REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Constănțenii NU sunt de acord că orașul se află în coada clasamentului în ceea ce privește POLUAREA!

Constănțenii NU sunt de acord că orașul se află în coada clasamentului în ceea ce privește POLUAREA!

Replica API 8 martie 2019 | 00:00 238

“Constanța, locul din România cu cel mai curat aer!”, a anunţat Primăria Constanţa, pe pagina de facebook, potrivit unui sondaj. Cel mai poluat oraş din România este Iaşi, urmat de Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti, iar la polul opus, se află Constanţa, Brăila, şi Galaţi Cercetarea a fost făcută de o organizaţie elveţiană, care culege date despre calitatea aerului la nivel global. 22 de oraşe de la noi au ajuns în acest studiu, scrie stirileprotv.ro.

Evident, comentariile nu au întârziat să apară. “Mai puteți tăia din copaci dacă tot este aerul prea curat,mai dați autorizații de construcții pentru niște monstruozități arhitecturale în parcuri și pe spațiile verzi, ce tot atât aer curat? Administrarea parcurilor și a spațiilor verzi contează foarte mult pentru un aer curat, de aceea trebuie plantați copaci mulți, de aceea trebuie semănat gazon sau anumite tipuri de vegetație în spațiile dintre blocuri.

Dar se pare că nu prea interesează pe nimeni aceste lucruri. Corupția trebuie eliminată total din primărie și toate instituțiile publice, colaborarea între departamentele din subordinea primăriei este de asemenea foarte utilă pentru rezultate bune, dar puterea mafiei este mai mare că dorința cetățenilor plătitori de taxe”, a scris un intrenaut.

“În condițiile în care copacii toaletaţi / mutilați cu drujbă vor muri în 2-3 ani, în condițiile transformării fiecărui spațiu verde în teren revendicat/ reatribuit/ concesionat etc câte unui dezvoltator imobiliar, în haosul urbanistic în care trăim, suntem exact că în basmul “ Hainele noi ale împăratului”.

Așa este, cum zice raportul. Avem noi, cetățenii, probleme de percepție...”, a comentat un alt constănţean,în timp ce un altul scrie: Deci putem sta relaxați în continuare și să nu creăm niciun metru pătrat de spațiu verde, să nu facem registrul spațiilor verzi, să dăm avize de construcții pe spații verzi trecute dubios în proprietate privată și să toaletăm copaci la sânge”.

Potrivit monitorizărilor, anul trecut cel mai curat aer din România a fost la Constanţa. Poluarea este moderată la mare datorită brizei, dar şi a faptului că pe litoral nu sunt foarte mulţi factori poluanţi industriali, scrie stirileprotv.

Pe lângă Constanţa, oraşele în care aerul este curat sunt Râmnicu Vâlcea, Văleni, Galaţi şi Brăila.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va mirati de ce nu este poluat? Simplu: ce sa polueze daca nu avem industrie ? Economia Constantei este aproape moarta. Constanta, braila, galati,vaslui....
4
0
Tot orasul este un ghetou infect la care investitorii si turistii fug ca de dracu ...
4
1
Acest studiu nu are legatura cu perceptia cetatenilor ci sunt masuratori exacte. Si daca nu ar exista copaci in Constanta, orasul ar fi curat datorita brizei, poluarea este disipata, in celelalte orase poluarea este stocata din cauza pozitionarii geografice, sunt asezate intre dealuri, neexistand curenti.
15
2
La City Park Mall, conform unor studii, este cel mai curat aer din oras, dupa ce a fost construit peste parc. Acum, din podea iese un aer de munte combinat cu aerosoli de la mare direct din gurile de ventilatie. Asa si in capul administratiei locale si a primariei. Sunt prea oxigenati ai dreacu fomalai, de tot taie din copaci si hop tzup apare blocu. Iesiti la vot, nu va mai enervati, iesiti la protest, iesiti si faceti-va vocea auzita. E orasu tau, nu al lor!
9
3
....?! eu cu cine votez ?
1
1
Nu mai este industrie totusi primaria se straduieste sa creasca poluarea prin eliberarea de autorizatii de constructii in detrimentul spatiilor verzi.
9
0
A aranjat Babu cu vantu sa nu avem poluare. El asta face aranjeaza
5
0
Deci mai putem baga 5000 supliment pentru aerul curat la pretul imobiliarelor!
3
0
pai in primul rand primaria e cea mai poluata din acest oras ...
10
0
e doar meritul pozitionarii geografice!
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272