de consilierii locali ai Sectorului 1 din București. Companiile, ONG-urile și asociațiile de proprietari ar putea amenaja și întreține spațiile verzi din Sectorul 1 al Bucureștiului. Acestea ar urma să asigure din fonduri proprii amenajarea și întreținerea spațiilor verzi publice luate în îngrijire.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ingrijiti-le voi,ca eu primarul Chitac ma doare la bascheti!
4
0
Pai noi ptr ce platim impozite si taxe locale? Ati distrus spatiile verzi prin impropritariri dubioase pe care s-au realizat constructii cu autorizatii obtinute la fel de dubios si acum nu mai aveti solutii cine sa intretina spatiile verzi? Macar daca faceati niste parcari supraetajate.
10
2
Mai avem asa ceva in Constanta?!
10
0
seful de la spatii verzi face regulamente de parcari si noi trebuie sa cosim iarba!numai idiotenii in primaria constanta
20
1
De ce nu se ocupa primaria de spatiile verzi? Pt ce platim taxe si impozite?
33
0
Care spatii verzi?
21
0
daca mai sunt spatii verzi, ca multe au fost vandute la "dezvoltatori" ca sa ridice betoane
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212