REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Constănțenii cer mărirea locului de joacă Tic Tac, din Tomis Nord!

Constănțenii cer mărirea locului de joacă Tic Tac, din Tomis Nord!

Cristina BĂRBUCEANU 7 noiembrie 2022 | 00:00 1849

Ce își doresc cel mai mult copiii și părinții lor, deopotrivă? Să existe locuri de joacă suficiente și destul de spațioase în municipiul Constanța. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă în tot orașul. În zona Tomis Nord, în spatele grădiniței nr. 14, există un loc de joacă prea mic cu doar 4 elemente de joc, deși zona este plină de copii. Astfel că părinții au găsit soluția și au propus un proiect, în cadrul programului ”Tu decizi pentru Constanța”, denumit: „Mărire loc de joacă zona Tic Tac”.  Proiectul are în vedere mărirea spațiului de joacă și introducerea a numeroase elemente pentru joc, plus iluminat, coșuri de gunoi pentru înfrumusețarea locului. Pe 7 noiembrie începe votarea proiectului, iar după 4 decembrie Primăria va decide dacă el este eligibil sau nu. 

Părinții doresc mai mult spațiu de joacă în aer liber pentru copiii lor

În anumite zone din Municipiul Constanța sunt prea puține locuri de joacă pentru copii sau locurile de joacă existente au prea puține elemente pentru a-i distra pe cei mici. Așa se întâmplă și în zona Tic Tac, în spatele Grădiniței nr. 14 ,,Căsuța de turtă dulce”, unde există un loc de joacă având suprafața de 12.07 metri lungime și 13.2 metri lățime; în acest spațiu există doar 4 elemente de joacă.

Mai mult decât atât, el este singurul loc de joacă pe o rază de 2 km, ținând cont de faptul că aici vin să se joace copii din blocuri cu câte 4 până la 10 etaje. În mod cert, spațiul pentru recreere este mereu foarte aglomerat.

Votul proiectului, soluția pentru extinderea locului de joacă

Pentru ca locul de joacă din zona Tic Tac, Tomis Nord să fie mai mare și mai aerisit, părinții, în frunte cu inițiatoarea Mirea Mihaela, propun Primăriei proiectul: „Mărire loc de joacă zona Tic Tac”, proiect ce poate fi votat AICI. Astfel, se propune mărirea locului de joacă existent pe terenul imediat învecinat, cu lungimea de 24,5 metri și lățimea de 13,2 metri, teren care în momentul de fata este pârloagă. Acest teren care este chiar un pericol pentru copii, prin iarba crescută, gropi, pietre, diferite animale și gângănii.

Totodată, se dorește montarea mai multor elemente pentru joacă, precum: leagăn cuib; mașinuță pe arc; balansoar pe arc cu două locuri; echipament de joacă tip tub cu patru segmente; carusel; complex de joacă două turnuri cu pod tubular; gard lemn colorat, dar și: coș de gunoi; stâlp de iluminat +corp de iluminat; pavaj din cauciuc. Pentru toate acestea, bugetul estimat este de 250.000 de lei, iar lucrările s-ar desfășura pe o perioadă de 6 luni. În ceea ce privește proiectul, luni, 7 noiembrie, se dă start votului, iar până pe 4 decembrie 2022 se va desfășura etapa de votare a proiectelor declarate eligibile din cadrul primului program de bugetare participativă derulat la nivelul municipiului Constanța.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ,ba ala care ai crescut printre masini cand erai mic , vezi cum ai ajuns si ce prostii spui ?.Asta -i un bun motiv ptr locuri de joaca normale.
0
0
Parcare mai bine ca nu am unde sa parchez benveul luat de la batranica din germania in rate pe 20 de ani.
0
0
Sa achiziționeze respectivii teren și sa-L pună la dispoziția Primăriei sa facă locuri de joaca. Nu cumva ar trebuii sa va plătească și meditațiile copiilor Primăria?
1
1
Ei uite de asta nu pot creste plozii din ziua de azi, ca nu au locuri de joaca! Cati dintre voi, cand ati fost copii, v-ati jucat in locuri de joaca special amenajate? Toti am copilarit pe strada, langa blocuri si printre masini!
1
1
50 de mii de euro si primaria sa amenajeze, ori vrea gratis pe banii de la bugetul local ? S-au spurcat toata jivinele la pomana.
3
0
Si noi cei de pe strada Cismelei nr.1 asteptam refacerea locului de joaca,dar din pacate se pare ca au uitat de noi.Atunci cand au fost taiate leaganele ,balansoarele,toboganul ,au promis ca vor face un alt parc pt.copii.Noi asteptam si speram in continuare!
1
0
Ce loc de joaca, e nevoie de un nou Kaufland sau Lidl, ca la restul e tot timpul aglomeratie!
4
1
Pozele sunt vechi. Ar trebui sa faceti unele noi....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212