REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Constănțenii încearcă să FENTEZE PLATA PARCĂRII: 360 de MAȘINI RIDICATE

Constănțenii încearcă să FENTEZE PLATA PARCĂRII: 360 de MAȘINI RIDICATE

Replica API 29 octombrie 2021 | 00:09 2462

Șoferii constănțeni încă mai încearcă să mai fenteze plata parcării din municipiu. În perioada 1 septembrie – 22 octombrie, au fost date peste 800 de amenzi pentru neplata parcării, dar și 360 de autoturisme ridicate pentru parcare neregulamentară.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală Constanța desfășoară zilnic acțiuni pe raza municipiului Constanța pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă reglementările în vigoare privind oprirea sau staționarea autovehiculelor în zonele unde există indicatoare specifice. Aceste controale sunt din ce în ce mai dese în ultima perioadă, așa că, grijă mare unde vă parcați mașina, pentru că s-ar putea să rămâneți fără ea. Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au declarat că astfel de acțiuni vor avea loc în mod constant. De exemplu, în perioada 1 septembrie – 22 octombrie 2021, nu mai puțin de 831 de autoturisme au fost amendate pentru că nu au dat mesaj pentru parcare.

Dacă îți lipsește autoturismul parcat neregulamentar, îl găsești pe Caraiman

Tot în aceeași perioadă, 360 de constănțeni au rămas fără mașină, fiind ridicată și transportată în parcul auto de pe strada Caraiman. Măsura ridicării autovehiculelor este dispusă de polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Constanța și de polițiștii locali de la Direcția Generală Poliția Locală. Mașinile se recuperează doar de utilizatorii de drept în prezența unui polițist și după achitarea taxelor prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini - 450 de lei, tarif transport mașini - 120 de lei, tarif depozitare mașini/ zi - 60 de lei. Mașinile sunt depozitate în parcul auto al SC Confort Urban, parc situat pe strada Caraiman, nr.1. Programul de restituire este non-stop. Oamenii pot verifica dacă autovehiculul a fost ridicat sunând la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța - 0241.484.205 sau la dispeceratul Serviciului Rutier Constanța – 0241.503.504.

În ce situații se ridică autoturismele

Iată câteva situaţii în care poate fi dispusă măsura ridicării maşinilor: sunt pe carosabil unde staţionarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spaţii verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate şi semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In reportajul vostru de nenorociti. Ati ingropat orasul cu labareala de parcare, cu papagalul din primarie si cu jigodia care blocheaza tot. Mai puteti sa pupati in cwr, jefo silor? Cat frat, cat, totul moare n jur si voi aveti o problema, regulamente de parcare si acces!
2
0
Eu mi-am luat amenda ca am parcat duba in locul meu de parcare platit la primarie.Cand am fost sa intreb cum pot sa parchez sa nu mai iau amenzi a zis sa parchez la iesire din Cta. Niste maidanezi care sunt pusi sa arda oamenii.
3
0
Maidanezii de asta sunt platiti sa dea amenzi cu dedicatie si sa ridice masinile la oameni, la interlopi le zic saru-mana sa nu si-o fure
12
0
Hai, ofticatilor! Nu va mai plangeti pe net!
4
12
Acesti hingheri numiti "politisti" ar fi mai bine sa stringa ciinii maidanezi de pe strazi. Primaria ii face fundul mare patronului firmei care ridica masinile. E o problema de parandarat aici.
15
3
Unde sunt aparatelenla care poti plati parcarea? Parca de asta actualul primar si asocitia lui a dat in judecata si a obtinut anularea fostului regulament al parcarilor !
18
1
Iar cracanatii astia de la paza locala?
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272